Márpedig a kutyát sétáltatni kell. Éppen ezért a legjobb alkalom, hogy ezt az időt a gazdi is kihasználja a mozgásra, reggel is és este is átmozgathatja a munkában elzsibbadt tagjait. Ne foglalkozzon a többi lusta gazdival, higgye el, csak a kutya fog megdöbbenni. De ő is hamar megszokja, hogy sokkal izgalmasabbak lesznek az együtt töltök órák.

 

Ami a legfontosabb: nem kell hozzá semmi, csak egy kis elszántság, a jókedv pedig garantált lesz mindkettőjüknek. Ábel Anita segítségével gyorsan formába lendülhet.

 

1. Váltakozó intenzitású kardió tréning

 

Feladat: kergetőzés a kutyával. Ha labda, vagy faág nélkül nem megy, mert nincs hozzászokva szegény eb, akkor itt a kitűnő alkalom, hogy négylábú barátja is az egészséges élet lihegéssel járó útjára lépjen. Hatásosabb lesz, ha felhőtlenül élvezzük a játékot.

Időtartam: kondíciótól függően: 2-15 perc.

 

2. Egyszerű kardió tréning

 

Reggeli vagy esti futás a kutyával.   Valószínűleg kell néhány nap, míg kedvencünk megszokja a tempónkat, és nem rohan állandóan előre. Itt elsősorban a kitartáson van a hangsúly, kocogjon nyugodtan a saját tempójában, meglátja, napról napra rohamosan nő a teljesítménye.

 

 

 

 

 

3. Padra lépés váltott lábbal

 

Ha már nem bírja tüdőnk a futást, vagy kutyánk talált magának játszótársat saját fajtájából, használjuk ki az időt, így erősíthetjük combunkat ezzel a gyakorlattal. Egyenletes tempóban váltott lábbal lépkedjen fel a padra.

 

 

 

 

 

 

 

4. Vállizom edzése

 

Egyhelyben állva is megpróbálhatjuk elfárasztani az ebet. Dobáljunk neki egy labdát vagy botot. Lelkesen rohanni fog utána, ha kell 500-szor is. Mire a kutya elfárad, nekünk is garantáltan elzsibbad a vállunk.


 

 

 

 

 

 

5. Egész test megmozgatása

 

Próbáljuk elvenni kutyánk kedvenc rongyát, játékát.   Pincsi esetében nem olyan nehéz a feladat, de képzeljük el ugyanezt bernáthegyivel. Minél dinamikusabban küzdünk, annál nagyobb élvezettel fog ellenállni hűséges ebünk. Győzzön a jobbik!