Kérjünk utazást nászajándékba. Minél nagyobb létszámú az utalványba „beszálló” násznép, annál messzebb juthatunk el, és annál közelebb kerülhetünk álmainkhoz! Velence, Párizs, Karib-szigetek, Madagaszkár, Új-Zéland vagy épp csak a szomszédban van az úticél? MINDEGY! Csak mondj   már igent! IGEN, a nászútra!

 

Semmiképp ne titkoljátok el a szálloda munkatársai elől, hogy nászutasok vagytok. Biztosan kiemelt vendégként kezelnek majd benneteket, az sem kizárt, hogy ugyanazért az árért jobb-nagyobb szobát kaptok – sarokkáddal vagy akár saját szaunával, napozó terasszal!

 

Az ifjú pár ma már többnyire évek óta együtt él és utazik. Indok bőven lehet, amiért elmarad a nászút. Nagy a hajtás, visszavárnak a határidők, másra kell a pénz: lakásra, gyermekszobára. De kihagynád azt   a pár napot, ami végre csak Rólatok szól? Az esküvő szervezésének idejét nem lehet éppen pihenésnek nevezni. Az utolsó héten már alig várod, hogy túl legyél az egészen, ültetésrenddel, és esküvői menüvel álmodsz, és naponta százszor válaszolsz ugyanazokra a kérdésekre. Aztán, amikor ott állsz a nagy igen kimondása előtt, megáll veled a világ. De csak egy percre, hogy aztán őrült forgásba kapjon, és megkezdődjön életed egyik legemlékezetesebb éjszakája. Hiába vagytok ott és akkor végig ketten a középpontban: alig várjátok majd, hogy végre találkozzatok! Távol a figyelő tekintetektől…

A nászút élménye olyan, mint maga az esküvő. Megismételhetetlen.

 

A sikeres nászút titka

§                   Bármennyire is nehéz, de az előkészületeket már az esküvői készülődéssel együtt, párhuzamosan kell végezni. Ha külföldre indultok, gondoskodjatok a megfelelő papírok, oltások beszerzéséről, érvényesítéséről: vízum, oltás, útlevél. Ha rögtön a ceremónia másnapján indultok, még be is kell csomagolni! Ugyancsak komoly szervezést igénylő feladat, hogy végül minden szükséges holmi a megfelelő bőröndben kössön ki.

§                   Kérjetek utazást nászajándékba. A legtöbb szálloda vagy utazási iroda is tud díszes „nászutas utalványt” kiállítani. Így egyrészt biztosan elutaztok, másrészt nem lesz a lagzi után 8 különböző étkészletetek, és 20 ágynemű garnitúrátok. Minél nagyobb létszámú az utalványba „beszálló” násznép, annál messzebb juthattok ill. annál közelebb kerülhettek álmaitokhoz!

§                   Ha még erre is van energiád: szervezz valami meglepetést a nászutatokra! Apróságot a szobába, vagy egy kirándulást, kedvenc ételt-italt… korlátlanok a lehetőségek.

 

 

Mivel lepheted meg újdonsült

Férjedet?

Feleségedet?

Hőlégballonban, a magasban add át kis meglepetés ajándékodat – bármit, amihez közös élmény fűz Benneteket.

Lepd meg egy édes kényeztetéssel: a csokoládémasszázs pl. nagyon jó! Igazán bátrak a műveletet maguk is végezhetik!

Vidd el bortúrára, és készíts előre egy elismerő oklevelet.

Lovaskocsikázás egy teli piknikkosárral, napsütéssel, és megismerkedések történetének felelevenítésével.

Golfoktatás, motorcsónaktúra, evezés, lovaglás… te vidd az öltözetet hozzá: egy egyedi grafikával díszített pólót. Lehet rajta mintaként egy jó felirat, a kedvenc autó, motor, kutya vagy bármi, amit szeret.

A kedvenc virágjából készíttess csokrot, és az várja a szobában érkezéskor. Igazán profik egy saját kézzel írt üdvözlőkártyát is leszervezhetnek.

