A görkorizás nagyon hasznos és hatásos kardió zsírégető módszer, hiszen az ízületeket kíméli, a mellünk nem rázkódik – vagyis a kötőszövetek nem lazulnak-, és emellett kiváló comb-, far- és hasizom formáló – és azt is elárulom, hogyan érhetnél utol! Íme néhány gyakorlat, amivel nem csak színesíteni tudjuk a görkoris edzésünket, de még keményebb hatást is mérhetünk a célba vett izmainkra.

 

1. a. Ha már elkaptuk a ritmust, nyújtsuk meg a lépéseinket annyira, hogy fel tudjuk emelni hátra a lábunkat, miközben a támaszláb hajlik. Lábemelés közben koncentráljuk a farizmunkra, és erőteljesen feszítsük meg.

1. b.  A másik oldalra is erőteljesen lökjük el magunkat a combizmunkból, majd emeljük hátra a lábunkat. Próbáljuk folyamatosan váltani a két oldalt és haladjunk átlósan mindkét irányba, hosszan kitartva a lábemelést. 

 

2. Tartsuk meg az átlós mozgást, döntsük előre a törzsünket és toljuk magunkat oldal irányba, térnyújtással oldalra. Dolgozik a combizom külső, belső és elülső része. Végezzük folyamatosan. A másik oldalra is nyújtsuk a térdünket, a támaszlábunk pedig végig hajlított legyen! 

 

 

 

 

 

                       

3. Vegyünk egy kis lendületet, majd hajlítsuk a térdünket vízszintesig, hogy a nagy farizmunk még jobban dolgozzon. Versenyezzünk saját magunkkal, hogy minél hosszabban tudjunk csúszni ebben a testhelyzetben. Dolgozik a farizom és combizom elülső része. 

 

 

 

 

 

                       

4. Miközben ütemesen görkorizunk, húzzuk fel a térdünket előre. Dolgoztassuk egy kicsit a hasizmunk alsó részét és a csípő horpaszizmot a combizom mellett. Próbáljuk megtartani az egyensúlyunkat, és emeljük a másik térdet is. Hajrá, egy kis gyakorlás, és menni fog!!!

                      

                      

Béres Alexandra