Utunk most Kínába vezet. Édes illat érzõdik, bõrünkön lágyan omló selymek simítását érezzük, ismeretlen hangszerek bûbáját, halk muzsikáját halljuk. Itt mindig tavasz van, késõ délután. A fák már virágba borultak. Egy nagy park zöldje tárul elénk. Látjuk, ahogy a fiatalok és idõsek elkezdik közös gyakorlataikat. A nyolc brokát csi-kung gyakorlatsort végzik.

 

Álljunk be mi is közéjük. A csi-energia létszükséglet, nem látható, nem érezhetõ, de nélküle olyanok lennénk, mint egy „áram nélküli GÉP“.
 
Áramoltasd a CSI-t!
A szerveket a Csi erõs és egyenletes áramlásának biztosításával tarthatjuk egészségesen. A Csi-Kung gyakorlatok közös célja a belsõ energia egyenletes áramlásának elõsegítése, fenntartása.
 
A NYOLC BROKÁTTEKERCS TÖRTÉNETE
A legendás gyakorlatsort Yeuh Fei marsall (Kína történelmének egyik legbátrabb és legbölcsebb hõse, ma is rendkívüli tisztelet õrzi emlékét) állította össze a déli Shung-dinasztia idején (1127–1279), katonái egészségének javítása érdekében. Brokáttekercsekre festve hagyományozódott át generációról generációra. Közel ezer éve fejleszti a kínaiakat. Ma is az egyik legnépszerûbb gyakorlat Kínában.
 
A teljes anyagot elolvashatod a fitt.info magazin novemberi számában!