Irigykedve bámulod a vékony nőket a strandon és reménytelenül próbálod a titkukat megfejteni? Ők azt állítják, ezért az alakért semmit nem tesznek, sőt csokit nassolnak egész nap, és mégsem híznak egy dekát sem. Egy szavukat se hidd el! Ellenkezőleg! Alakjukat számtalan titkos étkezési szokással tudják csak megőrizni!

 

Persze, ezek a szokások nekik már természetesen hatnak. Megfejtjük a rejtélyt!

 

Tanulj meg megállni

Tanulj meg figyelni és hallgatni a testedre. Amikor az jelzi neked, megtelt, már ne rágcsálj tovább. Azért kell az ételt lassan enni, hogy időben megérezd, mikor elég. Az agyadnak 20 percre van szüksége ahhoz, hogy érzékelje a „tele” szignált.

 

Fitt tipp

•Amikor úgy érzed, eleget ettél, az étteremben helyezd a szalvétát a tányérra, hogy még véletlenül se gondolhasd meg magad,

•otthon pedig a maradékot azonnal tedd el szem elől, a tányérodat tedd mosogatószeres vízbe, mielőtt úgy döntenél, még szedsz egy kicsit.

•Minden étkezés előtt érdemes meginni egy pohár vizet, hogy biztos lehess abban, nem tévesztetted össze az éhséget a szomjúsággal.

 

Csak csipegess, és ne tömd magad

Egyik régi csinos trükk: a gyakran enni de keveset. Többszöri kis adag étel folyamatosan mozgásban tartja az anyagcserét, így elkerülheted, hogy valami egészségtelen nassolnivalót magadhoz ragadj, vagy hogy túledd magad. Csipegetési szokásuk miatt, úgy tűnhet, hogy a vékony nők sokat esznek, vagy talán úgy, hogy egyfolytában esznek. Pedig a kis mennyiségek kalóriában szegények, de tápanyagban gazdagok, és azáltal, hogy soha nem marad ki egy étkezés sem, folyamatosan egész nap égetik a kalóriát.

 

Ne foszd meg magad a finomságoktól

Azzal, hogy eltiltod magad az összes kedvencedtől, csak azt éred el, hogy minél jobban kívánni fogod azokat, és egyszer majd kirúgsz a hámból, és teletömöd velük magad. Megoldás lehet, ha picit mindig eszel abból, amit kívánsz, hogy vágyaidat anélkül elégítsd ki, hogy bűnösnek vagy pukkanásig telítve éreznéd magad. Spórolj kalóriákat azáltal, hogy egy egészségesebb változatát eszed a szokásos bűnbeejtőknek.

 

Fitt tipp

Egy gyümölcsös jégkása fele annyi kalóriát tartalmaz, és tized annyi zsírt, mint egy jégkrém.

 

Kis adagokban mérve

A vékony nőknek nagyon jó szemük van adagok kiporciózásához. Csinos alakot a túlzásokat elkerülése nélkül nem lehet elérni. Reggelire egy adag müzli, vacsorára egy csésze tészta éppen elegendő. Egyensúlyt tartani a választott ételekben szintén elengedhetetlen. Fedje zöldség a tányérod felét, negyedén legyen fehérje – bab, hal, tojás, vagy hús – és az utolsó negyedet szénhidrát, mint pld tészta, rizs, kenyér, vagy krumpli foglalja el. Ha követed ezt rendszert, a gyomrod 5 nap alatt annyira összezsugorodik majd, hogy a kis adag elegendő, sőt bőséges mennyiség lesz számodra is.

 

Tervezz!

Kukkants be egy csinos nő kézitáskájába, garantáltan ott lapul egy két egészséges rágcsálnivaló. Dobj be te is egy banánt indulás előtt a táskádba, tarts mogyorót és magokat az alsó fiókodban, illetve feldarabolt zöldséget a hűtődben, hogy mindig mindenütt legyen kéznél valami egészséges nassolnivaló.

 

Fitt tipp

Mielőtt a büfébe indulsz egy szendvicsért, vagy étterembe mennél kapj be valami rágcsálnivalót, hogy csillapítsd a farkasétvágyad, ami habzsolásra ösztönözne.