 

§                   A munkahelyeden kaptál üdülési csekket? Kiválóan felhasználhatod erre a célra. Belföldön a legtöbb szálloda elfogadja a csekket, utazhatsz, tankolhatsz, hajózhatsz vele, vagy akár az állatkertbe is válthatsz belépőt. Ráadásul júniusra több mint 100 szálloda féláras napokat hirdet az üdülési csekkel fizetőknek! „Itthon otthon fél áron üdülési csekkel”:  www.udulesicsekk.hu

 

§                   Semmiképp ne titkoljátok el a szálloda munkatársai elől, hogy nászutasok vagytok. Biztosan kiemelt vendégként kezelnek majd benneteket, az sem kizárt, hogy ugyanazért az árért jobb-nagyobb szobát kaptok – sarokkáddal vagy akár saját szaunával, napozóterasszal! Példák a nászutasok speciális fogadására:

§                   Virágcsokor

§                   Behűtött pezsgő

§                   Gyümölcskosár

§                   Nászéjszakák bora

§                   Egy tálnyi tengeri ételkülönlegesség

§                   Reggeli vagy vacsora a szobában

 

EXTRA!

„2 in 1”= Esküvő és nászút egyben

 

Utazz el már a ceremónia előtt! Számos lehetőség van arra, hogy házasságot köss, akár külföldön is. Ha emellett döntötök, komoly figyelmet kell a papírok beszerzésére és megfelelő nyelvre fordítására szentelni. Néhány országban orvosi vizsgálat is kötelező, és a helyi szokásokat is figyelembe kell vennünk. Pl.: Indonéziában mind a polgári, mind az egyházi szertartásnak meg kell történnie, csak polgári szertartással nem érvényes a frigy. Mauritiuson, ahol akár víz alatt, egy tengeralattjárón is kimondhatjuk az igent, nem tartanak esküvőt hétvégén és ünnepnapokon, és a ceremóniához szükséges papírokat már hónapokkal előre be kell nyújtani.

 

Köthetünk esküvőt külföldön „nem hivatalosan” is. Ez jó ötlet akár a házassági évforduló ünneplésére is. Hiszen így a papírmunka is kevesebb, az élmény mégis azonos. Egésznapos program keretében újraélhetjük az esküvő örömeit, és akár egy helyi törzsfőnököt is választhatunk anyakönyv-vezetőnek.

TIPP

Érdemes a külföldi esküvő szervezését utazási irodára bízni. Különösen, ha csak kettesben akarunk nekivágni, hiszen az ilyen csomagokban még akár két helyi népviseletbe öltözött koszorúslány is „benne foglaltatik”.   Természetesen kisebb-nagyobb násznéppel is lehet utazni. Az irodák nekik külön árat kínálnak.

 

Külföldi esküvő: www.coral.hu

Víz alatti esküvő: www.divehardtours.com

 

§                   A legtöbb szállodában speciális csomagot is összeállítanak nászutasoknak, amelyek számos kényeztető szolgáltatást tartalmaznak – kedvezményes áron.

 

Néhány hazai szálloda extra nászutas kedvezményei:

 

Szálloda

Kedvezmény

Ár / nászutas pár félpanzióval

Információ a csomagok részletes tartalmáról

Barátság Gyógy-és Wellness Szálloda***+, Hajdúszoboszló

2-2 frissítőmasszázs a szálloda ajándéka

105.000,-Ft-tól / 6 éj

www.baratsag.hu

 

Best Western Pannonia M. Hotel****

Borvacsora

119.500,-Ft/ 6 éj

www.pannoniahotel.com

Corvus Hotel Bük***, Bük

20% kedvezmény a szállásárból

127.800,-Ft / 6 éj

www.corvushotelbuk.hu

Hétkúti Wellness Hotel****, Mór

10% kedvezmény a szállásárból – osztrák romantikus parasztbútorral berendezett szobák.

 

97.600,-Ft /4éj

www.hetkut.hu