Itt a nyár, itt a fürdőruha szezon. Ki ne áhítozna feszes, lapos, akár kockás hasról is, ami vonzza a strandon a mohó férfiszemeket. Sok sok hasizomgyakorlat segíti az áhított forma elérését, de Görbe Nóra kicsit másképpen vezet be bennünket a „hasazás” rejtelmeibe.

 

Próbáljuk ki mi is! Hatékonyságát a művésznő formái bizonyítják.

1. Hasizom gyakorlat

Kiinduló helyzet: hanyattfekvés, karok   lazán a combon. Ellentétes ív: a hasizomzat erőteljes összehúzásával a keresztcsont a talajra simul. A térd lazán megemelkedik, a nyak hátrabillen, a vállak felemelkednek, a tenyerek fölfelé néznek. Egy ütemre emelkedünk föl lebegőülésbe vízszintes kar és lábszártartással, ebből lassan kinyújtjuk a térdet, és alsó rézsútba engedjük a kart.

2. Törzsív előre

Kiinduló helyzet: „Z” ülés, karok lazán alsó rézsútban, ujjhegy érheti a talajt. A törzs előredől, karokat súlytalanul előrevezetjük a váll elé. A testsúly hátrahelyezésével és a keresztcsont erőteljes hátrahúzásával a hasizom be és felhúzódik, könyökhajlítással előreív. Ezután visszatérünk az előző, majd a kiinduló helyzetbe. A gyakorlat ismétlései közben váltsunk lábtartást! A testhelyzeteket kb. 4 ütemig, tartsuk!

3. Törzsív oldalra

Kiinduló helyzet: „Z” ülés, de lehet keresztező ülés is (következő gyakorlatnál) Az elöl lévő láb felé hajlunk, egyik kéz súlytalanul a talajon, a másik csípőn. A kéz távolításával oldalirányú döntés. A keresztcsontot erőteljesen ellenkező irányba húzzuk, hasat behúzzuk, könyökhajlítással. Oldalív. Majd a testhelyzetek visszafelé. Ismétlésszám tetszőleges.

Fontos: a tartott helyzetek ne legyenek statikusak, a hasizom összehúzását a négy ütemen keresztül tegyük intenzívebbé! Így lesz hatékony a derékvékonyítás.

4. Csavart helyzet- törzsfordítás

Keresztező ülésben nyújtsunk mindkét oldalra, az intenzitás a 4 ütem alatt fokozódjon! Jógik szerint ettől a tartástól javul a máj, a lép, a nyak és a váll vérellátása.

A gyakorlatok sorozatszámát és ismétléseit az edzettségi fok határozza meg. Izzadás nélkül nincs alakformálás!