A felső végtag izomzatához tartoznak a felkar elülső oldalán található karhajlítók. Ezek legjelentősebb tagja a kétfejű karizom, hétköznapi nevén: bicepsz, melynek formálása sokáig nem tartozott a női teendők közé. Ma viszont ennek megdolgoztatása sem maradhat ki az edzéstervedből. Készülj fel, ez nem könnyű feladat!

 

A feladatsor végrehajtása előtt végezzünk bemelegítő gyakorlatokat, ezzel felkészítjük szervezetünket a terhelésre, és jobban reagálunk az edzésmunkára is!

 

6, . Koncentrált „bicepsz”- gyakorlat állva, kézi súlyzóval

Kiindulóhelyzet

Álljunk széles terpeszbe, és vegyünk a kezünkbe egy kézi súlyzót. Hajlítsuk a térdünket, és dőljünk előre vízszintesig. A súlyzós karunkat, enyhén hajlítva lógassuk a test középvonalában a talaj felé! A másik kézzel támaszkodjunk az azonos oldali térdre.

Végrehajtás

A könyök hajlításával emeljük a súlyt az ellenkező oldali váll irányába. Végrehajtás alatt a felkar maradjon mozdulatlanul, kerüljük el az ingamozgást!

Lassan engedjük vissza a súlyzót a kiindulóhelyzetbe, majd a meghatározott ismétlés után végezzük el a gyakorlatot az ellenkező oldalra is.

 

A gyakorlatot bemutatta:

Katona Viktória

Fitness Akadémia tanára

www.fitness.hu