Ábel Anitát nem kell bemutatnunk. Azt mondhatnánk, hogy sok-sok évvel ezelőtt menthetetlenül a médiavilág „fogságába” került. Emellett színházban is játszik és mivel életmódja nagyon sokrétű, kipróbálta még a kung-fut is. Hogy hogyan osztja be az idejét, hogy mindez beleférjen? Kiderül beszélgetésünkből.

 

Hogyan telik a nyarad?

Elsősorban munkával. Az RTL Klubban dolgozom, sokat szinkronizálok és emellett van egy nyári darabunk is.

 

Melyik darabról van szó?

Móricz Zsigmond egyfelvonásosok, tulajdonképpen ez egy paraszt kabaré.

 

Hogy néz ki most egy hétköznapod?

Minden attól függ, hogy aznap milyen munka van. Amikor a Reggelit vezetem, akkor korán kelek. Aztán, ha este vidéken van előadásunk, akkor már délután indulok, és ha szinkronizálás is van, akkor a teljes napom be van táblázva.

 

Ahhoz, hogy hajnalban tudj kelni, mikor kell nyugovóra térned?

Én eléggé éjszakai ember vagyok, inkább éjfél után alszom csak el.

 

Hogy alakul a beosztásod, hányszor vagy egy héten műsorban?

Ez most nyáron nagyon változó, mert sokszor kell helyettesítenünk. Az év többi szakaszában általában egy héten két-háromszor.

 

Mennyi készülést igényel egy-egy műsor?

A műsort megelőző napon megkapjuk az adásmenetet, átnézzük, átbeszéljük a szerkesztőkkel. Közel négy éve csinálom, most már mondhatom azt, hogy van annyi rutinom, hogy nem kell feltétlenül memorizálnom a szövegeket. Ha valami különösebben megtetszik, annak utána nézek még én is. Persze ezek az 5-6 perces beszélgetések elég rövidek, nincs igazán idő a dolgok mélységét feltárni

 

Hogyan kerültél a Reggeli csapatába?

Évekkel ezelőtt a Szomszédok befejeződése után színházban játszottam. Ekkor hallottam, hogy lehet jelentkezni egy válogatásra, ahol műsorvezetőt keresnek. Elmentem és megfeleltem.

 

És mondhatjuk, hogy itt is ragadtál. A műsorok mellett a korán kelést még ezen kívül a kutyusod is indokolja.

Így van. Van egy golden retriever kutyám, amit naponta háromszor kell sétáltatni, és nyilván hétvégén is, de ezt beosztjuk a párommal, és így könnyebb.

 

A sok munka mellett úgy tudom, a kung-fut is kipróbáltad.

Talán éppen a sok munka miatt is, meg mert az egyik barátunk kung-fu edző és megkérdezte, hogy nincs-e kedvem kipróbálni. Mindig is szerettem volna egy ilyen sportot űzni, ezért egy évvel ezelőtt a párommal közösen elkezdtük. Hetente két órát edzünk, most már két övem is van.

 

Ezek közös gyakorlatok?

Egy csoportban edzünk a párommal. Ezek jelenleg erőnléti és forma gyakorlatok. Nyáron most éppen szünetünk van, de ősszel folytatjuk.

 

Emellett változtattál valamit az étkezési szokásaidon?

Nem igazán. Természetesen odafigyelek arra, hogy mit eszem, de nem lettem vegeta-riánus. Ha valamit megkívánunk, akkor szívesen megfőzöm.

 

A nyarad ezek szerint munkával telik. Mit csinálsz a fennmaradó szabadidődben?

Hétvégenként szeretek lejárni a balatoni telkünkre, ahol együtt tudok lenni a családommal. Komolyabb nyaralást a párommal szeptemberre tervezünk.

 

Távolabbi tervek?

Nagyon babonás vagyok, ezért nem beszélnék róla, úgy fogalmaznék, hogy úgyis mindig adódik valami, amit meg kell csinálni, meg kell élni.

 

Telegdi Ágnes