Kövesd nyomon programunkat, újulj meg , és fedezd fel, hogy kevesebb , mint egy hónap alatt felfrissítheted, megszépítheted az arcodat ! Ismered igazából az arcbőröd igényeit? Hogy megismerd , először is a bőrtípusodat kell helyesen meghatároznod, ami nem is olyan egyszerű, mint a hogyan azt sokan gondolják.

 

Száraz, zsíros vagy érzékeny? Ha már tudod, annak megfelelően választhatsz kozmetikumokat, amelyek nemcsak kívülről ápolják a bőrt, hanem belső működését, hibajavító képességét és tápláltságát is javítják. És persze jó, ha tudod: minél egészségesebbnek érzi magát az arcbőröd, annál ragyogóbb, frissebb, simább lesz.
 
Masszázs 3 lépésben
 
Ez az arcmasszázs serkenti a mikrokeringést, segíti a bőr sejtjeit abban, hogy beépítsék, megőrizzék a tápanyagokat és a vizet, és megszabaduljanak a méreganyagoktól. Ráadásul a mindennapos masszázs növeli a bőr rugalmasságát, így természetes megoldást jelent a ráncok megelőzésére. Próbáld ki ezt a három egyszerű mozdulatot reggel, a szokásos arckrémed felvitelekor, és este, az arctisztítás után.
 
Lassú, lágy mozdulatokkal simítsd végig a nyakadat a torkodtól az arcod irányába a tenyereddel. Az ujjaid hegyével könnyen ütögesd a bőröd az orrod tövétől a szemgödröd mentén. Két-két ujjad hegyével rajzolj kis köröket a járomcsontodtól a homlokod közepéig, majd lefelé, és a szemöldököd felett.
 

5 bőrbarát tanács
 
•Télen is használj fényvédő krémet!
A nap az a tényező, ami a leginkább felelős a bőr öregedéséért. A sugárzás elősegíti a szabad gyökök képződését , amelyek hozzájárulnak a bőr természetes öregedéséhez és a ráncok képződéséhez . A sugárzás pedig télen is valós veszély!
 
•Mozogj !
A kardiómozgás különösen serkenti a keringést, ezzel együtt a mikrokeringést a bőrben, így a méreganyagok is jobban eltávoznak, és jobban beépülnek a táplálóanyagok.
 
•Hagyd abba a dohányzást!
A dohányzás hozzájárul a szabad gyökök keletkezéséhez, rontja a mikrokeringést, így akadályozza az oxigén áramlását a bőrben, és a sejtek anyagcseréjét gátolja .
 
•Szaunázz !
Az izzadás a test természetes méregtelenítő folyamatait is beindítja. Így a pórusok kitisztulnak és a bőr „méregtelenedik” . A szaunázás hidratálja is a bőrt, de csak akkor, ha utána sok vizet iszol, pótold az elveszett nedvességet!
 
•Válassz biotermékeket!
…méghozzá ne csak a táplálkozásban, hanem a kozmetikában is! A biokozmetikumok, amellett, hogy általában növényi összetevőkből állnak, a gyártásuk egész során szigorú ellenőrzésen mennek át. Bár az áruk általában magasabb a többi termékénél, mégis érdemes áldozni ezekre – különösen ami az arcápolást illeti !