Az ünnepek után az első „mérlegelésnél” jön a lelkiismeret-furdalás. Az első vízió a pólóból kivillanó, megereszkedett tricepsz, a távoli jövő a fürdőruha alól kibuggyanó zsírpárnák. Aztán arra gondolunk: „messze van az még”! Emlékezzünk csak a 2003-as tavaszra! A hosszú hideg tél után az érdeklődés hiányában ez az évszak elmaradt.

 

Így a télen hipp-hopp felszedett plusz kilók bizony hónapokig csúfíthatták csábos női idomainkat. Tehát a biztonság kedvéért kezdjünk neki már januárban, így kényelmesebben érhetjük el a hőn áhított formát.

 

A 10 legjobb zsírégető mozgásforma, nem csak télen.

 

Kocogás: Bárhol, bármikor űzheted füvön, földön, hóban, futópadon, reggel, este, napközben. A lényeg hogy öltözz az időjárásnak megfelelően, figyelj a pulzusodra, és ne hagyd abba a kitűzött cél előtt.

 

Hi-low aerobik: Lépések és ugrások kombinációja. Könnyen elsajátítható koreográfia, bármilyen életkorban elkezdhető.

 

Stepaerobik: Főleg a jó ritmusérzékkel rendelkező, haladó aerobikosoknak ajánljuk. A comb és a fenék zsírégetését segíti elő, használhatunk hozzá helyi vérbőségfokozókat (pl. fahéjas tekercselés).

 

Kerékpározás: Bármekkora súlyfelesleggel elkezdheted, igaz, a hó kicsit, megnehezítheti a terepet, de az edzőteremben mindig szabad a pálya.

 

Trekking: Speciális bottal végzett séta akár hegymenetben akár síkvidéken a lábad mellett a karodat is használd. A testednek és a lelkednek is jót tesz, a szép téli napsütésben egy óra séta.

 

Taposógép: Sokan fázósak, és nem szívesen merészkednek sportolni a szabad ég alá a tél folyamán, nekik marad a verhetetlen lépcsőgép. A bátrabbak használják az ekleptikus változatát. A pulzusváltozásaidat itt már a gép maga is figyeli, nem kell hozzá külön óra.

 

Evezés: A vizek szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek télen az edzőtermekben a habok helyet egyelőre csak az izzadás marad, de ne csüggedjünk, 2004-ben is lesz nyár.

 

Úszás: Maradjunk még a víznél, hogy legalább a nyár illúzióját tartsuk meg a hidegebb napokon is. Gyors vagy hát, az egészséges gerincért és a szép formáért.

 

Sífutás: Használjuk ki a tél adta lehetőségeket is. Fel a léceket és irány a mező, az erdő és a rét.

 

Snowblade: A tél új őrülete hegyen völgyön át a rövid de széles lécekkel, villámgyors a suhanás, és huss a zsírkilóknak.