Elsőre lehet, hogy nem mindenki tudja, de Heléna alakítja a Szeress most! sorozatban Péterfy Annát, aki szerepe szerint negyedikes gimnazista. Hozzá van szokva az apja által biztosított kényelemhez és jóléthez. Igazi emberi kapcsolat fűzi a bejárónőhöz, Bori nénihez, akit szinte anyjaként szeret.

 

A valóságban Helénának nincs bejárónője, hanem a kedvesével él, és nemrég megnyílt üzletében tölti minden szabadidejét.

Hogy sodort az élet a Szeress most!-ba?

Középiskola után, a főiskola mellett modellkedni kezdtem. Mielőtt bárki elcsodálkozna, hozzáteszem: tisztában vagyok vele, hogy alacsony vagyok, ezért a reklámfilmezés mellett kötöttem ki. Így hívtak el a sorozat szereplőválogatására is.


Van-e időd a forgatások mellett bármi másra?

Jelenleg a Budapesti Kommunikációs Főiskolára járok, és ha minden jól megy, egyszer újságíró leszek. Szeptemberben nyitottam meg első ruhaüzletemet, ami egyben a szabadidős elfoglaltságom is.


Szükség volt-e változtatásokra a külsőddel kapcsolatban, mikor megkaptad a szerepet, vagy pont ilyen karaktert kerestek?

A külsőmmel én sem vagyok elégedett, mint a legtöbb nő. A sorozat producere sokszor mondta, hogy fogyjak le. Én megtettem minden tőlem telhetőt. (Annyit elárulok, hogy a sorozat végére már sikerül teljesítenem az elvárásokat). Ami az öltözködést illeti, egy-két darabot kivéve eltérő ruhákat hordok, mint amiket a szerep megkívánt.


Mi hozta meg végül a várva várt eredményt a fogyás terén?

Pontosan nem tudnám megmondani. Amikor lefogytam, pont azt az időszakomat éltem, amikor nem diétáztam. Talán az segített, hogy kiegyensúlyozott életet élek.


Milyen fogyókúrás módszereket próbáltál ki eddig? Mennyire váltak be?

Nagyon szeretek enni. Mindig komoly elhatározás kell, hogy belevágjak egy-egy fogyókúrába. Tudom, hogy velem van a baj, de amint vége az önkínzás időszakának, már alig várom, hogy nekieshessek egy tál jó paprikáscsirkének nokedlival. Ha már az ételeknél tartunk… Kipróbáltam a káposztaleves- diétát, de ezzel is, mint a többi biztos módszerrel az volt a bajom, hogyha nem ehetek egy jóízűt, rossz a kedvem, és kibírhatatlan leszek. Eddig egy dologra mondhatom, hogy bevált, és ez a vákuumkezelés. Egy barátnőm mondta, hogy ezt otthon is lehet csinálni porszívóval. Ne nevess ki, de kipróbáltam, és szerintem is működik.


Mikor mondod azt, hogy igen, most elégedett vagyok a külsőmmel?

Nem igazán méregetem magam. Egyszerűen csak odaállok a tükör elé, és ha úgy látom, hogy tetszik, aki visszanéz rám, akkor jó. Egyébként öt kiló mindig le-föl ugrál rajtam, de ez ellen nehéz mit tenni. Akkor szoktam jobban odafigyelni, ha már nehezen tudom begombolni a nadrágom.


Ahogy eddig leszűrtem, te a mindent akarok és azonnal típusba tartozol, igaz?

Ezt nagyon jól látod. Számomra az lenne az ideális, ha mindent lehetne enni, az sem lenne baj, ha nem kéne mindig sportolni, és hipp-hopp olyan alakom lenne, mint amiről álmodom.


Ezek szerint az edzéssel is hadilábon állsz, vagy azért amennyire jut időd sportolsz?

