Íme a sporteszköz, amely forradalmasította a testedzést. Használata biztonságos és igen hatékony, a gyakorlás eredményei meglepően hamar látszanak! Otthon is használhatod, de csoportos órákon is hat! Az eszköz finn találmány , jelenlegi formáját 2 évvel ezelőtt fejlesztették ki. Szerte a világon rendkívül gyorsan népszerűvé vált!

 

KÉRDEZD AZ EDZŐT!
Garzó Andrea ,
fitnesz edző, Gymstick tréner :
A Gymstick nem más, mint egy bot és két gumikötél nagyszerű ötvözése. Amikor Gymstickkel edzünk, a gumikötél ellenállását küzdjük le , így a gyakorlatok pontról pontra nehezítve vannak . Ennek nagy előnye, hogy nem csak az oda úton dolgoztatjuk az izmokat, hanem a visszaút is aktív munkát igényel, az izmok így folyamatosan tónusban vannak, nőies, szálkás izomzat az eredmény . Nem véletlen az eszköz mottója, a „simply effective” az az“ egyszerűen hatásos “! A Gymstickkel való edzés hatása kezdetben heti egy alkalommal végzett gyakorlás mellett is látványos fejlődést eredményez , később heti kettő- három óra ajánlott a fejlődés szinten tartásához.
 
5+1 Ok, hogy kipróbáld
– Minden korosztály számára alkalmas, az erőnléttől függetlenül
– Erősíti, formálja és kiemeli a test minden izmát
– Minden gyakorlást  élvezetessé és hatásossá tesz
– Ideális házi használatra, fitneszklubok  részére, rehabilitációra,  professzionális/junior/senior sportolásra
– Fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációs készséget, valamint az állóképességet
– Javítja az oxigénellátást
 
Azonnal használatra kész
 
•A Gymstick átfogó , hatékony és biztonságos edzésprogramot fejlesztett ki, mely a fitnesz rajongóknak motivációt ad fizikai kondíciójuk erősítésére , súlyuk kontrollálására és jó közérzetük fenntartására egyénileg , vagy csoportos edzésekkel.
•A
Gymstick egyaránt lehetővé teszi úgy az álló , mint a fekvő helyzetű gyakorlatokat, sőt a harántirányú mozdulatokat is . Ezáltal használata igen célirányos és sokoldalú, szemben a súlyzókkal , melyek (megfelelő áttétel/ szerkezet nélkül) csak függőleges emeléseket tesznek lehetővé.
•Egyszemélyes
konditerem ez , elfér az ágy alatt , a szoba sarkában, nem fogyaszt energiát, pillanatok alatt használatra kész!

Mire jó?
•Testedzésre
,
•izomerősítésre ,
•rehabilitációra ,
•egyéni és csoportos fitnesz edzésre,
•vízi gimnasztikára , 
•az egyensúlyérzék és az izomerő javítására,
•a legkülönfélébb sportágak (pl. golf) kiegészítésére, Nordic Walking bővítésére,
•irodákban
, munkahelyi szünetekben történő gyakorlásra: minden korosztálynak javasolt!  
 
FÖLDÖN!
 
Használd aerobikhoz!
•Ötféle Gymsticket különböztetünk meg a kötelek erőssége szerint. Ezek közül három használatos aerobik órákon (zöld 1- 10 kg , kék 1- 15 kg és fekete 1- 20 kg ).
•Mivel
az ellenállás gyorsan , egyszerűen, a mozgás megszakítása nélkül változtatható, minden vendég elégedetten távozhat az óráról, kezdő és haladó számára egyaránt kihívást jelenthet ugyanaz az óra.
•A gumikötél és a bot meghatározza a mozdulatok pályáját, ezért a sérülésveszély minimális.
A lépések közben hol az egyik , hol a másik lábunkra erősített kötél feszül jobban, ami aszimmetrikus terhelést eredményez, így fejleszt i koordinációnkat, egyensúlyérzékünket és testtudatunkat.
•A
bot egyensúlyban tartásához nagy szükségünk van mély izmaink segítségére, amelyek testünk stabilizálásáért felelősek, erősítésük pedig jobb testtartást és közérzetet eredményez.
•Az aerobi k edzések jótékony hatásával biztosan sokan tisztában vannak, de hadd említsem a keringésre és az anyagcserére gyakorolt rendkívül jó hatás mellett a stressz oldást, a magbiztosság növekedését és a jó hangulatot – utóbbi is áthatja az órákat .
 
VÍZBEN!
 
Gymstick aqua
A Gymsitck Aqua-val történő edzéskor úgy a víz, mint az eszköz gumizsinórjának ellenállásával szemben fejtjük ki az erőt. Ennek érdekében legjobb mellmagasságig vízben lennünk . Ez lehetővé teszi a víz és a gumizsinórok együttes ellenállásának kihasználását.
 
KÉRDEZD AZ EDZŐT!
André László,
atlétika szakedző , testnevelő tanár, Gymstick tréner, többszörös ifjúsági  és junior magyar válogatott gerelyhajító
 
„A Gymstick a gumikötél és a tornabot mozgásanyagát és előnyeit ötvözi. Kiválóan alkalmazható kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül. Óriási a lehetősége a Gymstick botnak a prevencióban, a későbbi mozgásszervi betegségek, deformitások megelőzésében.
Az eszköz színes és sokoldalú felhasználásával lehetővé válik már az iskolás korban a sport, a mozgás és az egészséges életmód iránti igény kialakítása.
 
Roik Zsolt,  
aerobik világbajnok
 
„A vendégeknek nem kell alkalmazkodniuk