Sokak kedvence a mosolygós, barna szemű, tehetséges színésznő. Nemcsak tálentuma, kedvessége   szimpatikus, hanem az is, ahogy igyekszik tudatosan élni életét.   Odafigyel arra, hogy a fárasztó munka mellett   is megőrizze   jókedvét. Gondot fordít fizikai és mentális kondíciójára, egyszóval példamutatóan   harmonikus személyiség.  

 

Néhány hónapja ünnepelted harmincadik születésnapodat.

Igen! (Vidáman felnevet.)

 

Jó, hogy ilyen örömmel mondod. A legtöbb ember, főként a nők, félnek, mi lesz, ha átlépik a bűvös harmincast. Benned semmi feszültség sem volt?

Nem, mert én vártam ezt a kort. Hazudnék, ha azt mondanám, kicsit sem izgultam, de nem rossz értelemben. Amikor arra gondoltam, hogy harminc éves leszek, úgy képzeltem, akkor leszek a csúcson. Szerintem ez a legszebb kor minden nő életében, amit inkább élvezni kellene, mint keseregni rajta. Büszke vagyok harminc évem minden tapasztalatára mindamellett, hogy mindig fiatalabbnak néznek.

 

Nem unalmas a színpadon ugyanazt a szerepet sokszor eljátszani?

Volt olyan, hogy kétszázszor játszottunk egy darabot, de sohasem volt unalmas. Minden előadás tartogatott valami felfedeznivalót. A kíváncsiság mozgat. Megtapasztalni, megélni, felfedezni dolgokat. Az életben és a színpadon egyaránt. A színpadon kiélem és rendbe teszem magamat, az pedig nagyon jó érzés, ha ezzel másoknak is örömet okozok.

 

Érezted bármikor, hogy fárasztó a munkád?

Sohasem vesztettem el a belső ambíciót, és sohasem merült fel a gondolat, hogy feladom. Sokszor voltam fáradt, csalódott, de az ember lelke mélyén tudja, ez neki jó, és több lesz ettől. Ha nem adna annyi örömet, amiből tovább lehet lépni az ilyen percekben, akkor tényleg feladná.

 

Kevés magyar színésznőnek van saját domainnal beregisztrált, oldala. Hogyan született?

Magamtól nem jutott eszembe, hogy létrehozok egy gubasgabi oldalt, ahol mindenki megtudja, mit és hogyan csinálok, de öt vagy hat évvel ezelőtt megkeresett két srác, hogy csinálnának egy rajongói oldalt. Nekem akkor még nem volt számítógépem, és nem is voltam ebben a világban járatos. A fiúk lelkesek és tisztességesek voltak. Nemrég úgy gondoltam, megérdemlik, legyen ez egy hivatalos oldal. Tartjuk a kapcsolatot, és egy jól működő dolog alakult ki. Többször előfordult, hogy anyagot kerestek rólam, és nehézkes volt a felderítése, ezt most az oldal megkönnyíti. Tudom, milyen információk és képek vannak fent rólam, és így egyszerűbb az élet. Minek bonyolítsuk, ha működhet egyszerűen?

 

Mi, nők hiúak vagyunk. Mennyire fontos számodra a szépség?

Egyfajta hiúság minden nőben van, így bennem is, de ezt nem viszem túlzásba, és ezeket a vágyakat kiélem a színpadon vagy filmen. Ezért nem jelent szükségletet, hogy fessem magam, vagy szép ruhákban járjak hétköznap.

 

Színpadon azt is ki tudod próbálni, milyen különböző életkorokban egy nő élete?

Színpadon még nem, de pár évvel ezelőtt szinkronban már megvalósítottam. A színésznő is maga játszotta a tizenhat éves lányt és az ötvenéves nőt is. Hangban ugyanígy kellett követnem. Érdekes volt, és tulajdonképpen ez a jó a színészetben.      Az ember megugorhatja korlátjait, amelyek az életben adottak. Mindent eljátszhat. Akár csúnyát, akár ilyet, akár olyat.            El tudsz játszani a gondolattal, hogy te ilyen is vagy, és olyan is.

 

Mindig is színésznő szerettél volna lenni? Mi lennél még szívesen?

Sok minden. Szeretném felkutatni magamban a lehetőségeket.

 

Szeretnél anya lenni?

Igen, természetesen.

 

Jó hallani, hogy neked természetes, manapság olyan sok ember a szingli életmód híve.

Nekem idegen a szingli élet. Én előbb vagy utóbb szeretnék jó anya lenni.

 

Vidéken nőttél fel, de már tizenkét éve Pesten élsz, nem hiányzik a természet? Vidéken természetes, ha süt a nap, az ember kimegy az udvarra, vagy bármikor egy nagy szelet eget láthat. Budapesten ezek a lehetőségek leszűkülnek.

