Nassfelden a nõk minden kedden a 37 eurós napi síbérlet helyett csupán 19 eurót fizetnek. A vendéglátók érdekes dolgot tapasztaltak: keddenként a férfivendégek száma is megnövekedett. A csinos hölgyek miatt? „All in one“ szolgáltatás: egész napos szórakozást ígér a kicsiknek (és persze a szüleiknek is, hiszen gondtalanul sportolhatnak).

 

Tökéletes sízés 110 km-es, naponta gondozott sípályán, közel 2000 m tengerszint feletti magasságban, gyermekfelügyelettel, wellness szolgáltatásokkal: ezt ígéri Nassfeld, mely Karintia déli részén, Budapesttõl kb. 560 km-re található síparadicsom.
 
SORBAN ÁLLÁS NÉLKÜL!
Itt mûködik Ausztria legmodernebb sífelvonója, a Millenium Express. A kabinos sífelvonóval gyorsan és biztonságosan juthatsz fel a közel 2000 méter magas hegycsúcsra. A sorban állás itt ismeretlen fogalom, a korszerû sífelvonó-rendszerrel óránként 44 000 síelõ juthat fel kényelmesen a csúcsokra és élvezheti a hóbiztos terepet.
 
HÓBIZTOSAK A SÍPÁLYÁK!
” 30 modern sífelvonó (5 kabinos lift, 4 hatszemélyes, 4 négyszemélyes és 17 csákányos),
” különbözõ nehézségi fokú sípályák (6 kék, 23 piros, 3 fekete),
“több mint 220 hóágyú,
300 km sífutópálya-hálózat,
” kivilágított sípályák,
” ingyenes síbuszjárat éskedvezõ árú szállások várnak.
 
SPORTOK
” A snowboardosokat funpark, ‘Free Ride’, szûz hó, snowcrosspark, half pipe marasztalja.
” Az Aquarena wellness park a wellness szerelmeseit,
” a túrázókat a 150 km-es, jól kialakított túraúthálózat,
” a hegyi nyugalomra vágyókat 25 hegyi ház csábítja ide.
 
ROMANTIKA!
Az éjszaka kivilágított sípálya romantikus élményeket kínál: Nassfelden található Európa egyik leghosszabb kivilágított sípályája, a Carnia sípálya, mely 2,2 km hosszú. Minden szerdán este 7-tõl kilencig síparty!
 
TÉLISZÜNETRE + SÍSZÜNETRE!
Nassfeldben a gyerekek számára szakképzett felügyelet igényelhetõ és magyar nyelvû síoktatás kérhetõ. A 2–4 év közötti gyermekeket „BOBO® miniklubja“, az idõsebbeket pedig a „BOBO® klub“ várja.
 
ÖRÖM
„All in one“ szolgáltatás: egész napos szórakozást ígér a kicsiknek (és persze a szüleiknek is, hiszen gondtalanul sportolhatnak). Sítanulással, ebéddel, felügyelettel, teaszünettel – és gyermekbarát síoktatókkal foglalják le csemetéidet! A gyerekek szórakoztatására mókás sporteszközöket is bevetnek: pl. Mini Skidoos, hógumik, Carvellino.
 
TIPP!
Egyes utazási irodák családbarát ajánlatokkal várnak: pl. 3 éves gyermeked ingyen veletek lehet.
 
KITEKINTÉS NASSFELDEN TÚLRA
Bad Kleinkirchheim: sí + wellness + termál hetek! A karintiai Nockberge hegységben található télisportközpont egyedülálló módon kombinálja a síelést a két termálfürdõje által kínált kényeztetõ kezelésekkel.
Millstatter-tó: síkörhinta! A síkörhinta lényege: az idelátogató vendég a síbérlettel mindennap újabb és újabb pályát deríthet fel a tó körül. A fagyos hullámoktól nem messze jó hírû télisportközpontok várnak. Lovas szános kirándulásra is van lehetõség, de sífutópályák, jégtekepályák is vannak.
GOURMAND
A hegyi büfék osztrák különlegességeket kínálnak, gyorsan ehetsz finomat, de ha arra vágysz, hogy ínyenc módjára megadd a módját az ebédnek, luxus éttermek közül válogathatsz.
 
KARINTIAI PROGRAMBÖRZE 2007.
december 31. Szilveszteri sífutóverseny – Lesachtal
2008.
jan. 5–6. Jégfalmászó bajnokság – Kötschach – Mauthen
jan. 12. Crossverseny – Nassfeld
jan. 20–26. Ausztria legnagyobb sítanfolyama – Nassfeld
jan. 30. Hóemberfesztivál – Hermagor
febr. 2. Jégmászás+sífutás (duatlon)– Kötschach – Mauthen
febr. 14–16. XV. Nemzetközi Jéggolf Verseny