Tímea Majorova amatőr fitnesz világ-, és Európa-bajnok, profi Világkupa-győztes versenyzőnő hazánkba érkezik. A csodaszép fitneszező a június 7-8-ai profi Európa-kupára utazik Magyarországra, pontosabban Debrecenbe, ahol a vadonatúj Főnix-aréna ad otthont a versenynek.

 

Tímea Majorova Kaliforniában befejezte a filmezést, az utómunkálatok is rendben folynak, lassan már képernyőre is tűzik a tengerentúlon a filmjüket, így minden energiáját a fitnesztermükre és a megfelelő felkészülésre fordítja.

 

– Nagyon örülök, hogy ismét Magyarországon versenyezhetek – mondta a tavalyi Világkupa-győztes. – Több okból is öröm számomra itt lenni, hiszen olyan, mintha haza jönnék. Ugyan szlovák származású vagyok, de édesanyámék révén magyarnak érzem magam.

 

Volt ideje rendesen felkészülni az Európa-kupára?

 

– Természetesen, egyébként nem vállaltam volna el. A magyar közönség előtt színpadra lépni óriási megtiszteltetés, így csakis százszázalékos formában mertem jelentkezni. Ez persze nem jelenti azt, hogy én leszek a biztos befutó, hiszen Kállai Ildikó is a vetélytársam lesz, és ő az amatőrök között már ért el remek eredményeket. Sőt ahogy hallottam Óváry Eszter is az indulók között van. Persze az amerikai versenyzők is remek formában érkeznek ide, így óriási viadal várható.

 

Ha ön nem indulna, akkor kinek drukkolna?

 

– Mindenképpen Kállai Ildikónak. Remek sportembernek tartom, ráadásul igen szimpatikus is. E-mailben leveleztünk, és amiben csak tudtam segítettem neki. Szerintem jó eredményt érhet el még a profik között.

 

Mikor érkezik Magyarországra?

 

– Egy héttel a verseny előtt jövök Budapestre, és csak egy héttel utána utazom vissza az Egyesült Államokba. Találkozom végre az anyukámékkal, hiszen a terrortámadás miatt nem jöhettek ki hozzám. Eltöltünk majd együtt egy hetet, közben pedig eleget teszek a média felkéréseknek is. Így, gondolom minden újságban olvashatnak majd rólam, sőt a Fitt-expón személyesen is találkozhatunk.

 

Rengeteg rajongója van Magyarországon is, eljutnak önhöz a leveleik, e-mailjeik?

 

– Természetesen, és mindegyikre válaszolok is. Ez úton is szeretném megköszönni a sok jókívánságot, valamint azt, hogy bátorítanak, keresnek, üzennek, hiszen ezzel Kaliforniában is érzem, hogy magyar vagyok, ami hihetetlen büszkeséggel tölt el.

 

Milyen tervei vannak a jövővel kapcsolatban?

 

– Az egyik és talán legfontosabb, hogy végre elfogadták a fittformát a profik között is, így én majd csak ebben indulok a világbajnokságon. A fitnesznek ebben a szakágában nincsenek gyakorlatok, csak a testet nézik. Ez nekem nagyon előnyös, hiszen a versenyeken ebben mindig az élen végeztem. Remélem sikerül majd fittformában világbajnoki címet szereznem, és akkor teljes lesz az eredményrepertoárom. A magánéletben pedig azt tervezem, hogy lassan befejezem a profi sportolást és szeretnék utána gyereket szülni.

 

Készül valamilyen meglepetéssel a magyar közönség számára?

 

– Ha emlékeznek rá, akkor két éve sötét hajjal voltam Budapesten. Nemrég még mindig fekete volt a hajam, de most megváltoztattam a színét. Mielőtt megkérdezné, nem árulom el, hogy milyen színűre, ez legyen meglepetés.

 

J.H.