A tenger megszépíti a bőröd. Nem elég belőle két hétnyi, amennyit a szabadságod megenged(ett). Lopd haza! La Bonnadiére francia orvos 1867-ben alkalmazta először a tenger gyógyító erejét és a módszert Thalasso-terápiának nevezte el. A kozmetikai iparban is óriási népszerűségnek örvend, hiszen a cellulit elleni harc legfőbb fegyverévé lépett elő.

 

De a tengerből nyert ápolókincsekkel remekül kezelhető a száraz, durva, erősen pattanásos, olajosan fénylő, grízes arc, vagy az energiahiánytól szenvedő, láthatóan gyorsan öregedő bőr is.

 

Ivókúra

Kutatások szerint az ásványianyag- és nyomelemhiány sokkal gyakoribb, mint azt korábban feltételezték. Jóval nehezebb pótolni, mint mondjuk a vitaminhiányt. A jód, cink és társaik meghatározott összetételben kell, hogy a szervezetbe kerüljenek. A tengervíz mindezt készen kínálja neked. Ezért is ajánlott a hígított tengervizes ivókúra. Nem csupán a szervezet ásványianyag-hiányát pótolja, hanem méregtelenít, serkenti az anyagcserét.

 

Hidratál

A tengeri só a bőrünknek is gyógyír, hiszen hidratáló hatású. A tengerisós fürdők lazító, nyugtató és bőrtisztító hatásuk miatt is kiválóak. Arra ügyeljünk, hogy az ilyen fürdő 20 percnél ne tartson tovább, s utána gyorsan öblítsük le magunkról a sót.

 

Gyulladásgátló

Az iszap nem csupán a tenger ásványi anyagait tartalmazza, hanem gyulladásgátló is. Az iszapmaszkok- és pakolások javítják az arcbőr vérellátottságát. Az iszap szinte magába szívja a szennyeződéseket, a bőranyagcsere végtermékeit, ezáltal pedig tökéletesen tisztít.

 

Újdonság!

Só és vér
A legújabb kutatások bizonyítják, hogy a tengervíz nyomelem-összetétele nagyon hasonló az emberi vérplazmáéhoz, ezért sorra jelennek meg azok a kozmetikumok, amelyek tengeri sót, algát vagy iszapkivonatot tartalmaznak.

 

Szeretlek, mint a SÓT
 A Thalasso-kúrát bárki elvégezheti a fürdőszobában, nem kell mindig a gyógyszálló vagy a kozmetikai szalon szolgáltatását igénybe venni. Az legyen a luxus, ez pedig a hétköznapi öröm. Amikor egyedül vagy, akkor élvezd, sósan!

 

Energiazuhany
A vízsugarak stimuláló hatását a tengeri fürdőkészítmények még jobban fokozzák. Egy kis adagot simítsunk el némi vízzel a tenyerünkben, kenjük szét a bőrünkre, s kezdődhet a feltöltődés.

Bőrradír
Algás-kagylós radírral tisztítsuk meg bőrünket az elhalt hámsejtektől, Készíthetünk testradírt mi is: 4 dkg tengeri só és 2 cl növényi olaj keverékéből. Ezt bemasszírozzuk bőrünkbe, majd jöhet a tengeri sós kádfürdő és az újjászületés.

 

Algamaszk arcra
Tisztátalan, pattanásos bőr esetén az algaport keverjük el százszorszép- vagy zsályaolajjal. Fáradt, megereszkedő bőrnél kámfor- vagy rozmaringolajat használjunk. Akinek nincs kedve a pepecseléshez, az vásároljon algával dúsított pakolást vagy krémet, amelyet vastagabb rétegben vigyen fel az arcra.

 

Narancsbőrre szivacs
A tengeri szivacs rengeteg apró mész- és kovakristály darabkát, jódot és brómot tartalmaz. Masszírozzuk végig vele a bőrt. Ezzel erősíthetjük a kötőszövetet, intenzív méregtelenítő hatású, simítja és erővel tölti fel a petyhüdt bőrt, a cellulit elleni kezelés fontos napi kiegészítője. A tengeri szivacshoz tilos szappant vagy habfürdőt használni!

 

Narancsbőrre pakolás
20 csepp D-panthenol, 30 csepp levendulaolaj, 3 evőkanál Holt-tengeri só és 6 dkg Holt-tengeri iszap kell a keverékhez. A keveréket langyosítsuk fel és így kenjük fel a kezelendő területekre. Végül tekerjük be magunkat fóliával és törölközővel. Fél óra múlva zuhanyozzunk le.

