Miután feltűnt, hogy minden ruhánk szoros,   a tükörből visszanéző nő se hasonlít az ideálunkra, a mérleg elkeserítő értékeket mutat, nyomban belekezdtünk a nagy életmódváltásba! Rohanunk a közértbe a kalóriaszegény termékeket, ásványvizet, sok-sok száraz fehér húst, esetenként akár a natúr lében lévő tonhalat veszünk.

 

Edzőtermi gyakorlatsor

Lábnyújtás

Mérsékelten nehéz súlyt és közepes   ismétlés-számot alkalmazzunk ennél a gyakorlatnál. A felső holtponton egy pillanatra tartsuk meg a súlyt.


 

 

Felhúzás

Fogjunk egy rudat, a térdünket egy kicsit rogyasszuk be, és a gyakorlat során végig tartsuk mereven ebben a pozícióban. Egyenes derékkal hajoljunk le olyan mélyre, amennyire csak tudunk, majd a rudat közel tartva a lábunkhoz egyene­sedjünk fel. Ezzel a comb hátsó részét és a farizmokat tud­juk megdolgoztatni.

 

 


 

Térdfelhúzás állványon

Ez kíméletlen gya­korlat az alsó hasiz­mok számára. Figyel­jünk, hogy a lábat ne lengessük, hanem függőlegesből a hasizmok erejével húzzuk fel a térdet vízszintesig.


 

 

Otthoni gyakorlatsor

Kitörés

A kezünket tegyük csípőre, nézzünk előre. Így job­ban tudjuk tartani az egyensúlyunkat. Ne lépjünk ki túl hosszan, mert az nagyon megterhelné a tér­det. A gyakorlat a láb összes izmát megmozgatja. Viszonylag magas ismétlésszámmal dolgozzunk.


 

 

 

Felhúzás gumikötéllel

Álljunk kis terpeszbe, a talpunk alá fektessünk egy gumikötelet. Rúd helyett ezt fogjuk meg, és az ellen­állását kihasználva álljunk fel egyenes derékkal.

 


 

Törzsemelés fekve

Feküdjünk hasra, a kezünket tegyük tar­kóra. A lábunkat és a törzsünket emeljük fel egyszerre a földről. Ha a kart magastartásba emeljük, a gyakorlat nehézségi foka nő.