250 lány jelentkezett a Miss Balaton szépségversenyre tavaly, s idén várhatóan még többen! A megmérettetést felkészítő tábor előzi meg. Aki ide bekerül, az már nyer: az egészséges életmóddal, fogyókúra- és narancsbőr eltüntető tippekkel, testformáló aerobikgyakorlatokkal lesz gazdagabb, és: SZEBB!

 

Egy verseny kulisszatitkai

 

PRÓBÁLD KI TE IS!

Királynő-jelöltek gyakorlata

A sekély vízben jó messzire begyalogolnak a lányok, majd kifelé végig futniuk kell! Ezzel a far- és lábizmaikat veszik elég kemény kezelésbe.  

 

A finish-hét alatt már tilos koplalni, mert ezzel elveszítik az izomtónusukat. Plöttyedt karokat, popsikat pedig senki nem szeretne.

 

Nem modelleket keresnek!

 

– Minden jelentkezőt, aki megfelel az előírásoknak, elhívunk július 15-ére, az elődöntőre, egy siófoki strandra, ahol még aznap kiderül, hogy ki az a 16 lány, aki a verseny augusztus 4-i döntőjébe kerül – mondja Modroczky Tímea, a verseny igazgatója.

 

        Te, aki vékony, szép szőke lány vagy, s magad is elindulhatnál, mit tanácsolsz a felkészülésükhöz? Miben rejlett az eddig döntőbe jutott lányok sikere?

 

        Külsőleg nincs egy tipikus favorit, amely szerint szőkék, barnák, kékszeműek stb. lennének előnyben. A jelentkezési feltételeknek – 18-26 éves, hajadon, gyermektelen lányokat várunk-,   természetesen eleget kell tenni, ezen kívül pedig a legfontosabb, hogy egy lány harmóniában legyen önmagával és a testével.

 

        Valamit azért árulj el a külsővel szerezhető pluszpontokról.

 

        Nem kifejezetten modelleket keresünk, mivel ez egy szépségverseny, azt szeretnénk, ha meghallja valaki, hogy Sió Miss Balaton, akkor a verseny győzteseként egy igazán szép, formás, arányos magyar lányt képzelne el.

 

Most sincs késő felkészülni!

 

        Ha valakinek most támadna kedve a versenyhez, még van esélye felkészülni?

 

        Természetesen! A döntőig majd’ egy hónap van, ezalatt egészséges étkezéssel, megfelelő minőségű és időtartamú mozgással sokat lehet változtatni! Mindehhez mi is hozzájárulunk egyhetes felkészítő táborunkkal.

 

        A tábori mindennapos torna akkor is segít, ha valaki nem sokat mozgott előtte?

 

        Ezt a kérdést Baucsek Norbinak is feltették a lányok, aki tavaly a mozgásért felelt. Az utolsó napokban elsősorban nem többkilós fogyásra van lehetőség és itt már nem is erre kell törekedni, hiszen a döntőbe került lányok mindannyian csinosak.   Azonban Norbi célzott far- és combizomgyakorlataival még sokat tudtunk formálni a lányokon, izomtónust fokozni, feszesíteni.

 

        Milyen különleges trükkötök van, ami bevethető a fitt alakért?

 

        Ha már a Balaton mellett vagyunk, kihasználjuk a tó adta lehetőségeket is. A vízi aerobik mellet az úszásra is hagyunk időt. Idén először egy négycsillagos siófoki szállodában lel otthonra a verseny, így plusz kikapcsolódási lehetőségeket jelentenek a hotel nyújtotta szolgáltatások: itt is lehet úszni és van wellness részleg is.

 

Diéta tanácsok

 

 

                      A testmozgás mellett milyen tanácsokat kapnak még a királynő-jelöltek?

 

                      A lányok a délutáni programok során előadást hallhatnak az egészséges étkezésről, diétákról, feltehetik kérdéseiket, elmesélhetik személyes sikereiket, kudarcaikat. Edzőjüket megkértük, hogy állítson össze nekik egy heti étrendet. Norbi határozottan megkérte őket, hogy a finish-hét alatt ne koplaljanak, mert ezzel elveszítik izomtónusukat.

 

                      Milyen az az étrend, amely egy királynőjelöltre vonatkozik?

 

                      Elsősorban fehérjékre épül, sok halat, sovány húst tartalmaz. Köretként pedig barna rizst és sok zöldséget, salátát ajánlunk krumpli, tészta helyett. Mindemellett edzőjük felhívta a figyelmüket arra, hogy ha megszomjaznak, akkor az étkezésből kivont cukrokat ne vigyék vissza a szervezetükbe édes üdítőkkel! Helyette ásványvíz ajánlott.

 

 Szépség, siker: és kitartás

 

                      Történt olyan változás egy lány életében, amely példaként szolgálhat a többi lánynak és az olvasóknak ?

 

                      A jelenlegi királynőnk, Gombosi Adrienn esete talán a legkülönlegesebb az elmúlt évekre visszanézve. Amikor eljött az elődöntőre, lazán fogta fel a versenyt, hiszen sok esélyt nem adott annak, hogy döntőbe jut, így nem is készült különlegesen. Nagy meglepetésére a 16 döntős lány közé választották, és akkor úgy döntött, mindent belead. 3 hete volt a döntőig, és ő teljes erővel a felkészüléssel foglalkozott: eljárt fitneszterembe, szaunázni, és ami a legfontosabb: az utolsó napokig odafigyelt az étkezésére. Így a döntő napjáig leadott 3-4 kilót, és eltüntette a narancsbőrt a kínos helyekről, a végeredmény pedig mindenki számára ismert: Ő lett Miss Balaton 2005. Ezekkel a változtatásokkal nemcsak a versenyen ért el nagyobb sikereket, hanem az élet más területein is.

 

 „ Sokan kérdezik, nem nyomasztó-e ennyi lánynak együtt lennie a felkészülés alatt, nincs-e gáncsoskodás, irigység. Én úgy éreztem, ez nem egymás ellen való küzdés volt, hanem a közös célért, a gálaest és a mi sikerünkért való együtt dolgozás. Ezt az is igazolja, hogy sokakkal az azóta eltelt egy év alatt sem szakadt meg a kapcsolat . A nyereményeken túl ez is nagy érték! Számomra azonban egy különleges értéket is tartogatott a verseny döntője. Megkaptam a legfittebb versenyzőnek járó fitt.info különdíjat! Így a Szerkesztőség külső munkatársaként azóta is olvashatjátok cikkeimet, többek között épp ezt az interjút. Ennél többet nem is kívánhattam volna.”

 

Bódogh Edina, a cikk szerzője,

a fitt.info magazin 2005-ös különdíjasa