Anyukaként nem csak a hétköznapjaink változnak meg teljesen. A nyaraláskor is kifordul a világ a megszokott medréből . Eddig elég volt egy gyors döntés, egy bikini és a naptej , és akár egy hátizsákkal lazán nekivágtunk az ismeretlennek. De most? …a szabadság alatt lesz-e egy kis időm magamra,  lesz-e időnk egy picit kettesben lenni?

 

Tippek szálloda választáshoz!
 
  3 év alatti gyermekkel
 
•Ellenőrizd , hogy a szoba berendezéséhez hozzátartoznak-e a gyerekbarát kiegészítők (babaágy, fürdetőkád , pelenkázó). Ha mindent otthonról kell hozni , akkor , bizony , egy kisteherautó sem elég. Az étteremben adnak-e majd etetőszéket, és van -e bébiétel az étlapon ? Egy kicsi gyereknek fontosak a megszokott szertartások, a megszokott dolgok. Mindenképp csomagold be a kedvenc takarót, az alvósmacit és tegyél el 1-2 üveg bébiételt, amit igazán szeret.
TIPP!
Ha eddig külön ágyban és akár külön szobában aludt, a nyaraláskor se legyen máshogy, mert utána , lehet, hogy nincs visszaút az otthoni kiságyba sem!
 
•Van -e lehetőség arra, hogy szakképzett gyermekfelügyelőre bízd a kicsit egy rövid időre , akár csak egy séta vagy közös szaunázás erejéig ? Az első kisbabás utazáskor gyakori probléma, hogy a pár tulajdonképpen mindent külön próbál ki, váltva vállalva a gyerekfelügyeletet . Nagy segítség egy jó bébifon, amivel akár a szaunából vagy a fitneszteremből is őrizheted a kicsi álmát. Egy jobb készülékkel az aggódó anyukák bármikor belehallgathatnak, hogy csend van-e a szobában, és a legapróbb nesz esetén azonnal tárcsázzák a betáplált mobilszámot.
 
 
Közös sportolásra is van lehetőség!
FITT TIPP!
Biztonságos háti hordozókban már egész pici babával is lehet gyalogtúrára indulni. Kerékpárra szerelhető speciális utánfutóval pedig egy kiadós tekerés a gyermeknek is élmény lesz. Az utánfutóban nagyobb hely van, mint a hagyományos kerékpárülésen. A kicsi biztonságosan bekötve szemlélheti a világot , de közben a kedvenc játéka is ott lehet vele.  
 
Ovis korú gyermekkel
 
Ez a korosztály nagyon élvezi a szállodai programokat, betervezik a szülők egész napját : most barkácsolunk , most gokartozunk , most vizipisztoly-csatázunk
TIPP!
Lelkiismeret -furdalás nélkül valljátok be, hogy jól esne nektek néhány gyerekmentes perc/óra. Bízzátok a gyerekeket néhány órára a szakképzett gyerekfelügyelőkre. Egy telefonszám meghagyásával egészen nyugodtak lehettek, hogy szükség esetén értesítenek benneteket.
 
•Ezzel a korosztállyal még ki lehet használni, hogy a csúcsszezon beindulása előtt   is lehet utazni, hiszen nem köti őket az  iskola. A vakáció kezdete előtti hetekre általában kiváló akciókat is találunk a szállodák ajánlatai között. Lógjátok el az utolsó hetet az oviból!  
 
Kisiskolás gyermekkel
 
•Ez a korosztály már igazán értékeli a vakációt, hiszen év közben szigorú napirendhez kell alkalmazkodniuk : az iskola és a különböző szakkörök felérnek egy felnőtt munkanapjával. És végre itt van a várva várt nyaralás, amikor apa és anya nem a leckéről érdeklődik, hanem partner minden bolondozásban . Lehet közösen kézműves programra menni, pónilovagolni , és sok más izgalmas dolgot csinálni. Nyaraláskor engedjük , hogy elfelejtsék pár napra a tankönyveket, kötelező olvasmányokat, és vessük bele magunkat a gyerekekkel közösen a sportprogramokba: apa-fia focimeccs, biciklitúra , minigolf, tollaslabda, családi csocsóbajnokság…. mindegyik nagy élmény a kicsiknek és a nagyoknak is.  
 
FITT TIPP!
•Kiváló időszak lehet a nyár az úszástanulásra is. Vannak szállodák, ahol a nyaralás ideje alatt vállalják, hogy egyénileg foglalkoznak a gyermekkel. Jó lehetőség ez a vízi sportok megszerettetésére!
 
Borítsuk fel a napirendet, és adjunk a gyerekeknek minél többet magunkból! Egy 10-12 órát dolgozó apukát, anyukát örömmel nyúznak a gyerekek 24 órában, amikor csak lehet! Néhány napig száműzzük a tévét a család életéből. Helyette vegyük elő társasjátékot, kártyapaklit és beszélgessünk nagyokat!
 
Kamasz a családban
 
•Bármennyire is nehéz beismerni, de bizony a nehéz tini korban egyszer csak eljön az idő, amikor anyu és apu ciki lesz, és már nem a családi nyaralás a legvonzóbb program.
TIPP!
Cselezzünk ! Szervezzünk olyan családi nyaralást, ahol több család utazik együtt hasonló korú gyermekekkel , és a gyerekek is jóban vannak. Így mindenki jól jár. A gyerekek bandázhatnak kedvükre, és a szülők is biztonságban tudhatják őket a közelükben.   
 
Pénztárca kímélő megoldások
 
Üdülési csekk
Egyre több munkáltató használja ki a lehetőséget, hogy dolgozóinak üdülési csekket biztosítson. A csekkel a szállást és ellátást is lehet fizetni. Az üdülési csekkel elfogadóhelyek listását a www.udulesicsekk.hu olvashatod.
Egészségpénztári tagság
A betétösszeget adómentesen lehet üdülésre fordítani a minősített gyógyszállodákban . A részletekről az adott egészségpénztárnál és a szállodában lehet érdeklődni.
Magyar Turizmus kártya
A kártyával kedvezményesen foglalhatunk szállás, utazhatunk hajón, buszon vagy vonaton, de akár az állatkertbe is olcsóbban válthatunk belépőt. Az elfogadóhelyek listája: www.hungarycard.hu