Május elején rendezték meg a 15. Jubileumi Libresse Női Futónap és Mozgásfesztivált. A sportnapon, három távon állhattak rajthoz a gyengébbik nem képviselői – és a szokásokhoz híven, néhány tréfásabb fiatalember is ott volt a futók között női ruhába bújva – és számtalan mozgásformát is kipróbálhattak.

 

A 1.5 kilométeres távon gyalogolhattak a résztvevők, a 4-, és a 6.5 kilométeren pedig futhattak a vállalkozó kedvű hölgyek. A tavasz legszebb futónapján a jó idő – az erős szél ellenére-, sokakat kicsalogatott a Városligetbe, hiszen közel tizenöt ezren gyűltek össze, hogy sportoljanak.

– Nagyon örülök a győzelmemnek – mondta Rakonczai Bea. – Főleg azért, mert több mint öt hónapja most versenyeztem először, és hihetetlenül izgultam előtte. Szinte debütálás volt ez a verseny, amely szerencsére nagyon jól sikerült. Duplán is, hiszen megnyertem, ráadásul az egyik legjobb futót, Kálovics Anikót is lehagytam. Azt hiszem a legtöbben ilyen visszatérésről álmodnak.  

Hogyan készült a viadalra, készült egyáltalán tudatosan a Libresse Futásra?

– Elsődlegesen az országos bajnokságra készültem, ez a verseny csak amolyan felmérő, és debütáló funkciót töltött be. A rajtlista ismeretében számítottam erre a párharcra, de úgy gondoltam nagyon kétesélyes lesz a viadal. Mivel előtte rég nem versenyeztem, nem tudtam volna megmondani, hogy hogyan alakul majd a végeredmény.

Mennyire tudott tájékozódni a verseny előtt a többiek fizikai állapotáról?

– A rajtlistát ismertem, ám a többiek már jó néhány viadalon túl vannak, én pedig most álltam először rajthoz. Nem tudtam volna pontosan megmondani, hogy mire leszek képes, és a többiekkel sem voltam tisztában. Ráadásul új edzőm is van György Roland személyében. Új szisztémával, más formában készültem erre a szezonra, így azt sem lehetett tudni, hogy milyen eredménnyel rukkolok majd elő. Sikerülhetett volna sokkal rosszabbul is, de szerencsére nagyon remek lett.

Tudja már előre a nyári programját, vagy még alakulóban van?

– Van ami már biztos, van ahonnan a viszszajelzést várjuk a rendezőktől. A kiváló szezonrajt után, mindenképpen szeretnék minél több versenyen indulni. Bár nem tudom még teljesen a nyári programomat, azért úgy tűnik, nagy az esélye, hogy külföldön is versenyzek majd.

Jövőre, mint címvédő indul a Libresse Futáson?

– Mindenképpen. Főleg azért, mert már korábban is győztem itt, de most először ilyen óriási csatában. Remélem jövőre is hasonlóan jól sikerül.

 

J.H.

Budapest Sportiroda

1146 Budapest, Dózsa György út 1-3. I./188.

Telefon: (061) 273 0939,

www.bpsportiroda.hu