De, nagyon hiányzik. Amikor feljöttem Pestre, folyamatosan gyulladt volt a mandulám. Ajánlották, vetessem ki, de idegenkedtem a gondolattól, így inkább megpróbáltam megmenteni. Őrlődtem és küszködtem évekig, hogy a szervezetem elfogadja a budapesti levegőt. Végül megszoktam, de ha van egy kis időm, akkor menekülök ki a jó levegőre. Viszont a munkám ideköt, így itt kell lennem. A városban tudja igazán értékelni az ember, hogy van egy fa, amit láthat az ablakból, vagy a lakásba besüt a nap. Észre kell venni ezeket az apróságokat, és ezeknek örülni.

 

Erdőbe vagy tópartra mész szívesebben? Hol érzed igazán jól magad?

Dobogókőn.

 

Miért?

A nevében is benne van: Dobogókő.           A Földnek itt van a szívcsakrája, és nagyon jól érzem magam ott. Olyan, mint amikor a színpadon vagyok. Egy másik dimenzióba kerülök.

 

Spirituális beállítottságú ember vagy?

A jógából adódóan talált meg néhány gondolat, de nem viszem túlzásba. Mindennek ez a titka.

 

Étkezésben is? Karcsú vagy. Eszel csokoládét vagy süteményt, ha megkívánod?

Ha megkívánom, akkor igen, legfeljebb keményebben edzek. Ha tudom, jó kondícióban kell lennem, vagy egy nyári játékon szerepelek, ahol fontos, hogy ne legyen rajtam felesleges súly, akkor nagyon odafigyelek, mit eszem, de nem úgy fogom fel, mint korlátozást. Amit megkíván az ember, azt meg kell adni, de ennek is a mértékletesség a titka.

 

Ezek szerint odafigyelsz a táplálkozásodra.

Minden reggel megpróbálok reggelizni. Amikor tehetem, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, és ha van rá időm, akkor az ételeket én magam készítem el. Fontos, hogy az ételek jók, laktatóak, egészségesek legyenek. Illetve van egy kovaföldes ital, amit minden reggel megiszom. Erről tudom, teljesen spiccre tesz, és tisztító hatása is van. Másrészt megnyugtat a tudat, hogy ezzel minden reggel szervezetembe kerülnek a szükséges ásványi anyagok és nyomelemek. Az is fontos, hogy természetes anyag, nem kémiailag előállított.

 

Földet eszel?

Finomított föld, jobban mondva agyagos kovaföld. A port este fel kell oldani vízben, és állni hagyni, hogy kioldódjanak a hasznos anyagok. Másnap reggel meg lehet inni. Kicsit szemcsés, de nem zavaró, én hozzászoktam. Van, aki citrommal issza, ami fogyaszt is, és megízesíti. Számomra semleges az íze.

 

A jó kondíció nagyon fontos a színpadon. Sportolsz is?

Évekig néptáncoltam és balettoztam, ezért már gyerekkoromban életem részévé vált a rendszeres mozgás. Művészi tornáztam is, és később pedig, amikor időm engedte, megpróbáltam tornázással karbantartani magamat. Egy balesetem után ismertem meg a jógát, mert kíméletesen mozgatja az izmokat, és sokat segített a regenerálódás során. Megszerettem a jógázást, és mind a mai napig, ha tudok, akkor hódolok neki.

 

A jóga általában segít megteremteni a harmóniát, neked is segített, vagy egyéniségedből fakadóan kiegyensúlyozott vagy?

Nyilván sok minden hozzájárult, de úgy gondolom, alapvetően egy harmonikus, kiegyensúlyozott ember vagyok. Bármennyire is csapongok, jó ösztönnel mindig viszszabillenek egyensúlyi állapotomba. Ennek elengedhetetlen feltétele a megfelelő, biztonságos háttér.

 

Ez a biztonság belőled vagy egy társból fakad, vagy ez anyagi biztonság?

Ez az érzelmek biztonsága. Úgy vettem észre, hogy egy nőnek nagyon fontosak az érzelmek. Ott tud feltöltődni. Ha érzelmei rendben vannak, akkor egyensúlyban van a világgal. Számomra is fontos, mert ha rendben vannak az érzelmeim, akkor én is rendben vagyok.

 

Van olyan, ami kimarad az életedből, mert nem jut rá időd?

Ha valamire már régóta vágyom, és nagyon szeretném megcsinálni, akkor azt megcsinálom. Így volt a nyelvtanulással is. Szakítottam rá időt, hogy angolul tanuljak. Örültem volna, ha gyermekkoromban lett volna lehetőségem hangszeren játszani. Kimaradt, de mégse mondhatom, hogy nagyon sajnálom, mert ha így lenne, akkor zenélnék Nincsenek véletlenek. Aminek jönnie kell, az jönni fog. Az embernek rengeteg tapasztalatot kell összegyűjtenie. Aki állandóan vágyódik valami után, boldogtalan lesz.

 

Magabiztos nő vagy?

(Kicsit hosszabbra nyúlik a csend.) Azt gondolom, hogy igen, de nem mondanám, hogy nagyon magabiztos vagyok, inkább hagyom, az élet folyjon úgy, ahogy kell, és kíváncsian figyelem, hogy mit hoz.

 

Myreille