A XIX-XX. század fordulóján Párizsban éjjel-nappal pezsgett az élet. A művészek tömérdek szabadidejüket legszívesebben a Moulin Rouge-ban töltötték el, ahol többen végzetesen beleszerettek a messzeföldön híres, gyönyörű táncosnőkbe.

 

Tóth Mercédesz izgalmas koreográfiájával elkészült a budapesti Moulin Rouge közelmúltban bemutatott Csillogó gyémántok című műsora. A premieren Fésűs Nelly személyében megszületett Budapest új revüsztárja.

Nem volt számomra ismeretlen ez a világ, hiszen Détár Enikővel, Xantus Barbarával és Brunner Mártával már felléptem a mulató Csábító szépségek című műsorában, – mondja Fésűs Nelly.

Milyen utat járt be, míg megérkezett a pesti Broadway-re?

Hál’Istennek nem volt túl kacskaringós. Debrecenben töltöttem a gyerekkoromat és szüleim úgy gondolták, hogy örökké verselő, éneklő, táncoló kislányuk a zenei általános iskolában érezné legjobban magát. Innen egyenesen a drámatagozatos gimnáziumba, majd a Csokonai Színházba vezetett utam. Miközben három éven át remek szerepeket játszottam a teátrumban, rendszeresen felléptem az Arany Bika bárjában is. Egyszer csak a zenekarral együtt kaptunk egy külföldi szerződést. Egy éven át szerepeltünk Németországban, Luxemburgban és Ausztriában, ahol végre nemcsak énekesnőként, hanem hangszeres zenészként is felléphettem. Tűrhetően játszom fuvolán, furulyán és akkor sem esem kétségbe, ha meg kell szólaltatnom a zongorát, pozant vagy tangóharmonikát.

Hazajövetele után mihez kezdett?

A Budapesti Operettszínház újranyitása után szabadúszó lettem. Így nagyon jókor jött Vermes János felkérése, hogy lépjek fel a Csábító szépségek című revüjében.

A Csillogó gyémántok című műsornak egyértelműen Ön a sztárja. Hibátlan alakja a természet ajándéka vagy az önfegyelem eredménye?

Részint genetikai adottság is, hiszen én az apukám alkatát örököltem, aki egy keskeny csípőjű, széles vállú férfi. Az egész családom mindig nagyra becsülte a mozgást. Anyukám is tornázott, táncolt, de nem versenyszerűen, hanem csak passzióból. Nyolc éves koromtól atletizáltam, tizenkét évesen pedig elkezdtem kosárlabdázni és versenytáncolni is. Meggyőződésem, hogy a gyermekkorban megalapozott izmokat a későbbiek folyamán sokkal könnyebb kidolgozni. Ha gyerekem lesz, szeretném, ha már hat-hét éves korában sokat futna és tornázna.

A kellő mennyiségű mozgás mellett az sem mindegy, hogy ki, mikor, mit eszik. Nagy hangsúlyt helyez az étrendje kialakítására?

Nem szoktam ezzel a kérdéssel különösen foglalkozni. Mielőtt kialakult volna a testkontroll filozófiája, én már akkor is köret nélkül ettem a húst. Egyébként szeretek és tudok is főzni. Nem vagyok aszkéta, így mindent megeszek, amit megkívánok.

Ezt igazán nem lehet diétás étrendnek nevezni. Egy-egy ilyen vacsora után biztosan sokat gyötri magát a konditeremben.

Nehogy azt gondolja! Négy estén át van előadás, ami azért alaposan megmozgatja az embert. Másnap délelőtt még véletlenül sem jut eszembe, hogy lemenjek az edzőterembe. A testem mindig jelzi, ha némi plusz mozgásra van szüksége, és ilyenkor gépekkel erősítek egy kicsit.

Sz. H. É.