Ha ki kell választanunk azt az izmot, amely elengedhetetlen a szexuális gyönyörhöz és kiteljesedéshez, akkor az a PC-izom, melyet szerelemizomnak is hívnak. Ezen izom edzése legalább olyan fontos – nemi életünk szempontjából-, mint az edzőteremben töltött órák. Gyakorolj, és lepd meg a szeretődet!

 

A szerelemizom erősítése hozzásegít ahhoz, hogy akkor legyen orgazmusod, amikor kívánod! Fejleszti multiorgazmusos készségedet, s a partner örömét is fokozhatod vele szeretkezés alatt.

 

A szerelemizom

PC-izmunk egy izomcsoport a medence alsó részén, amely a húgycsővel és a végbélnyílással együtt az összes nemi és utódnemzésre szolgáló szervünket tartja. A PC-izom összehúzásával nagyobb élvezetre tehetünk szert, valamint képesek leszünk csiklói és hüvelyi orgazmusra is. Beverly Whipple, a The G Spot (A G-pont) társszerzőjének magyarázata szerint: „Minél erősebb a PC-izom, annál erősebb a nő orgazmus-képessége.” A PC-izom erősítése „a legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy növeljük esélyünket a többszörös orgazmusra. A PC-izom összehúzásakor több vér áramlik a hüvelyhez és a gáthoz, ami növeli a szexuális energiát és a nedvességet.

 

Kegel-gyakorlatok

A szüléssel kapcsolatban már hallhattunk a PC-izomról. Az orvosok azt tanácsolják, hogy a nők végezzenek ú.n. Kegel-gyakorlatokat a szülés előtt és után. A Kegel-gyakorlatokat ezen izom erősítésére, valamint rugalmasságának növelésére találták ki, amely a szülésnél fontos. Ugyanakkor a hüvely és a méh izomzatát is erősítik a szülés után és idős korban.

Ahogy idősödünk, PC-izmunk gyengül, hacsak nem végzünk rendszeres gyakorlatokat. Ha egy nő többször szült normál úton, akkor az izom még tovább gyengül. Ebből ered sok nő vizelet-visszatartási gondja ötven, hatvan vagy hetven évesen. Ezen izom erősítése általános egészségünk fenntartásának fontos része, ahogyan szexuális képességeink ismerete is az.

 

INTIM ÖTPRÓBA

1. BEVEZETŐ GYAKORLAT

Amikor legközelebb vizelünk, állítsuk meg a vizelet áramlását, és indítsuk újra néhányszor. Ehhez a PC-izmot kell összehúznunk. Olyan érzés ez, mintha a húgycsövet és a hüvelyt kissé behúznánk a testünkbe. Ha nem tudjuk megállítani a vizelet áramlását, akkor a PC-izmunk gyenge. Ne aggódjunk, csakúgy, mint bármely más izom, rendszeres gyakorlással ez is erősíthető.

 

Fitt Tipp

• Ha úgy érezzük, időnként nehézségeink támadnak a vizelet visszatartásával, különösen köhögéskor, tüsszentéskor vagy nevetéskor, vagy időnként nem érünk el időben a vécéig, akkor lehetséges, hogy valamilyen más anatómiai problémánk van, melyet beszéljünk meg orvosunkkal. A Kegel-gyakorlatok ilyenkor is melegen ajánlottak, azért jó, ha megkérdezi orvosát.)

 

2. NYOMÁS -HÚZÁS

Számos nő azon veszi észre magát, hogy lefelé nyom, ahelyett, hogy felfelé húzna, amikor elkezdik a PC-izmot erősítő gyakorlatot. Lényeges, hogy a PC-izom felemelése és összeszorítása ismerős érzéssé váljon. Ezekhez a gyakorlatokhoz nem szükségesek az alhasi izmok. Sőt, sokkal hatásosabbak, ha az alhasi izmok lazák.

Amikor elkezdjük az elsajátítását, előnyös, ha valami ellentart nyomáskor. Az ellenállás lehetővé teszi, hogy nagyobb erővel szorítsunk.

 

3. A HÜVELY ÖSSZESZORÍTÁSA

Feküdjünk vagy üljünk le egy szék vagy a WC szélére, és helyezzük be két, benedvesített ujjunkat a hüvelyünkbe.

Szorítsuk össze a PC-izmunkat az ujjaink körül. Éreznünk kell a hüvelyfalak enyhe összehúzódását, nagyjából 2 cm-re a hüvely bejáratától.

Nyissuk szét az ujjainkat, a győzelem jelét formálva. Ismét húzzuk össze az izmot, és próbáljuk összezárni az ujjainkat. Ha nem tudjuk, akkor PC-izmunk erősítésre szorul.

