Imád küzdeni, és meg sem áll a győzelemig. Legyen a helyszín egy vadregényes sziget, a ring, vagy a fitness terem. A tét is változatos: pénz, pasi, kilók. A sikerből már kivette a részét, most úgy döntött, hogy másokat is hozzásegít a boldogsághoz. Kérdéseinkre Molnár Tünde, az első magyar  Survivor győztese válaszol.

 

Mindig kapcsolatban álltál a sporttal?

Amióta megszülettem, sportolok, és teszem ezt most is. Gyerekkoromban a szüleim nem szorgalmazták a sportot, inkább a tanulást. Ebből adódott, hogy sokszor a tiltás ellenére jártam le edzeni.

 

Később jött az atlétika, karate, és a tánc, ezzel párhuzamosan jártam konditerembe.

Megismerkedtem a fitness-szel, két évig ezt az életformát tartottam csak jónak, elfogadhatónak. Se édesség, se alkohol, napi ötszöri étkezés, napi kétórás edzések. Akkor még vidéken éltem, itt találkoztam Kállai Ildikóval. Szerettem volna versenyeken indulni, komoly eredményeket elérni, de nem úgy alakult. Elvégeztem az aerobik edzői tanfolyamot, két évig edző voltam. Gyerekeket is tanítottam.

 

Súlyzós edzésekre jártál, vagy inkább valamilyen másfajta edzésmódszert tartottál jónak?

Nekem nem szerencsés a súlyzózás, mert nagyon gyorsan fejlődnek az izmaim. Inkább aerob mozgásokat végeztem. Fontos számomra a nőiesség, ezért nem részesítem előnyben a túl nagy izmokat. Egyébként az egész életem egy nagy diéta, hogy jelenlegi súlyomat megőrizzem.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a “Szigettel”?

Először nem akartam jelentkezni, a barátnőmet kísértem el. Végül mégis ráálltam, hogy beadom a jelentkezést. Öt fordulón túljutottam. Akkor már én is komolyan vettem. Bejutottam, nagyon jó érzés volt.

 

Mennyire fárasztott ki fizikailag, lelkileg?

Hozzászoktunk. A lányoknak jobb volt, mert eleve kevesebbet esznek. Mi nem éreztük koplalásnak a kevesebb élelmet, a fiúknak viszont nehéz volt ebből a szempontból. Öt kiló plusz volt rajtam, ebből a plusz súlyból elég jól bírtam. Voltak nagyon nehéz pillanatok, sokszor érzetem úgy, hogy mindjárt elájulok, annyira nehéz.

 

Nemrég ringbe szálltál egy másik valóságshow egyik szereplőjével, Szilvivel. Hogy kerültél a játékba?

Megkerestek a TV-től, azonnal elvállaltam. Több ellenfél is szóba került, de sokan lemondták. Végül Szilvivel küzdöttem.

 

Nehéz volt a felkészülés?

Igen. Nem gondoltam volna, hogy a boksz ilyen kemény sport, ekkora állóképességet, erőnlétet igényel. Folyton mindenhol izomlázam volt. Sokszor alig kaptam levegőt.

 

Mennyi ideig tartott?

Öt hétig, mindennap két óra. Az elején alapozás, állóképesség fejlesztés volt, aztán inkább technikai edzések.

 

Megszeretted a bokszot? Űzöd azóta is?

Nagyon megszerettem és ajánlom mindenkinek, nagyon jó feszültség levezető. Szégyellem, de már két hete egyáltalán nincs időm semmire, mert egy nem hagyományos értelemben vett párkereső irodát indítottam el, ami minden időmet leköti..

 

Mit jelent az, hogy nem hagyományos értelemben vett?

Nálunk nem csak az a fontos, nem az az elsőrendű szempont, hogy ki hogy néz ki, hány centiméter. Különböző tesztek alapján kiderül   valamennyire, hogy   milyen a személyisége az ügyfélnek , és kivel tud hosszú távon együtt élni, hogy ne csak kompromiszumról szóljon az élete, mert ami csak kényszer és megalkuvás, az nem boldogít. Csak a második lépés az, hogy kinek milyen a külseje. Lesznek tanfolyamok, önismereti tréningek, rendezvények, amelyeken a párkereső férfi vagy nő ingyenesen részt vehet. Itt szakemberek tanítják meg őket mindenre.

 

Mi a célod ezzel? Számodra mi jelentene sikert?

Rohanó világunkban   mindig azzal a kérdéssel találkozom egy-egy beszélgetés során, hogy „mikor és hol   lehet ismerkedni?” Akik saját kezükbe akarják venni   az életüket és nem a véletrenre bízzák, nekik segítünk. Annak örülnék a legjobban, ha minél több ember megtalálná a párját és a boldogságát rajtunk keresztül. Olyan ember vagyok, aki szeret másokon segíteni, és úgy gondolom, hogy az emberi kapcsolatok terén a párkeresés az egyik legnehezebb dolog.

 

 

Hain Zsuzsa