Lados Zsuzsi még csak 15 éves lesz, de már szinte az egész ország ismeri. Berkes Gábor fedezte fel a szép hangú tinédzsert, aki Lagzi Lajcsi Dáridójában debütált. A törékeny, kedves tininek igencsak kiforrott véleménye van a világról, és persze a női praktikákról, vagyis a bőrápolásról, és a sminkelésről is.

 

– Ha iskolába megyek, akkor nagyon kevés sminket használok, mert a házirend szerint nem festhetjük magunkat. Így csak pici alapozót, és szempillaspirált használok, valamint kihúzom a szemem. Az osztályunknak körülbelül a fele azért ad magára, és natúr hatású sminket használ. A fellépéseimre általában magamat festem, megtanultam mi áll jól, de ha a nővérem ráér, akkor eljön velem, és ő készíti el a sminkem.

Többnyire a tinédzserek megszokott életét éled, és ugyanazokkal a nehézségekkel kell megküzdened. Volt-e már olyan, hogy reggel belenéztél a tükörbe, és szörnyülködve láttad, hogy pattanás nőtt a homlokodra?

– Szerencsére szép bőrt örököltem, persze azért vigyázok is rá. Pattanásom még nem volt, csak kis mitteszerjeim vannak, de ezek csupán nagyon közelről láthatóak. Viszont a szemem néha nagyon karikás, és akkor előkerül a korrektor, valamint az alapozó, megpróbálom eltüntetni a táskákat. Ez többnyire sikerül is.

Ha nagyobb problémád lenne a bőrével, felkeresnél egy bőrgyógyászt?

– Először biztosan a nővéremhez fordulnék, hiszen ő kozmetikus. Ha már ő sem tudna segíteni, akkor előfordulhat, hogy bőrgyógyászhoz is elmennék. A nővérem nagyon sokat segít, tőle szoktam sminkelési, bőrápolási tanácsokat kérni. Ő tanított meg rá, hogy ha este hazaérek, mindenképpen mossam le arctejjel a sminkemet, mert ellenkező esetben hamar ráncosodni kezdhet a bőröm. Ráadásul az arctej felfrissíti a bőrömet, így duplán jót teszek vele. Hozott a bőrömnek megfelelő testápolót és arckrémet, és csakis ezt használom.

Korábban táncoltál, most az iskola, az énekpróbák, a fellépések mellett van időd a sportolásra?

– Már csak iskolai szinten mozgok. A kedvencem a kézilabda, néha kihívjuk a másik iskola csapatát, de másra sajnos nem marad időm.

 

JH