Valószínűleg Ön is kipróbálta már a legdivatosabb fogyókúra módszereket, s feltehetőleg letett arról, hogy valaha is lefogyjon, de van valami, amit eddig még bizonyára nem próbált ki, ez a króm.

 

A króm

Létfontosságú nyomelem, amely elnyomja az édesség utáni sóvárgást, azt a zavaró vágyakozást a cukor és édességek iránt, amely mindannyiszor akadályt gördít fogadalmunk elé, hogy márpedig most lefogyunk! Egyre több és több ember tapasztalja meg, mennyire egyszerű elérni a kívánt alakot, ha ezt a fontos nyomelemet beépítik a diétájukba. Egy adott probléma megoldása sokszor a lábaink előtt hever, még ha semmi jelét nem is látjuk. A fogyókúra esetében, egy olyan egyszerű apróság, mint a króm kiegészítés, jelentős súlycsökkenést eredményezhet. Úgy tűnik, ez a különleges nyomelem az egyik leghatásosabb módja, a felesleges kilók leadásának.

De épp a króm? Hogyan képes egy nyomelem arra, hogy eltávolítsa zsírpárnáimat, gondolhatja Ön, teljes joggal. Kezdjük ott, hogy ne úgy gondoljunk a krómra, mint egy fogyasztó készítményre, hanem mint egy biokémiai „kikapcsoló gombra”, amely úgy fújja el az édességek utáni vágyunkat, mint egy gyertyát. A króm segíti a szervezetünk vércukor szintjét kontrollálni, s ez visszahatólag csökkenti a cukor iránti igényt. Így, mivel nem érezzük szükségét az édességevésnek, természetesen fogyni kezdünk.
Ez ilyen egyszerű.


Erőfeszítés nélkül

A króm használatát az teszi igazán figyelemre méltóvá, hogy testsúlyunk csökkenését úgy érhetjük el, hogy az általában ilyen esetekben elkerülhetetlen erőfeszítéseket nem kell megtennünk. Nem kell koplalnunk, s heteken keresztül szenvednünk azért, hogy a legcsekélyebb eredményt is elérjük. A króm sokkal inkább egy táplálkozási módosító, amely egyszerűbbé teszi a diéta szabályozását. Másképp fogalmazva, könnyedén lecsiszolhatja azokat a zavaró párnácskákat a csípőjéről mindössze úgy, hogy krómot adagol a diétájához, mivel ez segít távol tartania magát azoktól az ételektől, melyek igazán hizlalnak.

Önbizalmat ad
A világon minden érv amellett szól, hogy ragadja meg az alkalmat és váltson egészséges életmódra. Amint a cukor utáni vágy eltűnik, hirtelen azt veszi észre, hogy egészségesebben étkezik, s ahogy tapasztalja súlya csökkenését, egyre lelkesebben tart ki ezen az úton. A krómot használók többsége már azzal is visszanyeri önbizalmát, ha észreveszi, hogy régen kihízott ruhadarabjai ismét hordhatók.
Ettől kezdve karcsúnak maradni gyerekjáték lesz a számukra.


Amennyiben a következő tünetek bármelyikét is észleli, a króm kiegészítés valószínűleg jó hatással lenne Önre:

állandóan fáradtnak érzi magát,

kielégíthetetlen vágy az édességek után,

minden nap fogyaszt csokoládét, cukorkát, vagy süteményfélét,

néha remeg és ingerlékeny,

időnként megszédül.

Ezek az ingadozó vércukorszint tünetei, s ha krómhiány lép fel a fogyókúra miatt, az megmagyarázza, miért érzi szükségét a hizlaló torkoskodásnak. A vércukorszint beállításával szervezetünk visszanyeri egyensúlyát, megtörik az egészségtelen étkezés ördögi köre, s máris a legjobb úton vagyunk a gyors, megbízható és tartós súlycsökkenés felé.


A króm és ahogyan működik

Hogy megértsük mindez hogyan is működik, röviden ismertetjük, hogyan is jut a cukor a szervezetünkbe:

1. Ételeink cukrot tartalmaznak. A cukor sejtjeinkben energiává alakul.
2. A cukor a véráramból az inzulin és egy GTF-nek (Glukóz Tolerance Faktor) nevezett molekula segítségével kerül a sejtekbe, és erre hat a króm.
3. Normális esetben a vér cukortartalma étkezés után kerül a sejtekbe, emiatt nyerjük az étkezésből energiánkat.
4. Ha krómhiányunk van a GTF működés gyengül. Ez kihat a cukor sejtekbe történő szállítására, s a fáradtság, energiahiány tüneteit észleljük magunkon.
5. Ha ilyenkor „bekapunk” valami édességet, egy szelet csokoládét, ez gyors karbohidrát „lökést” ad szervezetünknek, ugyanakkor hizlal is.

Olcsó krómnak…
Mint bármely más étrend-kiegészítő esetében, a króm-készítmény hatásosságát is „bio-felhasználhatósága” határozza meg.   Minél jobban feloldódik a készítmény a szervezetben, annál hatásosabb. Ha króm készítményt keres, győződjön meg róla, hogy szerves krómot tartalmaz. Ha olcsó készítményt vásárol, azt kockáztatja, hogy nem szerves krómot tartalmaz, ami a szervezet számára nehezebben dolgozható fel. Másrészről, a szerves króm jobban asszimilálódik, különösen, ha GTF-hez kötődik. A króm étrend-kiegészítőhöz extra rostanyagot is adhat. Ez még jobban megnöveli a fogyasztó hatást, mivel csökkenti az étvágyat.