Mozogj kedvedre szabadon! Élvezd ki biztonságosan a természetes mozdulatok hatékonyságát egy eszközzel, amit a végtelenségig variálhatsz! Az ötlet, csak elsőre tűnik furcsának. A Freestyler épp azért született meg, hogy minőségi változást hozzon a wellness életstílus terén. Fedezd fel a természetes mozgásokat a mindennapi testedzésben.

 

A funkcionális edzés segítségével izomegyensúly hozható létre, kíméli az ízületeket, valamint kisebb a sérülés esélye. Biztonságos körülmények között fejleszti az egyéni teljesítményedet. A tréning során egyszerre mindhárom anatómiai síkban végezhetünk mozgásokat. A gumikötelek használat közben a mozgás minden irányában ellenállást fejtenek ki.
 
Időben vagy!
Az edzésre sosincs elég idő. Megtanulni helyesen használni a testedet; nem egyszerű feladat. A funkcionális edzésben az eszköz használatával rövidebb idő alatt érheted el a kívánt eredményt, miközben ugyanazon idő alatt egyszerre több képességedet is fejleszted.
 

Fedezd fel!
» javítja az állóképességet és erősíti az izmokat
» fejleszti a koordinációt és a koncentrációt
» segít az izomegyensúly kialakításában
» fokozza a testtudatot, javítja az egyensúlyérzéket
» több irányú mozgás végezhető vele
 
Formatervezés
Az eszköz alapja egy board, amely meglehetősen hasonlít egy szörfdeszkára, de persze nem olyan nagy. A board két végén egy-egy görgő található, amelyen keresztül halad mindkét oldalon egy gumikötél. A kötelek egyik végét egy tépőzáras pánttal a bokánkhoz rögzítjük, a másik vége egy-egy fogantyúban végződik. A fogantyú állítható, így az eltérő testmagasságúak is megfelelően beállíthatják.
 
GUMIKÖTÉL
› Használatakor a mozdulatot végrehajtó fő izomcsoportokon kívül a helyes kivitelezés megköveteli a tartóizmok aktív működését.
› Szerepet játszik az aktív stabilizáció, a koordináció fejlesztésében. Az összehangolt mozgás következtében javul az izmok közötti koordináció.
› A gumikötél kihúzása és visszaengedése is aktív izommunka, egyenletes tempóban, kontrolláltan. Így nemcsak az izmok összehúzódása, hanem ellenállással szembeni megnyúlása is részt vesz az erősítésben.
› A sokféleképpen variálható gyakorlatokkal megelőzhető a megbomló izomerő-egyensúly.
 › Elkerülhetőek a különböző ízületi és izomsérülések, a helytelen testtartás és ennek következményei.
› A gumiköteles edzés lehetővé teszi, hogy az ízületeket a lehető legnagyobb mozgásterjedelemben dolgoztassuk meg.
 
Rugalmas ellenállás
Az edzések során használt gumikötél vagy csak az alsó- vagy csak a felsőtest izmait mozgatja át. Használatakor a láb és a kar összekapcsolódik, így egyszerre, egy időben dolgoztatod meg az alsó és felső testrészeket. Ügyelj arra, hogy a kötél végig feszes legyen, így akkor is dolgozik a kar, a váll, amikor a far- vagy lábizom gyakorlatokat végzed. Álló helyzetben folyamatosan kontrollálnod kell a testtartásodat, ezáltal fejlődik a koordinációd, az egyensúlyérzéked és a gerincstabilizáló izomzat. Ettől válik biztonságossá az edzésed.
Minden koreográfia biztosítja az izomegyensúly kialakítását a test jobb és bal oldala között, és egyformán dolgoztatja a felső és az alsó testrészed izmait.
 
Tudtad?
A tested két oldalának azonos mértékű fejlesztése különösen fontos, mivel a legtöbb sportsérülésben a nem megfelelő izomegyensúly játszik szerepet. Fokozottan figyelj a gerincedre – hiszen minden mozgásod alfája és omegája –, minden alkalommal fejleszd a mély hátizmokat és a törzsizmokat.
 
Edzéstípusok
Az eszköz használatát több különböző edzésprogrammal végezheted, csoportban, személyi edző felügyelete mellett, vagy otthon is kísérletezhetsz.
Milyen típusú órákból válogathatsz?
          funkcionális edzés
          latin tánc
          erősítés
          alakformáló, cardio óra
          Pilates
          csonterősítés – gyakorlatok a csontritkulás megelőzésére
          rehabilitáció – gyógytornászok részére összeállított program a sérülések utáni felépüléshez
 
Növeld a terhelést!
A szett 7 pár különböző erősségű gumikötél párt tartalmaz, amelyből az 1-es erősség rehabilitációhoz, vagy a teljesen kezdőknek ajánlott. Ha már hozzászoktál a terheléshez, nyugodtan válassz erősebb kötelet! Tömegnöveléshez válassz az 5-ös erősség felett.
 
Ahogy csak szeretnéd
A rugalmas ellenállást használva számos sportág alapmozdulatait tudod elvégezni (pl: golf, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, tánc stb.). A gumikötél használatakor nagyobb koordinációra van szükség; a mozdulatokat csak arra koncentrálva tudod elvégezni, ezért ha elhagyod a kötelet, sportmozgásod tökéletesebb lesz az adott sportágban. Az eszközhöz komplett edzésprogram kapcsolódik, amely egyéni és csoportos programokra bontható, de alkalmazható még személyi edzésben, Pilates edzésekre és rehabilitációra. Az eszköz jól kombinálható más sporteszközökkel is. Ez a Fitballal kombinált gyakorlat ajánlható terhes nőknek is.
 
fitt.tipp
Profi sportolóknak változatosságot jelenthet kiegészítő edzésként, de speciális edzések is tarthatók rajta pl: vívóknak, golfozóknak, atlétáknak, labdarúgóknak, táncosoknak.
 
Edina (28) története
„Sok sportot, edzéstípust kipróbáltam már. Ennél az eszköznél a felcsatolt kötelek csak az első órán voltak szokatlanok, később ez már egyáltalán nem jelentett problémát. Nagyon élvezem, hogy több izmomat egyszerre dolgoztatja, és így időt spórolok. Ha elutazom, akkor is magammal vihetem. A kedvencem a táncos óra, amikor sambázunk a board-on.