A karrier nem csak annak függvénye, mennyit gályázol a cégnél. Attól is függhet, hány aerobik órán vettél részt. A nagy cégeknél ugyanis ma már arra is ügyelnek, milyen a megjelenése a vezető beosztásúnak, aki reprezentálja a vállalatot és persze, a fitt ember a konfliktusok megoldásában is higgadtabb, mint az, akinek a legkisebb zavar esetén is azonnal felszökik a vérnyomása.

 

Kos (03. 21-04. 20.) Könnyen előfordulhat, hogy az elkövetkezendő időszakban a hobbid lesz a főfoglalkozásod. Ám ha ésszerűtlen határidőt kapsz szeptember első felében, próbálj kiharcolni egy megvalósíthatót. Mivel előbb beszélsz, aztán gondolod végig, mit is mondtál, könnyen meggyűlhet a bajod munkatársaiddal. Boldogulásod érdekében nem árt, ha megtanulsz kompromisszumokat kötni.

Karrier tipp: számolj tízig, mielőtt véleményt mondasz, nehogy meggondolatlan kijelentéseiddel magadra haragítsd a szakmai világot.

Fitt tipp: a munkabírás és a karcsúság titka a sportos, aktív életmódban rejlik. Minél gyakrabban menj le az edzőterembe, és használd a súlyokat.

 

Bika (04. 21-05. 20.) Munkahelyeden meg kell tanulnod felismerni az ártó szándékot, de az év utolsó harmada létfontosságú időszak lehet komoly társulások terén, beleértve az üzlettársi kapcsolatokat is. Mivel november végéig nem igazán tudod tárgyilagosan megítélni a pénzzel kapcsolatos ötleteidet, szükséged van valakire, akiben bízhatsz.

Karrier tipp: mivel mostanában könnyű háborúba keveredni másokkal, legyen merszed ellenkezni, de ne légy ellenséges!

Fitt tipp: nagy hangsúlyt kell fektetned a táplálkozásra és a testmozgásra, hogy az anyagcsere-, szív- vagy ízületi problémáknak elejét vedd.

 

Ikrek (05. 21-06. 21.) Előfordulhat, hogy megváltozik a cég vezetési stratégiája, új munkamódszereket vezetnek be, mely események pattanásig feszítik idegeidet. Lehet, hogy megszűnik a munkád, de aggodalomra semmi ok, mert a bolygók az őszi hónapokban számos lehetőséget teremtenek, hogy elhalássz egy jó állást. Ebben az időszakban megtanulhatod, hogyan kérd el azt a pénzt, amiért megdolgoztál.

Karrier tipp: fontos döntéseknél ne hagyatkozz mások ígéreteire. Több megbízható forrásból kérj tanácsot.

Fitt tipp: állítsd át anyagcserédet magasabb fordulatszámra, vagyis kezdj el rendszeresen sportolni!  

 

Rák (06. 22-07. 22.) Szeptember első harmadában remek alkalmad lesz, hogy elnyerd álmaid állását, vagy aláírj egy fontos írásbeli megállapodást. Ám ha nem kérsz fizetésemelést, kedvezőbb munkafeltételeket, nem is éred el, amit akarsz. Szeptember első felében végre összeszeded a bátorságodat.

Karrier tipp: az idei ősz a kockázatvállalás időszaka, s ha művészi ambíciókat dédelgetsz, az élet olyan lehetőséget kínál, amilyenre régóta vágytál.

Fitt tipp: mivel képtelen vagy ellenállni az ínycsiklandó falatoknak, vegyél egy fitneszbérletet, csatlakozz egy fogyókúrás klubhoz vagy rendelj alacsony szénhidráttartalmú, egészséges ételeket!

 

Oroszlán (07. 23-08. 23.) Megvan az a rossz szokásod, hogy azt mondd: “Ha én nem csinálom meg, akkor senki!” Ne menj bele abba, hogy átvállalod mások munkáját, csak mert gyorsabb, ha te magad megcsinálod. Szánj inkább arra időt, hogy megtanítod nekik elvégezni a saját feladatukat.

