Amikor tavaly, életem első síelése előtt gondolkodtam, a hideg, a hó, a száguldás, a nagy esések és a „biztosan szétfagyok” gondolatok töltötték ki a fejemet. Mára ez megváltozott, félelmeim helyett a feledhetetlen élmény határozza meg gondolataimat. A Rossignol mint az egyik legmodernebb sífelszerelés-gyártó, mindent elkövet a kényelmünkért.

 

Értünk, nőkért, ha lehet, még többet tesz, hiszen már nem kell michelin-babának kinéznünk a pályán. Csinos és komfortos ruhákban villogtathatjuk bájainkat a kevésbé látványos lesiklásokat kompenzálva. Természetesen, vannak a hölgysíelők közt is született sífenomének, de az ő profizmusukat is elősegítik a tecnikai megoldásokért felelős fejlesztőmérnökök, hiszen kimondottan nőknek készítenek felszereléseket.

 

Vegyük csak sorra az öltözékünket.

Ha fentről megyünk lefelé első a sapka: kicsinek és jelentéktelennek tűnhet, pedig elengedhetetlen, hiszen a fülünk az aztán tud fázni.

 

A szemünk védelmében elengedhetetlen a síszemüveg, de a védelem mellett fontos, kedves hölgytársaim, hogy nem barnulunk „ráncosra” a hunyorgástól, de az sem elhanyagolható előnye, hogy a zord időjárási viszonyok közt (hó, köd) is jól látunk a lefelé száguldás közben.

 N-Ice Divatos, széles látómezejű-, dupla-, és páramentes lencsével.

 

A testünk „borítását” kétféleképpen oldhatjuk meg: egy síoverállal, vagy egy sídzsekivel és egy sínadrággal, mindegyiknek van előnye és hátránya is. Jómagam a kettős megoldás híve vagyok, mert a pályák toalettjeiben sehogy sem egyszerű elvégezni szükségleteinket, akkor minek nehezíteném tovább egy teljes vetkőzőszámmal.

 

Az idei tél újdonsága egy dzseki, ami felfújható, így a test melegét a legjobb hőszigetelő tartja meg, ami nem más, mint a levegő. Anyaga a már régóta jól bevált Gore-tex, mely a hajlatokban nyújtható kivitelben készül. Az érdekesség a bélés, ez a teljesen új fejlesztés az AIRVANTAGE nevet kapta.

 

Egy szelep segítségével mely a dzseki gallérjánál található, fel tudjuk fújni, és a bélés alján egy túlnyomásos szeleppel, leereszthetjük. Ezzel a nagyszerű újítással meg is oldódott a réteges öltözködés egy rétegben, és ezennel vége a száguldásnál jelentkező vetkőzésnek és a fáradással járó öltözésnek. Csak fújunk és eresztünk.

 

A kesztyű, amely nemcsak a meleget adja, hanem a védelmünket is biztosítja. Aki esett már kesztyű nélkül, biztosan érezte a különbséget. W X trem kesztyű: a kesztyű neopren inzerteket tartalmaz, a rugalmasság, a kényelem miatt. A tenyere egy speciális szilikon-bevonatot kapott, hogy jobban tapadjon. Fiberfil béléssel készül, mely biztosítja a jó hőmérsékletet.

 

Nadrág:

Elite Pt Kimondottan női szabású Gore-Tex raptor (mely 25% jobb lélgző mint a sima gore-tex.) anyagú, Termic pro bélésű nadrágok közt mindenki megtalálhatja a magának valót.

Az egyik kulcsfontosságú rész a sícipő. Mitől is lesz jó egy sícipő: egyszerű felvenni és becsatolni, kényelmes és meleg, na persze és mutatós.

 

Soft Light 2 white pearle: Külön a Nőknek kifejlesztett sícipő. A külső váz kialakítása kényelmesebbé teszi a cipőt, mivel a női vádlihoz alakították, így rövidebb egy kicsit.

A talp kialakítása különleges, ugyanolyan emelés van benne, mint a kötésnél, így segítve elő a helyes testtartást. Ezekkel a sícipőkkel a kellemes pihentető rekreációs síelést kedvelőket célozták meg.

 

Utoljára hagytam a talán a legfontosabbat, a sílécet. Megszámlálhatatlan fajta és márkajelzésű léccel találkozhatunk a választás biztosan nem egyszerű. A legfontosabb, hogy vegyük figyelembe, hogy mit tudunk, és mit akarunk elérni a síelés terén. Mi most a hobbisíelőket céloznánk meg, akik a cím szlogenjét magukénak érzik „Maximális élvezet, minimális technika”

 

Saphir Snow 1: ezzel a léccel könnyen fordulhatsz és egyszerűen, gyorsan elsajátíthatod a síelés alapjait. A pályán ugyanolyan elegáns maradhat a stílusod, mint az életben.

A platni kialakításánál mindenféle csúcstechnológiai megoldást bevetettek a tervezők, hogy a havon a lehető legjobban viselkedjen. A kanyarodás elősegítésére az első részét egyben hagyták, ugyanakkor a hátsó része két darabból áll, hogy minden erő arra az élre kerüljön, amelyiken fordul a léc, tovább segíti a kanyarodást az is, hogy könnyű a lécek eleje.

A léchez tartózó kötés hátsó részéhez tartozik egy 2 mm vastag gumiemelés, ami segít a nem kívánt rezgések elnyelésében, ugyanakkor pedig megemeli a nőknek a sarkát így a természetes síhelyzetbe segíti a hölgyeket, akik szeretnek hátra ülni a léceken.

Úgy gondolom, az idei szezonban is elégedettek lehetnek a síelés szerelmesei, mert a gyártók mindent megtettek, hogy még többen megszeressék és elsajátítsák ezt az utánozhatatlan élvezeteket nyújtó sportot. Hajrá hölgyeim, irány a sípálya!

 

A cikkben szereplő és a képeken látható Rossignol termékeket megtalálod a Mallory Sport üzleteiben:

 

Budapest, VII. Király u. 59/a – tel.: 06-1-342-0744; Duna Plaza – tel.: 06-1-236-0322; Westend City Center – tel.: 06-1-238-9710