Mint a mesékben: több évtizedes pályafutás, fitness magyar, Európa- és világbajnok, curling magyar bajnok, az egészségtudatos élet méltán híres képviselője. Alexandrának tavaly október 20-án még egy nagy álma vált valóra, 3960 grammal és 60 centiméterrel, természetes úton megszületett Panna, a szülők örömére.

 

Panna most fél éves, sok változást hozott az életetekben?
A szülést követő két hónapban szinte semmit sem mozogtam a ringatást kivéve, ez elég hosszú pihenő, hiszen még a kilencedik hónapban is aktívan tornáztam. Nem bántam, mert így tudtam minden figyelmemet a kislányomra összpontosítani. Csak szép fokozatosan tértem vissza a sporthoz, és három hónap elteltével már órákat is tartottam. Az igazat megvallva, kezem-lábam remegett az első alkalommal, de hamar visszanyertem a kondíciómat; a sokat dolgoztatott izomzat emlékezik. Most érzem azt, hogy soha ilyen jól nem esett a mozgás, olyan energiák szabadultak fel bennem, amelyek megsokszorozzák az erőmet.
 
Mennyit vesztettél a formádból?
Már a terhességem előtt is foglalkoztam várandós hölgyekkel, elég sokat tanultam is erről az állapotról a mozgás szempontjából. Nekem elsősorban a tartásom romlott, előreereszkedtek a vállaim, a pocak megváltoztatta az egész testtartásomat. A súlypontváltozás hatására görbén tartottam magam. Épp ezért a tornát a mélyizmok megerősítésével kezdtem. Semmiképpen sem szabad hagyni, hogy a rossz tartás rögzüljön. Ha egy nő csinos akar lenni, akkor húzza ki magát, tartsa egyenesen a vállait.
 
(A teljes cikket elolvashatod a fitt.info magazin június-júliusi számában!)