Asztmások száma nő

– Az utóbbi évek kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy az asztma gyulladásos betegség. Ennek azért van nagy jelentősége, mert ha ez a gyulladás gyermekkortól fennáll, és a kezelés nem megfelelő, akkor ez a későbbiekben a légutakat borító nyálkahártya átépüléséhez, és a tüdő visszafordíthatatlan károsodásához vezethet – nyilatkozta dr. Kósa Lajos, a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet Igazgatója, aki azt is elmondta, hogy az AstraZeneca Gyógyszergyár nemrégiben egy, az asztmás gyermekek állapotának folyamatos és igen pontos nyomon követését lehetővé tevő, nagy értékű műszert adományozott kórházának.

 

Az élet ajándéka: a gyerek

A Nokia 5 millió forint értékű betegőrző monitort adományozott a Bethesda gyermekkórháznak. A műszer olyan betegágy melletti őrző monitor, amellyel a súlyosan beteg (égett, vagy más okból intenzív osztályos kezelésre szoruló) gyermekek életműködéseit kísérik figyelemmel. Segítségével folyamatosan ellenőrizhetők az alapvető életfunkciók, előre jelezhetők egyes nem kívánt kóros folyamatok, állapotok. A Nokia 1998 óta 40 millió forinttal támogatta a beteg gyermekek gyógyulását.

www.nokia.hu

 

Az év kórháza

A betegek véleményének jobb megismerésére meghirdették „Az év kórháza” választást az interneten. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy összesen 63.000 szavazat érkezett. A hivatalos végeredmény szerint az első helyet és így „Az év kórháza” címet az Országos Sportegészségügyi Intézet nyerte. Második helyen Megyei Jogú Város Kórháza – Nagykanizsa, harmadik helyen pedig a PTE ÁOK OEC Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinika végzett. Gratulálunk!

 

Fiatalok és a dohányzás?

2006-ban az európai fiatalok hangot adhatnak a dohányzási problémákkal kapcsolatos véleményüknek. 2006. január 5-től látogass el a SEGÍTSÉG kampány weboldalára (http://www.help-eu.co m), és figyeld a sajtót, nemsokára többet is megtudhatsz arról, miért nem jó dohányozni!  

 

Új! Első osztályú!

Az A1 Material Wellness Központ belső terének kialakítása során nemcsak a kifejezetten fitnesz és aerobik jellegű szabadidős elfoglaltságokra koncentráltak, – kardió, aerobik, spinnig, bokszedzés -, hanem megtalálhatunk itt olyan SPA szolgáltatásokat, mint masszázs, szauna, infraszauna, aromakabin, hidromasszázskád, szolárium, kozmetika, fodrászat, manikűr, pedikűr, ingyenes gyermekmegőrző, biosarok vagy vitaminbár.

A wellness központnak Pest láthatóan fejlődésnek induló részén, a Róbert Károly körúton, a Material Építő és Design Center épületkomplexumában találtak otthont.

 

Ezeregy éjszaka – akár egy hét alatt

A Puchner kastélyszálló fürdőháza megújult. A két pezsgőfürdőből, ellenáramos medencéből és mélymerülő medencéből álló új fürdőtér az Ezeregyéjszaka hangulatát idézi marokkói színeivel, lágy drapériáival, mécseseivel.

 www.puchner.hu

 

Vigyázz, JÉG, BOR!

A jégbor a természet ritka ajándéka: a már fagyott állapotban lévő szőlőbogyók kipréselésével készül. A csoda nem történik meg miden évben, könnyen előfordulhat, hogy az időjárás szeszélye az egész termést elviszi egy nap alatt. Emiatt, sajnos, drága dolog. Az Egri Balla pincészet jégbora tükrösen tiszta, a kékfrankosból adódóan enyhén pirkadt-borostyánszínű. Selymesen lágy, mézes és a kissé már krémesen vaníliás ízjegyei összetettek, lecsengése hosszú.

Sokan fogyókúráznak. Hiába?
A Wall Street Journal Europe megbízásából készített „Fogyókúra, konyha és főzés” című tanulmány szerint a fogyókúrába kezdők túlnyomó többsége nem érte el célját. Súlyfeleslegtől való megszabadulás céljából az elmúlt két évben •az amerikai állampolgárok 25 százaléka, •a nyugat-európaiak 20 százaléka, •míg a kelet-közép-európaiak 10 százaléka kezdett fogyókúrázásba. Közülük minden második mondta azt, hogy nem érte el a célját, vagy pár nap fogyókúrázás után feladta. Az európaiaknak csak körülbelül harmada, míg az amerikaiak alig negyede számolt be sikeres fogyókúráról. (Forrás: GfK)