Nyáron sok felnőttnek jut eszébe, hogy miért nem ment tanárnak, hiszen akkor a gyerekekhez hasonlóan kiélvezhetné ezt a két és fél hónapot. Ez a gondolat a szülőkben vetődik fel legtöbbször, akiknek ilyenkor főhet a feje, hogy csemetéik hol lennének jó helyen, miközben ők dolgoznak. Segíthetünk?

 

Mit tehet a szülő, mikor gyermeke a szünidejét tölti, ő pedig dolgozik. A régi megszokott eljárás alapján gyermekünket nyári napközis táborba küldjük. Ezzel persze semmi gond nincs, hiszen a napközis tábor sikere abban rejlik, hogy munkába menet elvisszük, munkából jövet meg elhozzuk a gyerkőcöt, így mindig megfelelő felügyelet mellett van, és nekünk nem kell azon aggódni, hogy netán valami baj éri.

 

A hazai lehetőségeket vizsgálva, nem lehet okunk panaszra, hiszen   a sporttáborok igen széles kínálatából választhatunk, legyen szó akár teniszről, vagy a legelterjedtebb úszótáborról.

A nyári napközis tábor előnyei egyik szülő számára sem ismeretlenek. A folyamatos felügyelet, az étkezési és sportolási lehetőségek, illetve az egyéb foglalkozások mind a szülők, mind pedik a gyermekeik számára ideálisak. Nem elhanyagolható ezek ára sem, hiszen nem kell fizetni a szállásért, így már könnyedén találhatunk 8-16000 forint körül ilyen táborokat.

 

Töltsd a nyarat vidáman és egészségesen!

 

A tavalyi évben új színfolt jelent meg a nyári napközis táborok között, egy olyan újdonság, mely elsősorban a fitneszről szól, korhatár nélkül. Mint tudjuk, a mozgást nem lehet elég korán elkezdeni, ezért a táborba már 3 éves kortól várják a jelentkezőket.

A fitnesz folyamatosan   fejlődik, és nemcsak versenyzői szinten. A gyerekek   olyan mozgásformákat tanulhatnak meg, amelyekről eddig azt hitték, hogy nem képesek elsajátítani, így a sikerélmény növeli önbizalmukat, ami az új iskolaévben igen hasznos lesz.

A táborban nemcsak az önbizalmuk nő, hanem mozgáskultúrájuk is fejlődik. Rugalmasabbak lesznek, a manapság népbetegségnek számító elégtelen tartás problémája is megoldódik, ráadásul súlyfeleslegüktől is megszabadulnak.  

Mindez jó zenére és vidám társaságban történik. Egészségnevelés szinte észrevétlenül zajlik, de a tükör és a barátok majd igazolják a kemény munka eredményét, és kialakul a gyerekekben a mozgásigény, ami hosszú távon is gyümölcsöző lesz.

Az 1 hét alatt, a gyerkőcök megtanulják a tánc, fitnesz és az akrobatika alapjait, sőt játékos vetélkedőkön, filmvetítéseken is részt vesznek.

 

Ma már egyre többen foglalkoznak fitnesz oktatással, ezért várhatóan az ilyen táborok száma is gomba-mód szaporodni fog, így megválasztásánál kellő körültekintéssel kell eljárni. Csak olyan iskolát válasszunk, ahol kellően képzettek az oktatók és megfelelő a felszereltség, hiszen többek között más minőségű és más összetételű padlózat szükséges az akrobatikus elemek gyakorlásához, a táncoktatáshoz és az elemek végrehajtásához. Amennyiben ezek a feltételek nem biztosítottak megnő a balesetveszély, hiszen a gyerekek ízületei többszörös terhelésnek vannak kitéve, és ez hosszútávon megbosszulja magát. Tehát, ne felejtsünk utánanézni a választott iskolának, mielőtt gyermekünket egész nyárra rájuk bíznánk.

 

Fazekas Attila