Még nem volt 23 éves, amikor a világ legjobb női kézilabda-játékosának választották. Az év kézilabdázója címet ugyanúgy megkapta már, mint „a legjobb csaj a női kézicsapatban” nem hivatalos elismerést. Számtalan világverseny sztárja, gólkirálynője. És valóban, Görbicz Anita (27) már évek óta a magyar női válogatott irányítója.

 

A Győri Audi ETO KC sportolója egyformán kiváló teljesítményt nyújt, akár a pályán vezeti győzelemre a csapatot, akár férfimagazin címlapján pózol.

 
Egy ország drukkol, hogy mielőbb gyógyulj fel a sérülésedből! Érzed az emberek szeretetét?
Nagyon jó érzés, hogy ennyien biztatnak, szeretnek, várnak vissza a pályára! Mióta sérült vagyok, a szokottnál is többen megállítanak az utcán is, kérdezgetik, hogy vagyok, mikor láthatnak újra játszani.
 
„a sérülés sosem érkezik jókor”
 
Mi történt veled, hogyan sérültél meg?
Tavaly nyáron sajnos nagyon komoly keresztszalag-szakadást szenvedtem, emiatt nyolc hónapot ki kellett hagynom, többek között a VB-ről is lemaradtam. Visszatérve másfél hónapot játszottam, majd jött egy porcszakadás, ami állítólag sportolóknál bármikor előfordulhat, és én már végül is tizenhetedik éve játszom. A sérülés sosem érkezik jókor, de nálam különösen rosszkor jött, mert már sikerült újra egészen jó formába kerülnöm. Ez újabb négy-hat heti kihagyást jelent, de felépülök!
 
(A teljes cikket elolvashatod a fitt.info magazin április-májusi számában!)