Csonterősítés, mozgással

Hazánkban 500 000 nő és 300 000 férfi szenved csontritkulásban, további 1 millió nő és 600 000 férfi veszélyeztetett, az oszteoporosis számlájára írható új combnyaktörések száma pedig 16 000 évenként! A Nemzetközi Oszteoporosis Alapítvány (IOF) a Csontritkulás Világnapján, október 20-án a testmozgás fontosságára kívánta irányítani a figyelmet, s többek között közös margitszigeti sétára hívott. Ám egy nap nem a világ, egy nappal nem érsz el semmit: folytasd! Sétával, vagy más mozgással előzd meg a betegséget!

 

Szépség és egészség

A mellrák ellen folytatott elkötelezett küzdelméről ismert Avon idén 5. alkalommal rendezte meg a Lépjünk együtt az életért az emlőrák ellen – rendezvényét, melyen összesen 30 millió forint adomány folyt be.   Az Avon a gyaloglók által összegyűjtött összeget minden évben igyekszik oly módon szétosztani, hogy országszerte a leghatékonyabb módon támogassa a szakmai orvoscsoportok munkáját, elérhetővé tegye a legmodernebb műtő- és szűrő berendezéseket, s támaszt-segítséget nyújtson beteg nők ezreinek. A vállalat 2005-ben a 3 km-es gyaloglásból befolyt 30 millió forintból olyan műszerújdonságokat vásárol, melyek lehetővé teszik, hogy az emlőrákban szenvedő nők műtétje rövidebb ideig tartson, a műtét heg- és vérmentes legyen, majd a műtétet követően a betegek gyorsabban felépülhessenek. Ezáltal a nők az egészségük mellett természetes szépségüket is megőrizhetik.

 

Gold’s Gym-kultusz Budán

A világon franchise rendszerben üzemelő Gold’s Gym fitnesz-hálózat 34 országban, 650 sportlétesítményt üzemeltet, melyekben 3 millió klubtag végzi sporttevékenységét. A Gold’s Gym nemzetközi hírnevét azzal szerezte meg, hogy ott edzett Arnold Schwarzenegger, aki akkoriban többször is Mister Universe címet szerzett. A Gold’s Gym ugyanazt a szolgáltatási színvonalat ígéri Budapesten is, mint az ezen a néven futó klubjaiban a világ bármely pontján. Teszteld az I. kerületben most megnyíló első hazai Gold’s Gym fitnesz klubot!

 

Kori a város felett

A Jégterasz egy olyan jégpálya, amely egy teraszon, jelesül a WestEnd Tetőkertjén található. Ide várják a szervezők a suli után és a tanítási szünetekben szórakozási-korcsolyázási lehetőséget kereső fiatalokat. A Jégteraszt útba ejthetik a munka után kikapcsolódást kereső, korcsolyázni tudó felnőttek is. Hétvégenként kiváló családi program a közös korcsolyázás, igény szerint oktatók segítségével. Nyitvatartás: 2005. október 28-tól 2006. március végéig a hét minden napján 8.00 -24.00-ig! www.jegterasz.hu

 

 

60 ezer epilepsziás Magyarországon!

A köztudatban az epilepszia egyetlen tüneteként a klasszikus nagyrohamot tartják számon, mely eszméletvesztéssel és a végtagok megfeszülésével-rángásával, esetleg szájhabzással jár. Az epilepszia azonban mind az előidéző okok, mind a megnyilvánulási formakörök és rohamformák, mind a kezelhetőség tekintetében különbözik. Csak az adott beteg epilepsziájának ismeretében lehet a gyógyszer választhatóságáról, a gyógyszerek cseréjéről, a pályaválasztásról, a munkaalkalmasságról vagy pl. a gépjárművezetői alkalmasságról nyilatkozni. Ezért írta ki a Richter Gedeon Rt. a pályázatát, ennek során kilenc, epilepsziás betegeket gyógyító orvos kapta meg a rangos díjat – az epilepsziás betegséggel élők életminőségének javításáért végzett munkája elismeréséért.