Vajon van e ebben az alig 10 milliós országban valaki aki ne hallott volna az Irigy Hónalj Mirigy névre keresztelt méltán népszerű együttesről? Meglátásom szerint nincs. Sipos Tamás az együttes oszlopos tagja magazinunk fotózásán sem hazudtolta meg önmagát. Színes egyéniségét adva igencsak vidám perceket okozott nekünk.

 

Sok fellépést, a tv-s szerepléseiteket, klipeket látva úgy tűnik, hogy nem sok időd juthat sportolásra? Hogy bírod erőnléttel ezeket a maratoni koncerteket?

 

Nagyon jók az alapjaim, tudniillik én 14 évig kenuztam.

 

Jelenleg eléggé rendszertelen életmódot biztosít ez a fajta élet. Amikor a próbákat fellépések és a fellépéseket próbák követik. Bizonyos mértékben szezonalítása van a   koncertezésnek, így vannak időszakok mikor több idő jut az egészségre, van mikor kevesebb. Általában heti kétszer lejutok egy edzőterembe. Azért nem elhanyagolható az a kardiotréning amit egy két órás koncerten elkövetek magammal. Méretszkedni ugyan nem szoktam, de valószínű egy – két kiló veszteséget mutatna a mérleg.   Ez azért nem látszik rajtam, mármint az állandó súlyvesztés, mert nagyon gyorsan képes vagyok pótolni az elveszett energiákat. Nem titok, hogy most már elég régen nem voltam edzeni a Sport Arena nyitó fellépése, és a tv-s próbák miatt, de én olyan szerencsés alkat vagyok, hogy egyből érzem a változást, ahogy elkezdek súlyzózni. Ezt ugyan más rajtam nem látja, de én már tudom, hogy marha jóképű vagyok, magas és szőke.

 

Térjünk csak vissza a kenuzásra, hogy is volt ez?

 

Mint említettem 14 évig kenuztam, serdülő és junior válogatott voltam. Szerénytelenség nélkül mondhatom az is jól ment. Aztán abbahagytam. Nem volt az edzőm elég szigorú, így visszaesett a teljesítményem és már nem okozott örömet ez a sport. Utána katona lettem aztán jött az együttes.

 

Gondolom a rendszeres étkezéseket sem egyszerű besűríteni a napjaitokba?

 

A rendszertelen élet alapeleme a rendszertelen étkezés. Így az éhhalált elkerülve néha kénytelenek vagyunk bűnözni. Este a koncert után ritkán, de be-beesik egy tartalmas vacsora. Azért próbálok arra figyelni, hogy öt óra után már ne egyek.

 

Van e kedvenc ételed?

 

Gyakorlatilag mindent megeszek, de így nyár felé előnyben részesítem a könnyű ételeket. Télen a nehezebb kaják is jöhetnek, kedvencem az anyukám által készített töltött káposzta nem teljesen fitnessen. Nem vagyok válogatós.

 

Milyen mozgásfajtákat részesítesz előnyben?

 

Súlyzózni azt nagyon szeretek, biciklizni is szoktam a teremben, csak ne egyedül kelljen. Edzeni sem szeretek magányosan. Kedvelem, ha van mellettem valaki, akihez szólhatok (a fotózás során szinte nem volt ember a teremben, akit ne ismert volna –szerk.) Olyan ez, mint amikor az ember inkább lemegy a kocsmába egy sörért, mert otthon egyedül nem esik jól. Én ezért járok edzőterembe, otthon sosem csinálnék semmit, és futni sem mennék el csak úgy egymagam. Társasággal viszont igazán üdítő. Kenuzni is lejárok, ha időm engedi, de minden vízisportot kedvelek. Régebben síeltem is, de pár éve azt vallom, hogy mindig meleg helyre kell utazni, mivel imádom a napot.

 

Ha jól tudom van személyi trénered is?

 

Igen, edzővel edzek. Amikor először lemegy az ember az edzőterembe, azt gondolja, nagyon vág itt minden fortélyt, pontosan tudja mit, hogy, merre kell mozgatni, hogy jó legyen. Aztán mikor először edz szakemberrel, rájön eddig semmit nem csinált jól. Ezzel én is pont így voltam, miután elkezdtem Annához járni, frankón éreztem, hogy csak bohóckodtam idáig. Ráadásul kéthetente meghúztam valamelyik izmom, és annyira durva izomlázat csináltam magamnak kéthavonta minimum egyszer, hogy alig bírtam járni.

 

(Közben megérkezett Molnár Anna is Tamás edzője, aki mosolyogva hozzáteszi. Tamás abba a hibába esett, hogyha kéthetente egyszer sikerült lejönnie edzeni, akkor be akarta pótolni a lemaradást úgy,   hogy a teremben lévő összes súlyt megemelte. Tamás nagyon jól érzi magát a teremben csak a gyakorlatok elvégzésére kell erősen ösztönözni.)

 

Anna sok mindenben segít: az edzés elméleten kívül étkezési tanácsokat is ad, és megmondja, mennyit és mit igyak. Edzés közben pedig sosem hagyja, hogy dumáljak másokkal.

 

Pár szó a végére a további terveitekről az Irigy Hónalj Miriggyel?

 

Egyfolytában fellépéseink lesznek a nyáron. Várom a Coca Cola Beach-et, mert tavaly elmosta az eső, idén talán sikerül. Ezeket a fellépéseket nagyon szeretem, főleg azért, mert én a „Szórakoztató ipar megjelenése a rekreációban” címmel éppen a Coca Cola Beach-ről   írtam a szakdolgozatomat a Testnevelési Egyetemen. Tehát jöjjön a nyár!