A tavaly őszi ráncfelvarrással a kor követelményeihez igazított, megszépült Mazda MPV megőrizte klasszikus értékeit, és az eddigi hiányosságait is pótolta. A Zoom-zoom érzésből ugyan nem sok jutott a böhöm családi autóba, praktikum viszont annál több! A tervezők hölgyvásárlóikról sem feledkeztek meg!

 

Az óriás kétféle ülésváltozatban kapható. Alapesetben az európai fülnek kicsit mókás hangzású karakuri ülésrendszerrel kínálják.   Ennek lényege, hogy az éppen nem használt harmadik üléssort anélkül tüntethetjük el, hogy ki kellene azt szerelnünk az autóból. Egy pánt oldása után mindent a padlóba hajtogathatunk.


További érdekesség, hogy a Mazda egy kifejezetten a nők igényeihez igazított limitált szériát alakított ki az MPV-ből. Ennek részeként például a padlóról a műszerfalra helyezték a tanknyitó gombot, hogy a hosszú körmökkel ne kelljen a koszos padlón tapogatni.


Alacsony termetű hölgyek örülhetnek a meghosszabbítható napellenzőnek is. Egy áttetsző, lehúzható résszel egészült ki az árnyékoló, így már senkinek sem süthet szemébe a nap!

 

Gillich András