A fittség, a szépség nem csak azzal függ össze, mennyit mozogsz, és mennyit töltesz a wellness szalonokban, hanem azzal is, mit és mennyit eszel. A csillagok  árulkodnak a diétabűneidről, most szembesülhetsz velük, de azt is megtudod, hogyan változtass étrendeden, és hogyan lehetne a bőröd tavaszra még szebb, feszesebb.

 

Kos (március 21-április 20)
 
Egy Kos erős akaratú és impulzív. Aktív és kezdeményező, gyakran türelmetlen, de fáradhatatlanul tör előre. Úttörő alkat, meglehetősen énközpontú. A Kos hajlamos minden, kihívást jelentő szituációban a következmények fontolgatása nélkül azonnal nekilendülni, ezért gyakran kerül problémás helyzetbe.
Jellemző rá a gondtalan nyitottság, az optimizmus és a lendület. Nagyon dinamikus, tüzes jegy.
Neki való étel: Általában szerencsés alkat, így megehet szinte mindent, amit megkíván. Ebben az időszakban inkább a hagyományos, semmint az egzotikus ételeket válassza!
Szépség+Egészség: A Kosnak kifejezetten érzékeny az arcbőre, ezért gondosan megválasztott krémet kell használnia éjszakára és nappalra is. Az olajos készítményektől óvakodjon!
 
Bika (április 21-május 20)
 
A Bika a stabilitást és a biztonságot keresi, mind érzelmi, mind pénzügyi viszonylatban, és ha ezt megtalálja, akkor általában megbízható, türelmes és kitartó. Két lábbal áll a földön, ezért védekezik a meglepő újdonságok és kockázatok ellen. Hűséges és szórakoztató, szereti azok bájait, akiket bizalmába fogadott. A Bika jegyűek gyakorlatias emberek, nem szeretik a pazarlást, és magasra teszik a mércét.
Neki való étel: Igazi ínyenc. A legnagyobb büntetés a Bikának: a fogyókúra. Imádja a hasát, általában nem válogatós. Mivel hajlamos a mértéktelenségre, ezért a következő hónapokban kerülnie kell a fűszeres ételeket, a zöldségfélékre kell jobban koncentrálnia.
Szépség+Egészség: A Bikáknak ebben az időszakban ajánlatos a gőzfürdő, most a lehető legjobb hatással lesz a bőrre és a szervezetre egyaránt.
 
Ikrek (május 21-június 21)
 
Élénksége, sokoldalúsága és intelligenciája bizonyos fokú ideges energikussággal párosulhat.  Logikus, rendezett és igen gyors észjárású, s mind a munkájában, mind a magánéletében a változatosságot keresi. Eleven, gondtalan, kíváncsi, vidám és szórakoztató. Szereti a szerelmi játékokat és a flörtöket. Mindig újat keres, de jellemző rá a felületesség.
Neki való étel: Válogatósak, a nehezebb, fűszeres ételeket kerülik. Imádják a salátákat különféle öntetekkel, és a gyümölcsöket, meg a halakat.
Szépség+Egészség: Arcukra és dekoltázsukra előszeretettel alkalmazzák a narancs és citrom illatú maszkokat, melyek bőrfeszesítőként kiválóak.
 
Rák (június 22-július 22)
 
A Rák aggódó, de rendkívül intuitív. Ösztönös reakciói és döntései általában megbízhatóak. Változékony, alkalmazkodó. Birodalma a család, amely igazi védettséget nyújt neki. Igazán mély érzelmekre képes, őszintén tud szeretni. Szociális, anyai, gyengéd, szívesen segít, ha úgy érzi, szükség van rá. Szeret álmodozni, nagyon érzékeny, befolyásolható és odaadó. Kapcsolataiban rajongó, naiv, hiszékeny és ragaszkodó.
Neki való étel: A tizenkét jegy közül a Rákoknak ajánlatos leginkább tejtermékeket: sovány sajtokat, joghurtot, túrót fogyasztani, ami szerencsére nem is esik nehezükre.
Szépség+Egészség: Kimondottan jó bőrfeszesítő az egész testre az úszás utáni szaunázás. Lényeges, hogy beépítsék ezt az életükbe.
 
Oroszlán (július 23-augusztus 22)
 
Az Oroszlán nagylelkű, kreatív, de hiú. Imádja a luxust és az élvezeteket. Nyugodt, magabiztos, határozott, gyakran válik meggyőződéses és energikus szervezővé, aki a felszín alatt azért ideges. Nagy önbizalma másokat is bátorít, motivál. Szívélyes, jóindulatú és humoros. Társaságkedvelő, imád a középpontban lenni.
Neki való étel: A méz, a gabonafélék, a vörös és fehér húsok az Oroszlánt még erősebbé teszik. A következő hónapokban viszont egészségesebb lenne átállni a burgonyáról a rizsre, é inkább a fehér húsokat válasszák, szeretik azt is!
Szépség+Egészség: A hátmasszázst ajánlatos minden héten igénybe venniük, valamint szükséges a test radírozása és a megfelelő krém kiválasztása a test ápolására.
 
Szűz (augusztus 23- szeptember 22)
 
A Szűzet szégyenlős, szerény, szorgalmas és gyakorlatias jellemnek tartják, aki mindig az optimálisra törekszik. Rendszerető, szorgalmas, alapos és megbízható. Okos, kritikus, előrelátó és józan gondolkodású. Érzéseiben tartózkodó, gyakran ridegnek tűnik, szemérmes és tiszta. Könnyen alkalmazkodik, de hajlamos az aggodalmaskodásra.
Neki való étel: Hajlamosak bélbántalmakra, valamint emésztési problémákra, így a zsíros, fűszeres ételeket kerülniük kell. A Szűz szülött ételei a földben termő zöldségek.
Szépség+Egészség: Érzékeny bőrük lévén nagyon fontos, hogy az arcukat tonikkal tisztítsák, mielőtt a hidratáló krémet ráteszik. A szaunázás a Szüzeknél is közkedvelt bőrfeszesítő program.
 