Ha lenne időm, és rajtam múlna, akkor annyit edzenék, amennyit csak lehet. Imádom, és nagyon jól bírom a kardio- edzéseket. Ha tehetném hetente ötször napi három órában le sem szállnék a gépekről. Ami nekem még bevált, az a step-aerobic.


Hogy vélekedsz a fogyókúrás szerekről?

Ezekkel és az étrend-kiegészítőkkel elég szkeptikus vagyok. Soha nem lehet tudni, hogy van-e mellékhatása. Ha lehet, törekszem arra, hogy ami a szervezetembe kerül, az természetes anyagú legyen.


Milyen a kapcsolatod az alternatív edzés módszerekkel, mint például a jóga?

Próbáltam már, és nagyon tetszett, akárcsak a hastánc és a hip-hop tánc.


A sorozatban, ha jól emlékszem, kipróbáltad a bungee jumpingot. Az életben is ennyire bátor vagy?

Most már elárulhatom a titkot. Az igazság az, hogy csak úgy nézett ki, mintha tényleg leugrottam volna. A valóságba csak belógattak, mintha… Tériszonyom van, ezért többször is átgondolnám, mielőtt kipróbálnám élesbe. Talán az ejtőernyőzést, de abban sem vagyok biztos.


Folyamodsz-e bármilyen kozmetikai trükkhöz, hogy ilyen szép a bőröd?

Csak annyit teszek, hogy minden nap használok arckrémet, bőrfeszesítő testápolót és tusfürdőt. A közhiedelemmel ellentétben nekem a szolárium is sokat segít. Amellett, hogy egészséges színt ad, leszárítja a kellemetlen miteszereket. Szívesen kipróbálnám viszont az aku­presszúrás kezelést, mert eddig nem volt rá alkalmam.


Mennyire sminkeled magad, ha nincs tv-felvétel?

Szinte alig. Egy kevés korrektort teszek a szemem alá, hogy eltüntessem a karikákat, és felteszek egy kis szájfényt. Csak akkor töltök több időt a tükör előtt, ha például fotózásra vagy bulizni megyek.

Mi az, aminek semmilyen körülmények között sem tudsz ellenállni?

Mindennek, ami tilos. Ilyen a csoki, a chips, a cukorka, és még megannyi egészségtelen dolog. Mikor vásárolni megyek, mindig igyekszem odafigyelni, hogy ezekből ne vegyek sokat, mert ha már otthon van biztos, hogy nem fogom otthagyni.


Még a beszélgetés elején kiderült, hogy mi a kedvenc ételed. Mi az, amit még szívesen megeszel?

Nálunk a kedvesem főz, méghozzá nagyon jól. Amellett, hogy imádom a magyaros ételeket, van néhány specialitás, amit nagyon jól készít. Ilyen a garnélarákos, sajtos erőleves, amit külön nekem talált ki, mert a rák is a gyengéim közé tartozik. Nem feledkezhetem meg az olasz konyháról sem. Ja, és amiért még megőrülök, az a vöröshagyma. Ha lehetne, mindenhez azt ennék. (Amúgy zsírégető hatása van, és nagyon egészséges.)


Ha az időd engedi, hova szoktál utazni?

Most nyáron kimaradt a nyaralás, mert nem értünk rá, de egy pár napot eltöltöttünk Siófokon egy wellnesshotelban, ami nagyon jólesett. Ha külföldre megyek, szeretem, ha nemcsak a tengerparton lebzselünk, hanem elmegyünk kirándulni, várost nézni.


Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Ami most szinte minden szabadidőmet kitölti, az a ruhaboltom. Majd idővel szeretném bővíteni, és emellett a divattervezés gondolatával is kacérkodom. Elképzelhető, hogy a diploma megszerzése után beiratkozom egy tanfolyamra, mivel a papírra vetés nem megy igazán, de az ötlet és a megvalósítás folyamata már nem okoz problémát. Emellett marad a reklámfilmezés, tanulás, a többi pedig a jövő zenéje…

 

Moldvay Tímea