Ha egyszer ráérzünk PC-izmunk összehúzására, akkor erősítése már viszonylag egyszerű és könnyű gyakorlat.

 

Fitt tipp

•Számos különböző technika létezik a PC-izom edzésére eltérő hosszúságú összehúzásokkal és ismétlésekkel.

•Általában azt javasolják, hogy szorítsuk össze az izmot és tartsuk tíz másodpercig, majd engedjük el.

•Ha nem tudjuk ennyi ideig tartani, akkor tartsuk addig, amíg tudjuk, majd engedjük ki. Kezdetben általában tíz alkalommal ismételjük a gyakorlatot, majd felmehetünk ötvenig, naponta háromszor.

 

4. GYŰRŰS IZMOK

A hagyományos PC-izom erősítő gyakorlat rendkívül hatékony. Arra a taoista felfedezésre épül, hogy a test minden körkörös izma (szem, száj, húgycső, hüvely és végbélnyílás) kapcsolatban van egymással. A szem és a száj körüli izmok összeszorításával megnövelhetjük a PC-gyakorlatok erejét. A szem körüli izmok összeszorítása egyszerű hunyorítást jelent, a száj körüli izmoké pedig szívást, ahogyan a csecsemő szopik. Az is segít, ha a PC-izmot kilégzéskor szorítjuk össze, mert így a többi izmunk el tud lazulni, és el tudjuk különíteni a PC-izmot.

 

Fitt tipp

•Hasznos a PC-izom erősítő gyakorlatot oly módon is végezni, hogy az ujjunkat vagy partnerünk hímvesszőjét szorítjuk össze a hüvelyben. Azt tapasztaljuk, hogy a szeretkezés alatti PC-izomösszehúzások rendkívül felerősítik az izgalmi állapotunkat. A PC-izom összehúzása növeli a szexuális energiát a medencei területen, és a gyönyör meleg áradatát terjeszti szét a testben.

•A hímvessző vagy műhímvessző összeszorítása annak a hüvelyből történő visszahúzásakor nagyon izgató lehet, mert szívó hatást fejt ki a hüvelyfalra. Ismét kísérletezhetünk, mi a legjobb nekünk.

•Ahogyan izmaink erősödnek, szeretőnk valószínűleg értékelni fogja a hímvesszejére ható növekvő szívóerőt szeretkezés alatt. A férfiak többsége számára rendkívül izgató, ha a nő összeszorítja a hüvelyét a hímvesszője körül szeretkezés alatt. A taoisták melegen ajánlották, hogy a nő a férfi péniszének törzsénélszorítsa össze a hüvelyét, mert ily módon a férfi egész testét energiával tölti fel, és lehetővé teszi, hogy nagyon magas szintű gyönyörben legyen része magömlés nélkül.

•Ezzel a technikával a szeretkezés idejét is meghosszabbíthatjuk, és mindkettőnk esélyét növelhetjük a többszörös orgazmusra.

 

5. PC-IZOMFELHÚZÁSOK

Belégzés és koncentrálás. Lélegezzünk be, és koncentráljunk a hüvelyünkre.

Kilégzés és szorítás. Kilégzés közben szorítsuk össze az izmokat a szemünk és szájunk körül, egyúttal a PC-izmot és a végbélnyílást is.

Belégzés és lazítás. Lélegezzünk ki, és lazítsuk el az izmainkat.

Ismétlés: kilégzés–összeszorítás és belégzés-ellazítás. Folytassuk az izmok összehúzását kilégzés közben és ellazítását belégzéskor. Végezzük az összeszorítást-ellazítást a légzéssel összhangban először tizennyolcszor, és jussunk el harminchat vagy több alkalomig. (Minden 18 alkalom után pihenjünk.)

Tartsuk a szorítást, amíg tudjuk. Most ismételjük meg a gyakorlatot, a kilégzéskor szorítsuk össze a szemet, szájat, a PC-izmot és a végbélnyílást, de ez alkalommal tartsuk így, amíg csak tudjuk, majd engedjük el. Végezzünk kilenc hosszú összeszorítást, majd pihenjünk, mielőtt az újabb sorozatba fognánk.

A PC-izomerősítő gyakorlatok végzésének egyik eredménye, hogy felébreszti a szexuális energiát, bárhol is vagyunk éppen.

 

Hamarosan biztosan megbolondítasz egy unalmas délutánt!

 

A témáról bővebben olvashatsz: Chia Mantak: A multiorgazmusos pár c. könyvében – Lunarimpex Kiadó (www.lunarimpex.hu)