Betti azok közé tartozik, akik stresszhelyzetben esznek. Igazi csapda ez, mert az ember észre sem veszi, és mire vége a nagy izgalmaknak, akár komolyan ki is kerekedhet. A kiskorától kezdve sokat sportoló lány is egy vizsgaidőszak végén érezte úgy: most már elég! Vidéki gyerekként sok időt töltött a szabadban, rendszeresen mozgott.

 

A csinos, sportos lány aztán főiskolára ment, és így megváltozott az életmódja is. 57 kg súllyal vágott neki a vizsgáknak, és mire mindet letette, a mérleg 64 kg-ot mutatott.

 

Névjegy:

 

Nagy Bernadett (29 éves)

Magasság: 162 cm

Fogyás előtti súly: 65 kg

Fogyás utáni súly: 53 kg 

 

Az elhatározás

 

– Miután rájöttem, hogy az egész ruhatáramat le kell cserélnem, és ráadásul egyáltalán nem érzem jól magam a nagyobb méretű ruhákban, elhatároztam, hogy lefogyok -mondja. – Persze nagy lökést adott az is, hogy a plusz kilók zavartak a mozgásban, lépcsőn rögtön kifulladtam, egyszerűen nem bírtam el a saját súlyomat. Mivel soha nem voltam igazán karcsú, arra is kíváncsi voltam, meg tudom-e csinálni, le tudok-e igazán fogyni?

 

Kísérletek

 

A súlyfeleslegre nagyon könnyű volt szert tenni, de annál küzdelmesebb feladatnak bizonyult megszabadulni a nemkívánatos kilóktól. Többször is nekifutottam. Rengeteg módszert kipróbáltam, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Persze tudtam, hogy csak az étrendem megváltoztatása nem lesz elég, itt az ideje, hogy komolyan sportolni kezdjek. A kezdő lökést az adta, hogy egy barátnőmmel elkezdtünk futni járni. Nem a futógépet, hanem a szabad levegőt választottuk. Az első alkalmak során persze nem csak a plusz súly cipelés, hanem az is gondot okozott, hogy egyáltalán nem voltunk edzésben. Először talán 500 métert sikerült lefutnunk, de már ennek is örültünk.

 

Jó úton

 

Mivel képtelen vagyok lemondani az édességekről, mindenképpen olyan diétát akartam keresni, amiben nem kell ezekről lemondanom. Végül a 90 napos diéta volt az, ami nekem bevált. Nagyon sok méregtelenítő teát és ásványvizet ittam, azt akartam, hogy a fogyással együtt a méreganyagoktól is megszabaduljak. Teljesen kiiktattam az alkoholt és a cukortartalmú üdítőket is.

A mozgás a fogyókúra kötelező részét képezte. E nélkül nem is értem volna el ilyen nagy eredményt. A futás mindvégig megmaradt, ahogy olvadtak le rólam a kilók, egyre jobban ment. Emellett vettem egy otthoni ministeppert, ezen edzettem sokat. Minden edzés előtt jól bekentem magam zsírégető, narancsbőr elleni krémekkel, és betekertem fóliával a combjaimat. Aerobikoztam, busz helyett gyalog jártam, lift helyett lépcsőztem. De a kedvencem, amire azóta is esküszöm: a hulalhopp karika volt! Fantasztikusan apasztotta a kilókat a derekamról!

 

Eredmények

 

Az első két hónapban 8 kilótól szabadultam meg, a maradék 4 már nagyobb erőfeszítést kívánt. Szerencsére addigra már megszerettem a mozgást, rájöttem, hogy pozitív energiát termel, jókedvre derít, felpörget. Az evés okozta örömet a mozgás öröme pótolja. Ráadásul ebben az időszakban egyszer sem voltam beteg! Azóta is tartom a súlyom, persze odafigyelek mit eszem, de már rég nem diétázom! Viszont mindig mosolygós vagyok a sporttól!

 

Betti fitt tippjei

 

•Felejtsd el az alkoholt!

•Használj feszesítő krémeket és thermonadrágot!

•Igyál méregtelenítő teákat!

•A mozgásban a legkisebb teljesítmény is számít! Dicsérd meg magad!

•Vegyél egy hullahopp karikát!