Jamie Oliver: A pucér szakács visszatér

„Az egész könyv az otthoni főzésről szól, semmi köze az étter­mi bűvészkedéshez. Rengeteg új ötletet, hozzáférhető alap­anyagokat, vagyis maximális ízeket és minimális erőfeszítést kínálok. Mindenkiben bátorítani szeretném az ösztönös, magabiztos ételkészítést.

 

Csak változtass, kövess el hibákat, tedd gusztusossá! – mondja Jamie a könyvéről, mely majd­nem fél évig volt első számú bestseller Angliában. Nem kétséges, Jamie belopta magát a népek szívébe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti szenvedélyével. Hatalmas tehetség, a stílusa elbűvölő, a receptjei isteniek. Ha azt hiszed, a főzés unalmas és időt rabló meló, vagy ha nem mered kihajítani a készételeket, Jamie mindent megváltoztat a számodra. Nyálcsordító receptjeivel visszavisz a konyhába, új szemléletet diktál kedvenc étele­ivel: a legfantasztikusabb reggeliktől, falatkáktól és italoktól a nagyszabású sültekig, ragyogó halételekig és desszertekig, melyekért élni-halni érdemes.

 

 Park Kiadó 


Hormonok

Nemritkán a hormonok befolyásolják, hogy a nők jól érzik-e magukat sem. A menstruációt megelőző tünetegyüttesről az alvászavarokon vagy a bőrproblémákon át az életörömig és a nemi vágyig – a hormonok testünk minden folyamatában részt vesznek. Ebből az átfogó útmutatóból kiderül, hogyan ismerhetjük fel a hormonális zavarokat, és milyen kezelései lehetőségek léteznek.

Holló és Társa   Kiadó

 

Szabó György: A javasasszony unokája

Az őseim által összegyűjtött tapaszta­latokat igyekeztem összefoglalni. Az ősi receptek továbbfejlesztésével a cukorbetegségre és a változó korra készített teakeveréket szabadalmaztattuk, és megszereztük a nemzetközi   védettségét. Gyógyteáim sikerében benne van a szakkönyvekből szerzett ismeretem, a füvesasszony nagymamám szellemi öröksége és a saját, sok évtizedes tapasztalatom.

 

Szabó György