RÁK: visszahúzódó, érzékeny, családszerető, aki határozott egyéniségű társ mellett érzi jól magát, aki hajlandó helyette is dönteni, intézkedni, cselekedni, és főleg felelősséget vállalni. Alkalmazkodó képességének köszönhetően hamar beleszokik az új helyzetekbe. A Rák jegy szülöttei nagyon nőiesek, anyáskodók, háziasak, gondoskodók. Mindenük a család.

 

Július a Rák hava. Te is ebben a hónapban születtél. Két kisgyerek édesanyjaként és médiaszereplőként, hogyan éled meg a rákságodat?
Norbi kos, sokkal racionálisabb és céltudatosabb, mint én. A Rák szerintem pont kiegészíti az ilyen erős jegyeket. Hajlamos vagyok elúszni a dolgok között és leteremteni sem tudok senkit. Nekem nagyon jó érzés, hogy a férjem pont az én hiányzó részemet pótolja. Kettőnk közül ő a vezető típus, precíz, pontos. Ő az, aki a szekeret húzza én meg a kocsi mögött tolom hátulról. A gyerekek és Norbi körül forog az életem. Minden feladatot és szereplést úgy vállalok el, hogy az a családommal töltött időt ne befolyásolja. Ahová csak tudom, viszem magammal Larát, és a kicsi Norbit is. Amikor a lányomnak edzése van, akkor hozzá igazodom. A délután második felétől igyekszem velük lenni, és kikapcsolom a telefonomat.
 
Állandóan hallani rólatok, úgy tűnik, hogy a nap 24 órájában dolgoztok valamin. Kettőtökre is marad néha időtök?
Törekszünk rá, mert fontos, hogy ne csak a munka töltse ki a mindennapjainkat. Norbival 4-5 hetenként keresünk egy hétvégét, amikor csak mi ketten vagyunk. A gyerekek ilyenkor a nagyszülőknél palántát ültetnek, kertet locsolnak, Lara hetekig másról sem beszél. Évente egyszer pedig 1 hétre elutazunk kettesben, de a második nap után, nem tudok kibújni a bőrömből, mindenről az jut eszembe, hogy a gyerekek milyen jól tudnának itt játszani. Nekem jobban hiányoznak ilyenkor, mint mi nekik, hiszen jó helyen vannak, és élvezik a nagyszülők kényeztetését.
 

„Végigjártam a szamárlétrát, és a mai napig nem is értem, hogy változott ekkorát az életem.”
 
A férjed mellett akár hátra is dőlhetnél. De te a saját utadat is járod, a saját karrieredet építed fiatal korod óta. Megváltoztatott? Más embernek látod magadat?
Látom a körülöttem lévő sikeres nőket, és azt hiszem, abban rejlik a különbség, hogy én sosem vágytam erre. Jászberényből a főiskola miatt jöttem Budapestre, és a legeldugottabb alagsori, összeeszkábált termekben tartottam órákat. Az első megafitneszterem bérletemet otthon csillogó szemmel mutogattam a barátaimnak. Aztán igazából véletlenül, helyettesítőként ugrottam be egy jó nevű edző helyett 50-60 ember elé órát tartani. Amikor megtudták, hogy más tartja az órát, a vendégek többsége kiment a teremből, és csak pár ember adott nekem bizalmat. Aztán megismertek, megszerették az óráimat, és kialakult a saját csapatom. Végigjártam a szamárlétrát, és a mai napig nem is értem, hogy változott ekkorát az életem. Igyekszem a gyerekeimnél is odafigyelni arra, hogy minél többet legyenek egészséges, hétköznapi közegben. Nekik én vagyok az anyukájuk, csak azzal a különbséggel, hogy az anya egyszerre van a képernyőn és otthon a nappaliban.
 
