Carving, neked
A Sízés +3 című könyv idén is a segítségedre lehet! A szerzők – a magyar síoktatóképzés irányítói, oktatói – tavaly arra vállalkoztak, hogy a magyar síelők kezébe olyan kiadványt adnak, amelyet mindenki haszonnal forgathat. A nagyalakú, színes, igényes kiadványban látványos fényképek segítik a síelés trükkjeinek megértését.

 

Ha valaki mélyebben is érdeklődik, tippeket, ötleteket és gyakorlatokat is olvashat, de még a szakemberek is megtalálhatják a mélyebb összefüggéseket a profizmus és a síelés között. A nagyközönség által kedvelt könyvet használják a síoktatóképzésben is. Az osztrák és német szakemberek szerint is ez Európa egyik legszebb-legjobb síkönyve.

A könyv – természetéből fakadóan – nem tudja bemutatni a lendületes kanyarokat, a teljes mozgásokat. Ezért döntöttek úgy a szerzők, hogy a könyv anyagát mozgóképekkel is feldolgozzák. Novemberben várható a DVD megjelenése. Ha figyelembe vesszük, hogy a filmen a síoktató-válogatott tagjai síelnek, azt gondolhatnánk, látványfilmre készülhetünk. A film valóban látványos lesz, de a  szerzők a szemet gyönyörködtető képsorokkal a síelés titkait is fel szeretnék fedni. A felvételek a kötet gondolatmenetét követve mutatják meg, hogyan kell helyesen és szépen síelni. A kész technikai elemek mellett láthatóak lesznek azok a gyakorlatok, fontos mozzanatok, amelyek segítik a carving technika elsajátítását. www.sizes3.hu.