Karrier tipp: az év végén új területen próbálhatod ki magad, ami szakmailag és anyagilag is nagy előrelépést jelent.

Fitt tipp: a november vége és a december az elitsportok és a lottónyeremények időszaka.    

 

Szűz (08. 24-09. 23.) Lehet, hogy az utóbbi időben azért szalasztottad el a karrieredet előremozdító kinevezéseket és megbízásokat, mert sokkal többet invesztáltál abba, hogy mások igényeinek megfelelj. Szeptember első felében, október eleje és december 8-ika között azonban felébred benned a vágy, hogy a saját karrieredet menedzseld.

Karrier tipp: függetlenül attól, mennyire érzed magad elfoglaltnak, igyekezzél részt venni olyan fontos megbeszéléseken, tárgyalásokon, ahol megmutathatod a hozzáértésedet.

Fitt tipp: szeptember elején válts bérletet a konditerembe, szerződtess egy személyi edzőt vagy kezdj új sportba!

 

 

Mérleg (09. 24-10. 23.) Mérleg-énedből adódóan nem hozol úgy döntést, hogy előtte ne kérdeznél meg mindenkit magad körül. Legfőbb feladatod az év végén, hogy merj több kockázatot vállalni, és anélkül cselekedni, hogy előbb kikérnéd mások véleményét.

Karrier tipp: jól működő kapcsolatrendszeredet felhasználhatod arra, hogy megnyisd magad előtt a zárt ajtókat.

Fitt tipp: jó lenne, ha leszoknál a koffeinről. Mivel téged a zene motivál leginkább bármilyen mozgásra, beszélj meg egy estét a kedveseddel, és irány a táncparkett.

 

Skorpió (10. 24-11. 22.) Régen, ha keményebben dolgoztál, a főnök felfigyelt rád. Most, hogy már mindenki keményen dolgozik, egyetlen módja van, hogy észrevegyenek: ha olyan hatékonyan tevékenykedsz, hogy nem kell túlóráznod. Fontos megbeszélést vagy állásinterjút időzíts október végére, november elejére.

Karrier tipp: ha nem tudod rávenni magad, hogy úgy viselkedj, ahogy az elfogadható, akkor a legjobb, ha egy olyan munkahelyet keresel, amely illik az egyéniségedhez.

Fitt tipp: tarts időnként méregtelenítő kúrát, ha pedig stresszes munkakörben tevékenykedsz, tanulj meg jógázni.

 

Nyilas (11. 23-12. 21.) Hiszékenységed nemcsak bajba keverhet, de anyagi veszteségeket is okozhat. Anélkül, hogy a legrosszabbat feltételeznéd másokról, szokj rá, hogy megkérdezd magadtól, mik lehetnek a kollégák, a tárgyalópartnerek indítékai. Minél kevesebb információt árulsz el magadról szeptember első felében, annál kevesebb támadásnak leszel kitéve.

Karrier tipp: szerezz (új) diplomát! Ez nem fog ártani. Sőt, még az is lehet, hogy segít az emelkedésedben, a jobban fizető pozíciók elnyerésében.

Fitt tipp: próbáld ki a gör- vagy jégkorcsolyát! Mindkettő a feneket tonizálja, ami a Nyilas legproblémásabb testrésze.  

 

Bak (12. 22-01. 20.) Még egy előrelátó, óvatos Bakkal is megeshet, hogy rosszul megy az üzlet. Amennyiben saját vállalkozásod van, nagyon körültekintően válogasd meg azokat, akiknek pénzt kölcsönzöl. Mivel az adóhatóság érdeklődésére is számíthatsz, tartsd rendben a könyvelésedet, felkészülvén erre a lehetőségre.

Karrier tipp: ha fontos pozícióra pályázol, valamelyik ismerősöd biztosan segítségedre lesz.