Közszereplő vagy és fiatal nő. A fitnesz területén szerzett edzői sikereid rengeteg ember szeretetét vagy nemtetszését váltja ki. Hogy éled meg ezeket a kritikákat?
Évek óta kapok hideget és meleget, és nem értem, miért. Meg kellett tanulni azt, amit igazából nem lehet. Elmenni mellette, nem magamra venni, és talán a legkönnyebb: nem olvasni. Eleinte rengeteget nézegettem az újságokat, a blog-bejegyzéseket, de csak nekem fáj minden kritika. Most már fogom a cipőmet, becsukom a kertkaput magam után, és futok. Kifutom magamból a rossz érzéseket.
 
fitt.tipp
Válaszd a futópadot, vagy még jobb, ha megfelelő cipőben a természetet választod.
Keress lendületes és vidám zenét a lejátszódba,
válassz útvonalat,
mérd fel az erőnlétedet,
tervezd el az aznapi távodat,
melegíts be, és fuss!
 
„Ha zsúfolt napom, vagy hetem van, akkor megpróbálok elkülöníteni húsz percet, és előveszem a csomagtartóból a sportfelszerelésemet. Mindig bent tartom, sosem tudom előre, mikor változik az időbeosztásom.”
 
Miért pont a futás?
Mert nagyon felszabadító élmény. Ez az a mozgás, amit magamnak, magamért tehetek szinte bármikor. Ha zsúfolt napom, vagy hetem van, akkor megpróbálok elkülöníteni húsz percet, és előveszem a csomagtartóból a sportfelszerelésemet. Mindig bent tartom, sosem tudom előre, mikor változik az időbeosztásom. Ha rossz idő van, vagy elcsúszok a sok feladat között, akkor otthon dolgoztatom meg magam. Fontos, hogy mozogni tudjak, mindegy, hogy korán reggel vagy estefelé, egyszerűen nem tudnék meglenni nélküle. Pár hónappal ezelőtt még tartottam órákat is, csak a késő délutáni időpontok, úgy éreztem, hogy a gyerekeimmel töltött idő rovására mennek. Tudom, hogy ugyanez a dilemma él nagyon sok más édesanyában is.
 
„Segített elfogadni magamat, felkészíteni az anyaságra, és eljutni a szülésig. Mindenben a tanácsait követtem, még a szülőágyon is.”
 
A futás mellett mennyi időd jut magadra?
Még Larát vártam, amikor megismerkedtem Katával, a légzésterapeutámmal. Izgultam, hogy egészségesen szülessen meg, hiszen rengeteg kritika ért akkoriban. Segített elfogadni magamat, felkészíteni az anyaságra, és eljutni a szülésig. Mindenben a tanácsait követtem, még a szülőágyon is. Azóta is hozzá járok, akkor is, ha valami lelkileg bánt, megvisel, és akkor is, ha nincs különösebb problémám. Sokszor úgy érzem, hogy jobban ismer, mint én saját magamat. Sokat segített az életemben történt változások feldolgozásában, megérteni, ki is vagyok én, és mi az én feladatom. Harmóniát teremt bennem.
 
Sok kezdeményezésetek, feladatotok van. A sikereitek közösek. Hol tartotok most? Min dolgozok?
Amerikában jártunk, Norbi első könyvének dedikáló körútján voltunk, és sikerült elindítanunk Update pékségünk termékeinek a forgalmazását (elérhetőségei a Mit-hol-ban található a 98.oldalon). Tárgyalunk a környező országokban is. Reméljük, hogy minél több emberhez eljutnak a szénhidrát csökkentett finomságok. Egy speciális lisztkeveréket forgalmazunk, ami mellett nem kell lemondani senkinek sem a finom ízek élvezetéről. Itthon pedig itt a kávézónk a szentendrei Duna-korzón, most leginkább ennek az irányításával foglalkozom.
 
A feladataid és szerepvállalásaid közül melyikre vagy a legbüszkébb? Mivel foglalkozol a legszívesebben?
Néha azt gondolom, hogy minden nehézség ellenére is nagyon szerencsés vagyok. Vidékről érkeztem, laktam icipici albérletben, betegségig dolgoztam magamat, és megálltam a helyemet a budapesti edzők között is. Megtaláltam a páromat, akiért a tűzbe mennék, itt vannak a gyerekeink, és bármit, de bármit elvehetnek tőlem, csak egyvalamit kérek a jó Istentől – ha van:  a családommal, egészségben, együtt élhessünk sokáig.
 
Szöveg: Sipos Judit