Mérleg (szeptember 23-október 22)
 
A Mérleg-szülöttek folyamatosan valamiféle egyensúly megteremtésén fáradoznak, legyen szó akár tárgyaló felekről, akár a saját környezetükről. A Mérleg a harmónia jegye. Fontos számukra a barátság és a házasság. Mindig figyelnek arra, nehogy megbántsanak valakit. Tapintatosak, békeszeretőek, toleránsak és barátkozóak. Könnyen kötnek kompromisszumot, és kerülik a döntési helyzeteket, sokszor szeszélyesek.
Neki való étel: Szinte minden gyümölcsöt szeretnek, és a fűszeres ételek is közel állnak a jegy szülötteihez. Kimondottan kedvelik a paprikás, csípős ételeket. De most egyenek inkább még több gyümölcsöt!
Szépség+Egészség: Ebben az időszakban sokat kell mozogniuk, kirándulniuk, a kelleténél jobban igénylik a sportot. Utána viszont tanácsos beiktatni egy teljes testradírozást és testápolást.
 
Skorpió (október 23 – november 21)
 
A Skorpió személyisége roppant összetett, viselkedése változó. Egyrészt határozott, erős akaratú, másrészt mániákus és nehézkes. A mélység és a szélsőségek jegye. Érzelmeiben csak a végleteket ismeri: vagy a szerelmet-szeretetet, vagy a gyűlöletet. Ha érzelmei teret nyernek, a logikának már nemigen jut szerep. Szenvedélyes és érzéki.
Neki való étel: Kedveli az erős ízű, nehéz ételeket, szereti a hasát. Szerencsére nincsenek emésztési gondjai, mégis oda kell figyelnie arra, hogy az étkezések után gyümölcsöt is fogyasszon.
Szépség+Egészség: Nagyon fontos a rendszeres testmozgás, főleg az úszás, vagy más vízi sportok. Kiválóan hat a bőrre a test masszázsa – megfelelő illóolajokkal.
 
 
Nyilas (november 22-december 21)
 
A Nyilas társas lény, barátságos és lelkes, mindent megtesz annak érdekében, hogy kitűzött céljait elérje. Sokoldalú és intelligens, de amiatt, hogy a jelen feladatai helyett inkább a jövőbeli terveivel szeret foglalkozni, sok mindent félbehagy. Ő aztán tud lelkesedni! Nagy szabadság igénye van, a párkapcsolatban is óriási mozgásteret követel meg magának.
Neki való étel: Általában minden jó ételt kedvel, de ügyelnie kell, hogy ne merüljön el túlságosan ezek élvezetében, könnyen elhízhat. A következő hónapokban ajánlatos egy zöldség-gyümölcslé kúra!
Szépség+Egészség: A rendszeres edzés, futás szinte elmaradhatatlan, azonban figyelniük kell a bőr megfelelő ápolására, feszesítésére, akár zuhanyozás utáni testradírozással.
 
Bak (december 22-január 20)
 
A Bak általában türelmes, gyakorlatias és meglehetősen szégyenlős. Szívesebben marad a háttérben, kerüli a reflektorfényt. Ám igen erős akaraterővel rendelkezik. Nagy felelősségtudat, hűség, fegyelem jellemzi. Csak a megfogható eredmények számítanak neki. Tetterős és következetes. Okos, alapos és különösen jól koncentrál. Csak lassan nyílik meg, komolyan veszi az érzelmi kérdéseket.
Neki való étel: A szilárd ételeket szereti, a húsokat kimondottan élvezi. Ha lehetne, a húst hússal enné, ezért nem ártana, ha fejessalátát, paradicsomot, sárgarépát keverne mindehhez –  az egészsége érdekében.
Szépség+Egészség: A szaunázás ajánlott a Bakoknak ezekben a hónapokban, bőrüket megszépíti, fiatalossá teszi.
 
Vizöntő (január 21-február 19)
 
A Vízöntő függetlensége és öntörvényűsége közismert. Barátságos, humoros, zseniális ötletei vannak, gyors észjárású, távolságtartó. Meg akar szabadulni minden korláttól és akadálytól. Ki akar tűnni a tömegből, megmutatná különlegességét. Kötetlen, eleven, együttérző, a saját érzelmeit viszont nehezen tudja kimutatni.
Neki való étel: A Vízöntők a könnyű, diétás ételeket, a gyümölcsöket és a rizses ételeket részesítik előnyben.
Szépség+Egészség: Az infraszaunázás kiváló bőrfeszesítő hatású e jegy szülöttei számára, ezért célszerű rendszeresen alkalmazni.
 
 
Halak (február 20-március 20)
 
A Halak jegy szülötte érzékeny személyiség, aki mindenekelőtt gondoskodó és együttérző, különösen, ha családtagjairól van szó. Segítőkész, önfeláldozó, önzetlen. Nagy beleérző képessége vannak, sejtései beigazolódnak. Gazdag fantáziája van. Végtelen együttérzés jellemzi, elbűvölő, érzelmes, finom érzésű.
Neki való étel: Szereti a gyümölcsöket, a narancsot, a mandarint, vagy a dinnyét. A szélsőségeket kerülnie kell, a saláták javasoltak.
Szépség+Egészség: Esti fürdőzéshez a vízbe keverj pár csepp mandarin olajat a teljes ellazuláshoz, majd kend be az egész testedet gyümölcsös testápoló olajjal, ami a bőrt széppé és feszessé varázsolja.
 
Báthory Katalin