Ha felére csökkentjük a kalória-bevitelt, testtömegünk is látványosan csökken. Ez így igaz, bár az ilyen fogyókúrát csak korlátozott ideig lehet fenntartani.

 

A fogyasztott ételmennyiség drasztikus redukálása csökkenti a vitaminok, aminosavak, és esszenciális zsírsavak bevitelét is, amelyekre viszont szüksége van a szervezetünknek.

Első lépésként az a legfontosabb, hogy átgondoljuk, milyen étrendi-, vagy életmód hiba vezetett az elhízáshoz:

ltúlzott édességfogyasztás

ltúlzásba vitt kalória-bevitel

lalacsonyabb fokozatú anyagcsere  

ltestmozgás hiánya

Ezt követően lehet optimatizálni anyagcsere-folyamatainkat, mint pl. vércukorszint szabályozás, zsíranyagcsere, energiatermelés és emésztés.

Ha egészséges, de kevesebb ételt fogyaszt annak érdekében, hogy fogyjon, elkerülhetetlenül csökkenni fog a vitaminok és ásványi anyagok bevitele is, mert a modern étrendből gyakran sajnos hiányoznak ezek az anyagok.

A vitaminok, nyomelemek és az ásványi anyagok olyan életműködések irányításában vesznek részt, mint az anyagcsere, ami során a zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket a sejtek energiává alakítják. Ezen anyagok pótlása a diéta során elkerülhetetlen.

Fontos még az, hogy célozzon meg egy olyan reális testsúlyt, hogy mindenképp sikerélménye legyen, és az eredmény ne okozzon csalódást. Amikor azt elérte, újra kitűzhet Önmaga elé egy célt. Lényeg az, hogy jól érezze magát!