Két nap, ami reggeltől estig a mozgásról szólt: fitnesz és aerobik, koreográfiák, zenék, szemináriumok, power tréningek, fogcsikorgató edzések, küzdés, és ellazulás. Aerobik kongresszus. Először nem tudod, mire számíts. Elmész, mert szereted a sportot, a mozgást, életformádnak tekinted a fitneszt.

 

Vagy elmész, mert ha már egész évben kifogásokat gyűjtöttél, amiért nem tudtál eljárni rendszeresen a fitneszterembe, legalább ez alatt a két nap alatt szeretnéd pótolni az elmaradást, hiszen pár kilótól két nap alatt is meg lehet szabadulni.. Vagy elmész azért, mert magad is szakmabeli vagy, és soha nem hagynál ki egyetlen hasonló rendezvényt sem, hiszen újat tanulni mindig lehet – sorolja a kongresszus látogatóinak lehetséges motivációját Pati Nagy Attila, a szervező és egyben a Fitness Company igazgatója.

 

Valószínűleg el sem tudod képzelni, hogy mi köze lehet a Metallicának a fitnesztréninghez, és hogy milyen érzés lehet háromszáz másik társaddal egyszerre emelni a karodat a magasba, miközben egy tibeti „varázslónő”, Sampa van den Berg celebrálja az órát. Aztán belépsz a sportcsarnokba, és pillanatok alatt magával ragad a hangulat.

 

Hirtelen megérted, hogy valójában teljesen mindegy, hogy egy-egy óra erejéig egy középkori szamuráj film kellős közepébe csöppensz-e bele, vagy a Harcosok Klubjának saját magad számára elképzelt változatában mérkőzöl meg főnököddel, Pati Nagy Attila és Kálmán István aero-kick boksz óráján, esetleg Kréta szigetének sziklás tengerpartján Zorba táncát járod, Dimitris Koutras kellemes gitármuzsikájára.

 

Nem az a fontos, hogy fogcsikorgatva küzdesz-e a spin racing bike-on, miközben a hangfalakból egyenesen a lelkedig hatol a Nothing else matters, vagy ezzel egy-időben afro táncosnőnek képzeled magad, a 2001-es év aerobik presenterének, Robert Steinbachernek a közreműködésével, esetleg a teljes testi és lelki ellazulást választod Yvonne Haugg Chi Gong gyakorlatán. – Az ÉRZÉS a lényeg, hogy örömödet leld abban, amit csinálsz, néhány pillanatra ne vedd túl komolyan az életet. Mert ez a WELLNESS. Vagyis ez az életfilozófia, amit a Fitness Company itthon képvisel, és amelyet nagyon jól kiegészít a Nike „Találj magadra!” filozófiája – mondja mosolyogva Pati Nagy Attila.

 

Az Építők SE Sportcsarnokában szeptember 13-14-én idén hétszáz lelkes aerobik rajongó vett részt két napon keresztül a huszonhárom előadó profi órasorozatán. A szervező Fitness Company a világ legismertebb aerobik előadóiból vonultatott fel csapatot, akik mellett a Fitness Company legkiválóbb tanárai tartottak bemutatót, köztük a legsikeresebb hazai edzők:

Pati Nagy Attila, Kálmán István, Kárai Orsi, Gáspár Kata, Fi Emília, Varró Gyula, Kis Mónika, Füzessy Balázs, Hegedűs Eszter, és Tőkei Tímea.

 

Az Építők SE Sportcsarnokában fellépett Robert Steinbacher-t és a tibeti származású Sampa van der Berg-et Svájcból – aki a hétköznapokban egyébként snowboard őrült -, a latin tánctanár-testnevelő tanár és sztár presentert, Dimitris Koutras-t Karlsruhe-ből,   és a wellness terapeuta Yvonne Haugg-t Németországból.

 

A rendezők különleges wellness jellegű foglalkozások, klasszikus aerobik és step tréningek mellett számos különlegességgel várták a résztvevőket: Pilates, Testegyensúly program, Power Dumbell, Spinracing, Qi-Gong, Aero-Kickbox, Body and Mind…, hogy csak néhányat említsünk. A rendezvény fő szponzora a Nike volt.

 

– A minden évben megrendezett Fitness Company-IFAA Hungary aerobik és fitnesz kongresszus kihagyhatatlan esemény, egy igazi „happening”, ahol egészen biztos, hogy mindenki nagyon jól érzi magát, bármilyen okból is látogat el hozzánk. Jövőre találkozunk! – búcsúzik Pati Nagy Attila.

 

Héder Éva

www.fitnesscompany.hu