 

Reggel, mint egy királylány…

Igaz a régi mondás arról, hogy az ételeid adagja úgy csökkenjen, ahogy a nap halad előre. Ezért reggelizz úgy, mint egy királynő, ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz, mint egy koldus. Reggel kell megadni a lökést az anyagcserének és soha nem szabad ágyba menni teletömött, feszülő pocakkal.

 

Gondolkodj, és utána igyál

A vékony   nők inkább lemondanak a színes, ízes koktélokról, minthogy azzal növeljék a feneküket. Az alkoholban lévő kalóriák a legsunyibb módon képesek ránk rakódni. És azért se igyál mértéktelenül, mert az alkohol éhségérzetet okoz.

 

Fitt tipp

Mondjuk a gin-tonikkal úgy spórolhatsz a kalóriákat, ha lassan kortyolod, és közben az estét is élvezed.

 

Legyek kalóriaszámológép?

Nem kell, hogy egy megrögzött kalóriaszámológép légy, de amelyik napon sportolsz, vagy sok munkával vagy leterhelve, 2000 kalóriát, és 70 g zsírt mindenképp fogyassz el. Olyan ételeket válassz, ami energiát ad, és nem lelassít, mint pld. teljes kiőrlésű tészta, vagy zabkása tejjel és banánnal. Lustálkodóbb napokon 1400 kalória, és 50 g zsír alatt fogyassz könnyű ételeket.

 

Maradj aktív

Nincsenek véletlenek. Magától vagyis nélküled nem lesz aktívabb az életed. Ha megteheted, hogy aktívabban élj   mint most, tedd is meg! Amellett, hogy több kalóriát égetsz majd el, elégedettebb leszel önmagaddal, és az életeteddel.  

 

Légy Menü-Guru

Nem kell, hogy unalmasan, és egyhangúan egyél azért, hogy vékony lehess, egyszerűen csak hozz bölcs döntéseket! Minden étteremben, és minden szupermarketben választhatsz egészségesebbet annál, mint amit amúgy választanál. Csak nézz körül kicsit jobban és egy ugyanolyan ízletes, de egészségesebb étel mellett dönts.

 

Élvezd a mozgást

A csinos nők féltett alakjuk megőrzéséért sokat mozognak. Mint mindenben, a mozgásban is a kulcsszó az élvezet. Olyan sportot válassz, amit szívesen csinálsz. Így sokkal valószínűbb, hogy nem fogod hamar abbahagyni.

 

Fitt tipp

•Ahhoz hogy találj egy sportot, ami közel áll hozzád, ki kell próbálnod többet. Csinálj egy sporttúrát, azaz kísérd el ismerőseidet edzésre, próbáld ki először azt, amit ők csinálnak.

 

Mértékletesség és mérleg

Csak azért, hogy megszabadulj pár kilótól, ne hagyj ki semmilyen fő ételcsoportot az étkezésedből, még a szénhidrátokat sem. Lehet, hogy így 1-2 kiló tényleg eltűnne rólad, de az ilyen diéta nem egészséges, és nem sokáig tartható. Drasztikus változtatások helyett, inkább hosszú távra alakíts ki egészséges étkezési szokásokat. Első lépésben tüntesd el azt a fürdőszobai mérleget. Az természetes, hogy a súlyod napról napra, óráról órára változik egy kicsit. Önmagad állandó méregetése csak csökkenti az önértékelésedet, felborítja leki egyensúlyodat, amit általában valami édes finomsággal állítasz helyre.

 

Szeresd magad

Talán hihetetlen, a csinos nők is találnak magukon olyat amitől szabadulni, vagy amin változtatni szeretnének. Viszont ritkán halljuk őket ilyesmiről panaszkodni. Az egészséges énkép elengedhetetlen az egészséges élethez. Alakíts ki egészséges énképet magadról, és azokra a dolgokra fókuszálj, amiket szeretsz a külsődön, a megjelenéseden. Ha mindeközben kialakulnak az egészséges étkezési szokásaid, az alakod formásabb lesz hamarosan.

 

3 tipp

Ha szokásod mindent megenni, ami a tányérodon van, függetlenül attól, hogy már jóllaktál, mindig használj kisebb tányért


Az édességet teáskanállal edd, így a kis adag is hosszú ideig nyújthat élvezetet.

Sose egyél közvetlenül csomagból, üvegből, dobozból, tubusból, mert úgy nem tudod felmérni mennyit eszel.