Fitt tipp: ha a munkádon kívül nem marad időd arra, hogy tornázni menj, akkor kölcsönözz ki egy videokazettát: thai-chi vagy jógakazettákhoz nincs szükséged különleges felszerelésre.

 

Vízöntő (01. 21-02. 19.) Óvakodj attól, hogy túl lazán kezeld a munkakörödre vonatkozó szabályokat, vagy túllépd a hatáskörödet! Az őszi hónapokban akkor jársz el helyesen, ha minden fontosabb lépést megbeszélsz a főnökeiddel. Az elkövetkezendő hetekben próbára lesz téve az a képességed, mennyire tudsz kijönni üzletfeleiddel.
Karrier tipp: a Jupiter felrepíthet a ranglétra tetejére, jobbnál jobb ajánlatok zúdulnak rád, de az új pozícióban meg kell vívnod a hatalmi harcot.

Fitt tipp: a tornatermi edzés unalmassá válhat számodra, ezért inkább szervezz cimboráiddal egy kerékpártúrát vagy ugrókötelezz.

 

Halak (02. 20-03. 20.) Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha saját feladataid nem teszik lehetővé, hogy megtegyél másoknak néhány szívességet! Főnökeid elvárják, hogy cipeld a a terheket, de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag a munkavégzésre kell koncentrálnod. Ha nem fordítasz időt a kapcsolatépítésre, valamit rosszul csinálsz.

Karrier tipp: pihenésre, utazásra is szükséged van ahhoz, hogy tartani tudd a kívánt alaposságot.

Fitt tipp: tanuld meg kezelni a stresszt, próbáld ki az aqua-tornát, és hetente legalább kétszer 30 percet ússz!

 

Boldog születésnapot!

Egészségmegőrző és fitnesztippek Szüzeknek és Szűz Aszcendensűeknek

 

Ha augusztus 23-a és szeptember 23-a között születtél, vagy éppen az Aszcendensed került a Szűz jegyébe, az őszi hónapokat használd fel arra, hogy megtanulj “nagyban gondolkodni”. Miután meggyőző erőd most nő, hangulatod bizakodóbbá válik, felismered majd, hogy eddig elvesztél a részletekben. Idén ősszel gondolkodhatsz állásváltásról. Mivel a szemközti Halak jegyében lévő Uránusz a meglepetés, változás, kreativitás és bomlasztás bolygója, jókora robbanást és számtalan stresszhelyzetet okozhat legfontosabb kapcsolataidban. A magnézium és a B-vitaminok rendszeres fogyasztása elengedhetetlen az ép, strapabíró idegrendszer számára. Ha nassolni szeretnél, jusson eszedbe a magnéziumban bővelkedő dió és mogyoró. A meditáció szintén a belső nyugalom egyik útja. A meditációs technikák megtanulása szintén nem elérhetetlen.

 

Fitt tipp:

•Kezdetnek a következő módszert javasoljuk: próbálj néhány percen keresztül teljesen magadba mélyedni a természetben. Ha ezután hazatérsz, nemcsak pihentnek érzed majd magad, hanem energiával is feltöltődsz.

•Bár nem tartozol a megszállott sportolók közé, tisztában vagy vele, hogy a megfelelő fizikai állapot elengedhetetlen feltétele a jó szakmai teljesítménynek. A szeptember, amikor a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Mars a Szűz jegyében parádézik, remek alkalmat teremt arra, hogy kipróbálj egy új frizurát, testre szabott fitneszprogramba kezdj vagy felújítsd a ruhatárad.

•Ajánlott mozgás: torna, tenisz, könnyű-atlétika, jóga, úszás és sífutás.

 

Aszcendens

A születés pillanatában felkelő jegy, amely ugyanolyan mértékben meghatározó egy ember életére, tulajdonságaira, mint a Napjegye. A megjelenésünkért, spontán reakcióinkért az aszcendensünk felel. Kiszámolásához szükség van a születés pontos helyére, és idejére (óra, perc).

Az interneten számos aszcendensszámító kalkulátort találhatsz!