 

Karcsúsító kezelés
Kenjük fel vastagon az iszapot a karcsúsítani kívánt vagy narancsbőrös területekre, majd tekerjük be fóliával és bújjunk meleg takaró alá. Fokozhatjuk a hatást, ha az iszaphoz borostánykivonatot cseppentünk.

 

Méregtelenítő sós zokni
Mártsunk egy térdzoknit tengerisó oldatba, csavarjuk ki, vegyük föl, és terítsünk magunkra vastag plédet. Fél óra után zukanyozzunk le és krémezzük be a testünket. Az eljárás lényege, hogy a ruha alatt nedves meleg képződik, ami a szervezetet megszabadítja a mérgektől, karcsúsít és erővel tölt fel.

 

Masszírozd magad!

Hetente egyszer-kétszer zuhanyozás előtt körkörös mozdulatokkal dörzsöljünk bőrünkbe tengeri sós hámlasztókrémet vagy nedves tengeri sót! Először kezdjük a jobb láb talpától, s haladjunk egészen a combig, majd a másik lábon ugyanígy. Ezután a bal, majd a jobb kar következik, felfelé haladva. A hason az óramutató járásával megegyező irányú mozdulatokkal haladj, a dekoltázst és a nyakat felfelé haladva masszírozd!

 

Újdonság!

Reggelire? Pezsgő!

A reggelente mérgesen ébredőknek jót tesz a fittmasszázs. Tegyünk algakivonatokat tartalmazó tusológélt egy speciális zuhanyfejbe. Gombnyomásra bugyog a saját gyártmányú tengervíz, mely élénkítő, természetes masszázs.

 

Gyakorlatok a kádban

1. A gerincoszlopnak jót tesz, ha lábainkat magunk alá húzva sarkunkon ülünk, kezünket a kád peremére tesszük. Felsőtestünkkel lassan forduljunk jobbra, s maradjunk így húsz másodpercig. Ismételjük balra fordulva is!

 

2. Kezünket fűzzük össze a fej mögött! Jobb kezünkkel bal karunkat finoman húzzuk jobbra, és tartsuk így húsz másodpercig! Ezután a jobb kart bal kézzel balra húzzuk!

 

3. Lágy vízmozgásról gondoskodnak a kádban az algás pezsgőtabletták, melyek tengeri ásványokat és növényi bőrápoló olajokat tartalmaznak.A zuhanyrózsát hátunk alá csúsztatva apró buborékok ezreit indítjukútnak, amelyek gyengéden masszírozzák testünket.

 

Légörvénymatrac

A bizsergető maszszázst tovább fokozza a kád aljára terített légörvénymatrac. Tömlőnként egy-egy szabályozóhoz van kötve, így a bevezetett levegő kívánság szerint adagolható.

 

Algás fürdőkúra

Az algák igazi hatóanyag-bombák, mivel rendkívül nagymennyiségű nedvességet képesek a bőrbe juttatni. Egy kilónyi alga 100 ezer liter tengervíz nyomelemeit és árványi sóit tartalmazza. A szépségipar a 25 ezer féle algából legalább 50 félét hasznosít. Az algás készítmények hatása a víz hőmérsékletétől függ:

•a langyos víz (25-31 C) stimuláló,

•a kissé meleg víz (32-34 C), nyugtató,

•az igazán meleg víz (35-36 C) ellazít,

•a „forró” (37-38 C) salaktalanít és a cellulitisz ellen hat.

 

FONTOS!

Vérnyomásproblémák vagy krónikus betegség esetén a terápia előtt kérd orvosod tanácsát!

 

FiTT TIPP

• Ötperces fürdővel kezdj, és fokozatosan növeld az időt 15-20 percre! Utána tarts pihenőt, s csak utána folytasd, ha még bírod.

 

 (Mi)csoda fogás…

Az algák nemcsak külsőleg, tehát pakolásként, fürdőként, tisztító és ápolóként alkalmazhatók, hanem belsőleg is: kóstold meg, vagy igyál belőle teát!

 

A tengeri kincsekkel kezelhető a száraz, a durva, az erősen pattanásos, olajosan fénylő, a grízes arc, vagy az energiahiánytól szenvedő, láthatóan gyorsan öregedő bőr is. És persze a narancsbőr.