Magyaros ízek – de egészségesen!

A Könnyed magyar konyha című szakácskönyvben Frank Júlia gasztronómus receptjeivel azt kívánják bemutatni a háziasszonyoknak – lányoknak, asszonyoknak-, hogy igenis a hagyományos, magyar ételeket egészségesebb, korszerűbb eljárásokkal is el lehet készíteni. A könyvben neves művészek mondják el gondolataikat az egészséges életmódról: Dobó Kata, Voith Ági, és Gálvölgyi János főzőtippjeivel is találkozhatsz!

 

Segítség, inkontinenciával küszködőknek!

A magyarországi inkontinens betegek és érdeklődők tájékoztatására felvilágosító rendezvényeken orvosok, szakápolók és intimtorna-trénerek ismertetik meg a hallgatóságot a betegség élettani és pszichológiai hátterével, valamint a kezelési módszerekkel. Aerobic és egyéb, medencét igénybevevő sportot űző hölgyeknél, mint prevenciót, kifejezetten ajánljuk! www.inkoklub.h u

 

100. szülinap!

A Nestlé idén ünnepli magyarországi jelenlétének 100. évfordulóját.

A centenáriumi ajándékakció 2006. január 16-tól április 25-ig, azaz éppen 100 napon keresztül tart. A fogyasztóknak nincs más dolguk, mint hogy öt különböző márkájú Nestlé termék vonalkódját beküldjék. Nem kevesebb, mint 100 darab 200 000 forint értékű IBUSZ utazási utalványt, fődíjként pedig egy Chrysler PT Cruiser típusú személygépkocsit nyerhetnek.

 

Kétkulacsos borkorcsolya

A sajt közömbösíti a vörösbor aromáinak érzékelését, no, ezt persze a hazai borosgazdák is tudták – hisz azért is alkalmazzák a sajtot borkóstolókon, hogy az egymás után következő bortípusok íze nehogy összekeveredjen és megtévessze a tesztelőt – de most itt a tudományos magyarázat, miért lehet így. A kaliforniai egyetem szakemberei szerint a sajtok megkötik a bor ízét meghatározó molekulákat, ill. a sajt zsírtartalma réteggel vonja be a szájban található érzékelőbimbókat, és ezáltal teszi lehetetlenné az érzékelést.

 

A francia nyelvű, kanadai VinQuebec.com borportál ínyenc kommentátorai szerint a kutatási eredmények nem vonatkoznak a fehér- és a likőrborokra, s saját tapasztalataik alapján sajtok mellé az édes, fehér likőrborokat ajánlják. Tehát ha nem borkóstolón vagy, hanem sajtot ennél egy vendéglőben előételnek, sose válassz vörösbort, mert becsaphatnak a pincérek és az ízlelőbimbóid is. Ilyenkor dönts a fehér likőrborok mellett.