Ki ne fogyott volna le még egy-egy szigorú diéta segítségével pár fölösleges kilót rövid időn belül? A drasztikus életmódbeli változtatások látványos eredményeket tudnak produkálni akár pár hét alatt is. A probléma viszont ezzel az, hogy az elért eredményt csak a legritkább esetben élvezhetjük tartósan.

 

Egy bizonyos ideig lehet tartani az extrém diétázást és az előírt testmozgás mennyiséget, de szépen lassan visszatérünk a régi étkezési és edzési (esetleg edzés nélküli) szokásainkhoz.

Rendszerint a leadott súlyt hamarosan visszaszedjük, aztán kéretlenül ugyan, de jön hozzájuk pluszként még egy-két kiló, és azon kapjuk magunkat, hogy nehezebbek vagyunk, mint amikor nekikezdtünk a csodásnak ígérkező kúrához. Ez az életmód nem csak a szervezetre nézve káros, hanem érzelmileg is frusztráltak leszünk tőle, a maradék önbizalmunktól is megfoszt és mindezeken túl teljesen eredménytelen.

 

Aki testsúlycsökkentő programra szánja rá magát, az bizonyára hosszú távra tervezi az álomsúlyt, éppen ezért olyan módszert válasszon, amely tartós eredményt hoz. Apró, de biztos lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy egészségesebb életet éljünk, és jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Szem előtt kell tartanunk, hogy a túlsúly nem két hét alatt alakult ki, így leadni sem lehet percek alatt, és ez nem is lenne egészséges.

 

Az egészséges testsúlycsökkentéshez három feltételnek kell egyidőben megfelelni:

• Napi rendszerességgel kell végeznünk valamilyen fizikai aktivitást ami legyen minél változatosabb (kerékpározás, gyaloglás, bevásárlás, kertészkedés, úszás, kutyasétáltatás…stb.).

• Egészséges táplálkozás: fogyasszunk hasznos tápanyag-tartalmú ételeket, és feltétlenül kerüljük a koplalást!

• A helyes szemléletmód segít minket abban, hogy az életmódunkat fokozatosan változtassuk meg. Türelemmel kell lennünk önmagunkkal szemben, és ne tűzzünk ki extrém célokat!

A Polar Testsúly Karbantartó Program (Weight Management Program) segít minket abban, hogy:

• lefogyjunk, és ne hízzunk vissza

• egészséges ételeket együnk és élvezzük az edzést

• elérjük a helyes energia egyensúlyt

• örüljünk az eredményeinknek        

 

Egy olyan személyre szabott programról van szó, amely segíti a fokozatos testsúly-csökkentés megtervezését, majd a sikeres fogyás után az elért eredmény hosszú távú fenntartását. Velünk van bárhová is megyünk – ott van a csuklónkon, visszajelzéseket ad és folyamatosan nyomon követhetjük fejlődésünket. Mintha egy személyi edző állna mellettünk mindig, mikor szükségünk van rá.

 

Valósítsd meg Te is az álmaidat! Szerezd vissza az önbizalmad, és bátran kezdj új életet!

Valamire azonban fel kell még készülnöd: hatalmas örömmel fog eltölteni az az elismerés és gratuláció áradat, amiket a látványos változást érzékelő barátaidtól gyűjtesz majd be.                                                                          

 

Béres-Deák Barbara

POLAR OWN ZONEtm Mester Edző

(x)