Ez év áprilisában a Béres Alexandra Fitness Iskola és a Fazekas Attila nevével fémjelzett Fitness Duo Iskola összeolvadásával, a Lurdy Házban jött létre az Alexandra Fitness Duo Sportoktatási Központ. Az eltelt hónapok tapasztalatairól beszélgettem Alexandrával és Attilával.

 

Ti már régóta ismeritek egymást, miért pont most egyesítettétek erőiteket?

F. A.: Gyakorlatilag külön-külön ugyanazokat a célkitűzéseket szerettük volna megvalósítani. Mindkét egyesület az óvodás korosztálytól kezdve a fitness oktatását és a versenyzést tartotta legfontosabb feladatának. Hamar megfogalmazódott, hogy hosszabb távon együtt sikeresebbek lehetünk.

B. A.: Mivel kinőttük magunkat, kézenfekvőnek tűnt, hogy egy olyan helyre költözzünk, mely méretében és lehetőségeiben tartósan kiszolgálja törekvéseinket. Mindketten nagyon fontosnak tartjuk a kiemelkedő szakmai színvonalat, így magasra tettük a mércét. Magyarországon egyedülálló központot hoztunk létre.

Mitől vagytok mások, mint a többi egyesület?

F. A.: Az egyesüléssel mi lettünk a legnagyobb ilyen iskola, s olyan feltételeket teremtünk a kicsiknek, melyek – bátran állíthatom – világszínvonalúak.

B. A.: Hatalmas, 1000 négyzetméteres helyen dolgozhatunk, így speciális, az ott folyó munkának megfelelő talajú termeket alakítottunk ki. Lehetőség van a táncteremben parkettán dolgozni, az akrobatika teremben rugós tornatalaj van, de létrehoztunk szivacsgödrös felületet is, ahová biztonságosan érkezhetnek a sportolók az ugrásokból, míg a fitness teremben speciális, világszínvonalú Pavigym® padló segíti a gyakorlatok végrehajtását.

B. A.: Igen, pontosan ez a lényeg. Eddig bizony előfordult, hogy a fitness oktatás után a város másik pontjára kellett utazni az akrobatikus elemek gyakorlásához. Erre nincs többé szükség. A tánccal együtt mindent egy helyen megkaphatnak a nálunk sportolók.

Milyen szakemberekkel dolgoztok együtt?

B. A.: Jellemzően egyetemi diplomával rendelkeznek oktatóink, de nem csak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek. Szinte mindenkiről elmondható, hogy komoly fitness, ritmikus gimnasztika, vagy gyógytornász évek vannak mögöttük.

F. A.: A táncoktatás feladataira is országos hírű szakembereket sikerült megnyernünk. Földi Béla a Budapest Táncszínház igazgatója, koreográfusa, Bakó Gábor pedig a Gyori Balett szólótáncosa és koreográfusa, illetve Michael Kropf elismert balett-tanár.

Csak versenyző-palánták edzenek nálatok?

F. A.: Nem, nálunk senkinek nem kell versenyeznie, de mindenkinek lehetősége van rá. Vannak akik „csak” az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás miatt járnak hozzánk. Azt viszont fontosnak tartjuk, hogy aki nem versenyez, az is megmutathassa, mit tanult. Nálunk rendszeresek a gálák, ahol a szülők és a közönség előtt minden egyes sportolónk színpadra lép. Ezek a rendezvények nagyon népszerűek és jó hangulatúak, a legközelebbire decemberben kerítünk sort.

Milyen extrák vannak itt a központban?

B. A.: Nagyok vagyunk, de ügyelünk a részletekre. A maga 210 négyzetméterével miénk az ország egyik legnagyobb oszlop nélküli fitness terme, aminek igen jelentős a befogadóképessége. A másik oldalon viszont mind koruk, mind tudás szintjük szerint felosztjuk csoportokra a gyerekeket, mindenki a neki megfelelő oktatásban részesül. Így az órarendünk elég szoros, de szakmailag a legmegfelelőbb.

B: A.: A szokásos kiegészítő szolgáltatások, mint a szauna vagy szolárium mellett gondoltunk az iskolásokra is. Kialakítottunk tanulószobákat, ahol a gyerekek edzésre várva, de akár utána is csendet találnak, elkészíthetik a leckéjüket, vagy olvashatnak. Az óvodás korúakra játékok várnak, míg a szüleik kulturált, kényelmes körülmények között olvasgathatnak. Egyébként a szülők kihasználhatják, hogy a létesítményünk a Lurdy Házban van, nyugodtan bevásárolhatnak, nézelődhetnek, míg gyermekeik jó kezekben vannak.

Mi a helyzet a nyári időszakban, akkor is edzetek?

B. A.: Természetesen. Egész évben folyamatos a munka, ami nyáron kiegészül egy napközis jellegű foglalkozással is. Tehát a szülők reggel behozhatják a gyerekeket, s azon kívül, hogy sportolnak, egyéb programokat, például mozit, kirándulásokat is szervezünk nekik, s este úgy kapják vissza csemetéiket, hogy biztosak lehetnek benne, nem csellengtek, hanem hasznos és értékes élményekben volt részük. A nyár az edzőtáborok ideje is. Gondolhatod, ezek is milyen népszerűek.

Kizárólag gyerekekkel foglalkoztok?

F.A.: Ma már felnőtteknek is tartunk zsírégető és Spinning® órákat és különböző táncoktatásokat, a szülők akár aktív sporttal is eltölthetik az időt, amíg gyermekeikkel mi törődünk. A pontos, kitartó munka meghozza az eredményeket is.

F. A.: Így van, bár a központ a gyerekek oktatására helyezi a fő hangsúlyt, van már olyan saját tanítványunk, aki az idén magyar bajnokságot nyert élete első felnőtt versenyén. Az eredmények jönnek és fontosak is, hisz azt mutatják, hogy jó úton járunk.

 

SZ. Z.

 

Alexandra Fitness Duo Sportoktatási Központ

Lurdy Ház, 1097 Bp. Könyves K. krt. 12-14.

Információ: 06 30 311 5002

E-mail: info@fitnessduo.hu

www.afd.hu/

Magarország legnagyobb fitness és tánciskolája, 3 éves kortól, a legjobb oktatókkal!