Farkas Zolee már sztároktatónak számít, ha rábízod magad, átalakulsz, hamarosan a jobb formádat hozod a táncos + aerobik órákon. A mély hátizmot, a lovaglóizmot is megdolgoztathatod a pörgő hip-hop-ra, és kardiónak, zsírégetésre is kiváló! És… nem csak ettől lesz jobb a kedved, szinte azonnal.

 

Hogyan lettél aerobik edző?

Pontosabban táncos előadó vagyok, nem is aerobik edző – mondja Zolee. – A hip-hop-nak és a street dance-nek nem volt iskolája, ahol megtanulhatták volna az alaplépéseket az érdeklődők. Így hát elkezdtem táncolni tanulni, tánciskolákban. Közben autodidakta módon fejlesztgettem magam tovább. Aztán Zoltán Erika tánciskolájában Robii D-nek lettem a jobbkeze. Az aerobik oktatás szisztémáját Füzessy Balázstól tanultam tovább, és vele együtt találtuk ki az ún. new style-t.

 

NŐK és TÁNC

Mit jelent ez az új stílus?

A táncot és az aerobikot ötvöztük, hip-hop zenével.  

 

Milyen férfiként nőket „tornáztatni”?

Jó érzés, persze… Mert, ugye, sokkal kevesebb férfi oktató van, és mert a legtöbb vendég – 85-90%! -, nő! A nők pedig szeretnek férfioktatók óráira járni.

 

Ragadnak rád a lányok?

Lehet, hogy ragadnának, de 12 éve van egy társam és két gyermekünk is. A kislányunk 10 éves, Kámeának neveztük el, a kisfiam még csak 11 hónapos: ő Ruben.

 

Hogy tolerálja a család ezt a sok nőt?

Andi, a párom is aerobik oktató-táncos, egy helyre járunk táncolni, ismeri ezt a világot, nem féltékeny. A kislányom pedig versenyző, büszke vagyok rá, országos bajnok volt csoportban és duóban. Külföldön is szoktunk versenyeken indulni.

November 26-án Kámea a Move Ya-n rendezett táncversenyen csoportban indul, a párom és én pedig felnőtt kategóriában. Ebben a kategóriában sok ismert aerobik oktató is verseng egymással.

 

ZENE és SZABADSÁG

Miért tetszik neked ennyire a tánc? Lehetnél úszásoktató, vagy hegymászókat is taníthatnál.

 

Nem szerettem azokat a sportokat, amik monotonok, én ilyennek láttam még a focit, vagy a teniszt is. Kötött szabályok vannak, azokon alapul az egész játék. Én a szabadságot szeretem, úgy alakítom a dolgokat, ahogy én szeretem, nem csinálom kétszer ugyanazt. És a zene is hiányozna, nagyon szeretem ezt a zenei stílust.

 

 Melyik testrészre hat jótékonyan?

Mindegyikre!   Olyan izomzatot is megmozgat, amelyeket más sportág nem képes, pl. mély hátizom, lovaglóizom. Nagyon jó a kardió hatása, kiváló zsírégető!

 

A léleknek is jó?

Igen, mert az ember itt kitombolhatja magát, eldobhatja a rossz kedvét, a jó kedv pedig szárnyakat ad.

 

Jobb, mint az aerobik?

Az aerobik is van olyan jó, mint a tánc. De ez teljesen szubjektív. A tánc inkább egy művészeti ág, művészi kiélésre ad lehetőséget, az aerobik viszont inkább sport, a testünk építésére, fejlesztésére szolgál.

 

BALÁZS és ZOLEE

 

Milyen lányok járnak hozzád a táncórára?

Aerobik oktatóknak tartok fejlesztő órát, akik az óráikba be tudják csempészni az új elemeket, ill. gyerek-, junior- és felnőtt tánccsoportokat oktatok.

 

Szerinted mit szeretnek benned a legjobban?

A technikai tudást, a kreativitást és a tapasztalatot. No meg a toleránciát, a közvetlenséget. Szeretik, hogy itt családias a légkör és szívesen kérnek tanácsokat tőlem személyes ügyekben is.  

 

Milyen trendek vannak a táncos aerobikban itthon?

Hú,rengeteg minden van! Szeretik a ’80-as évek stílusait használni, a jamaicai stílust, ami kicsit egzotikusabb, nőiesebb. A keleti, afro jellegű koreográfiát is kedvelik.

 

Hogyan kerültél be a Bollywoodba?

Füzessy Balázson keresztül. Ő mutatott be a Nike-nak a tavalyi Move Ya-n, megnézték az órámat és nagyon megtetszett nekik. Ezért kértek fel. Két kampány van egy évben. A másik a Hip-Hop Rock stars kampány, azt is együtt csináljuk Balázzsal.

 

Mi a különbség köztetek?

Az aerobikosok Balázst, a táncosok inkább engem ismernek. Ezért is határoztunk úgy, hogy vegyítjük a két műfajt és a táncosokkal az aerobikot, aerobikosokkal meg a táncot szerettetjük meg.

 

Mik a terveid?

Ezen a vonalon minél több ideig, magas színvonalon működni. Minél több külföldi prezentertől tanulni, folyamatosan megújulni. Örökké fiatalnak lenni és sok pénzt keresni. Sikeresnek maradni a szakmában.

 

Nem semmi!

Tudom, keményen meg is kell dolgozni érte!

 

Kisszótár

  • New Style: jazz alapokat keverik az electrik boogi-val, vagy a brake-el…, mindenki a saját arculatára formálja
  • Bollywood: India legnagyobb filmgyártó központjáról kapta a nevét Jamie King legújabb táncos újdonsága. A régi indiai táncok titokzatosságát, varázslatosságát ötvözi és emeli át a modern világba azáltal, hogy a saját egyedülálló sportos, hip-hop-os, illetve más nyugati táncelemeket képviselő stílusával elegyítse azt.
  • Move Ya: idén novemberben is találkozhatsz neves hazai és külföldi prezenterekkel a Move Ya aerobic napon, ahol a Move Ya német cég dj-i szolgáltatják a zenét.

 

 

Gyere és találkozz Zoleeval!

 

November 25-én, az 1. Telesport-SPAR Fittaréna rendezvényen a fitt.info óraadójaként lép fel Farkas Zolee!

Keresd a Mozgástrendek különteremben 17:30-kor a fitt.info New Style órán!