Akit egyszer rabul ejtett a téli hegytetõk szikrázó fehér világa, az szinte már a nyári holmik elrakosgatása közben a síelésen töri a fejét. Fontos, hogy saját testünket hogyan készíthetjük fel a klíma- és mozgásformaváltásra. Alábbi tanácsainknak a gyakorlott síelõk mellett azok is hasznát vehetik, akik az idei szezonban elõször csatolnak fel!

 

A SÍFELSZERELÉS STABILIZÁLÁSA
A sítechnika megújulása alapvetõen a biztonságos síelést szolgálja, a sífelszerelés alapját a megbízható síkötés, valamint a lábat és a bokát biztonságosan, több ponton rögzítõ sícipõk jelentik.
 
TIPP
A különbözõ síszervizekben van rá mód, hogy kölcsönzéssel kipróbáljuk a legújabb modelleket. Szoktak teljesen új darabot is adni, amit utóbb meg is vehetünk, ha elégedettek voltunk vele. Ha már benéztünk a síszervizbe, ne feledjük, hogy sílécünk talpának vaxoltatása, élének karbantartása a legfontosabb elõkészületek közé tartozik.
 
Az utóbbi idõben elterjedt ún. carving lécek és snowboardok nagyobb fordulékonyságot és nagyobb manõverezési sebességet tesznek lehetõvé, ami önmagában is növeli a sérülések veszélyét. Aki már rendelkezik egy kis tapasztalattal, biztosan nem felejti a háta mögül a semmibõl felbukkanó, a süvöltõ lavinákat is megszégyenítõ
gyorsasággal érkezõ sporttársakat, akiket – ha egyszer beérünk egy lankás kanyarban – gyakran látunk persze nyakig a hóban…
 
A teljes anyagot elolvashatod a fitt.info magazin novemberi számában!