Manapság nem kétséges, hogy – főleg külföldön – hódít a csoportos edzés. A Spinninget vagy Indoor Cyclingot már sokan ismerik, de most itt a – Magyarországon még új és egyedülálló, de külföldön már népszerű – Koncept Regatta. A test minden izmát megmozgatja, izületkímélő, emiatt kifejezetten ajánlott.

 

Jót tesz az izületi és súlyproblémákkal küzdőknek, továbbá jótékony hatással van a szív- és vérkeringési rendszerre. A kijelző segítségével azonnali visszajelzést kapunk a teljesítményről. A szakképzett instruktor, a speciális fény- és zenei hatások segítségével sokkal élvezetesebb a csoportos edzés.

 

A Koncept Regatta résztvevői (Concept2 amerikai teremevezős gépeken) a vízen való evezés érzését és az edzés célját: érezd jól magad! – az edzőgép technikai-innovációs tervezésének köszönhetően – érik el. A gépek felépítése lehetővé teszi a szinte korhatár nélküli evezést és a dinamikus és folyamatos terhelési ciklusokat.

 

A szakképzett edző vezetésével végzett 40-45 perces csoportos edzéseket rendkívül megkönnyíti a kardiovaszkuláris rendszer és állóképesség fejlesztő tréningeket, amely a test összes izmát megmozgatja, így a zsírégetésre vágyók is megtalálják számításukat.

A modern elektronika vívmánya itt sem hagyja cserben az információra éhes és arra rászoruló tréningezőket. A már megszokott kalória és a wattban mért teljesítményen túl, a megtett távolság, és a csapásszám kijelzése is alapfunkciók. Ezen túlmenően a C2 evezős ergométeren lehetőség van az OwnZone® edzésprogramokra, továbbá a pulzus edzéstartományának kijelzésére.

A zene, ritmus, fénytechnikák és a hangulat mindenkiben felébresztik a csapat- és egyéni versenyszellemet, amely természetesen az óra végén, a levezetés perceivel egy kicsit megnyugszik, hogy 2-3 nap múlva, újult lelkesedéssel száguldjunk a „hullámokon”.