Ahogy azt már megszokhattuk a POLAR-tól, a pulzusszám-mérő készülékek világelső gyártójától, ismét valami újdonsággal kápráztatja el a felhasználókat. A POLAR és a NOKIA ez év februárjában bejelentették hivatalos együttműködésüket arra vonatkozóan, hogy az élsportolók és sportkedvelők számára is elhozzák a mobilitást.

 

Az együttműködés eredményeként a közeljövőben Magyarországon is bemutatják a NOKIA 5140 mobiltelefont, amely csatlakozik a legújabb S-szériás POLAR futó és kerékpáros órákhoz. Infravörös jelátvitel segítségével ugyanúgy tölthetjük le a pulzusszám-mérőnk adatait a telefonra, ahogyan ezt eddig számítógéppel tettük, így nem lesz többé probléma a távolság, a helyszínen elemezhetjük az edzésünket a telefon színes kijelzőjén.

 

Azonnal láthatjuk az edzéseink adatait is: pulzusgörbét, sebességet, kalória felhasználását, edzésidőt, köridőket. Ráadásul akár egy teljes edzőtábor, vagy több napos túra adatait nyilvántarthatjuk, illetve továbbíthatjuk az edzőnk, vagy barátaink kompatibilis telefonjára.

Ez a párosítás tökéletes eszközt hozott létre azok számára, akik rendszeresen edzenek. Egy néhány perces teszt során gyorsan és egyszerűen objektív eredményt kaphatunk edzettségi állapotunkról, és ennek megfelelően változtathatjuk az edzéseink számát, intenzitását, jellegét, hogy a teljesítményünk növekedjen és elkerüljük a túl nehéz, esetleg a túl alacsony terhelést.

 

A hétvégi túrákon, vagy távoli tájakon bolyongva, illetve a tájfutó versenyeken is mindig segít a helyes út megtalálásában. A beépített digitális iránytű mellett a tájékozódást megkönnyítendő zseblámpával és speciális GPS funkciókkal teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az „idegen” tájakon való sportolást. A gyors hangkommunikáció érdekében biztosított adó-vevő funkciónak köszönhetően egyetlen gombnyomással felvehetjük a kapcsolatot barátainkkal, vagy a csapat tagjaival a túra során.