Szívmelengető látvány egy összeillő fiú és lány látványa, ennek tökéletes megtestesítője Kovács Enikö fitness forma versenyző és Majancsik Gábor testépítő. Persze a külső nem minden, de az interjú elolvasása után remélem önök is úgy gondolják majd, ők a „nyerő páros”.

 

Hol ismerkedtetek össze, ez „sport” szerelem?

Enikő: Én 2000-ben láttam először Gábort egy versenyen, nekem nagyon tetszett, mint férfi és mint sportoló is, de kicsit tartottam tőle. Mert a közvélemény általában   rossz   a testépítőkről. Sokáig nem találkoztunk a bajnokság után, végül a kapcsolatunk egy szórakozóhelyen kezdődött, ahol én buliztam, ő pedig dolgozott.

A sportolói előmeneteledben segít, hogy az életed párja is „szakmabeli”?

Enikő: Sokkal jobban átéli, amit érzek a verseny előtti felkészülési időszakban, mint egy kívülálló. Talán kevesebb így a súrlódás a félreértés.

Kritikusan figyelitek egymást?

Enikő: Az edzésébe sosem szólok bele. Közvetlen a verseny előtti napokban elmondom, amit látok, ha még nem szép „száraz” a feneke vagy a combja. Gábor is véleményezi az alakomat, de ezt a szakember mondja, aki nem mellékesen a párom is.

Gábor: Ez így igaz. Én minden kritikát elfogadok. Sosincs ebből problémánk, azt hiszem, eléggé reálisan látjuk önmagunkat is, így nincs sértődés.

Hogyan él együtt két élsportoló mondjuk a versenyidőszakban?

Gábor: Megesik, hogy 2-3 napig csak 10-10 percre látjuk egymást, pedig közös háztartásban élünk.

Enikő: Olyankor Gábor reggel 5.15-kor kel és kardiózik, majd cserélünk. Aztán együtt elkészítjük a napi étel adagunkat és indulunk dolgozni. Munka után edzés. Gábor személyi trénerként is dolgozik és   másodállása is van. Sokszor éjszaka sem aludt otthon, mert 24   órás szolgálatban volt, vagy annyira későn jött haza, hogy már aludtam Szóval nem volt egyszerű.

Mindkettőtöknek tökéletes az alakja, de Gábor azért lényegesen robosztusabb alkat, mint te. Mindig a nagyobb darab férfiakhoz vonzódtál?

Enikő: Igen. Édesapám 2 éves koromban meghalt, édesanyám nevelt fel és valamiért nekem a férfi az mindig nagy volt és erős, így érzem magam biztonságban. Leírhatatlanul megnyugtató az érzés mikor a hatalmas karjai közé bújhatok.

És te Gábor, mit gondolsz az izmos lányokról?

Gábor: Nem tetszenek a túl izmos lányok, de Enikő még bőven belefér az általam szépnek tartott női ideálba.

Mit szóltak a szüleitek a párválasztásotokhoz?

Enikő: Amióta együtt vagyunk édesanyám teljesen megnyugodott, hogy itt a fővárosban is biztonságban vagyok, mert találtam magam mellé egy megbízható társat.

Gábor: Én nagyon sok mindent köszönhetek az édesanyámnak. Azt gondolom ő akkor boldog, ha én az vagyok és én most az vagyok.

Családtervezés, gyerekek?

Gábor: Tervezzük, még konkrét időpontunk nincs, de szeretnénk az biztos. A versenyzés mindkettőnknek nagyon fontos, de egyszer vége lesz, és akkor jöhetnek a távlati tervek.

Lehet majd a gyerek testépítő vagy Fitness Forma versenyző?

Gábor: Bármi lehet, csak sportoljon valamit.

Enikő: Nem fogom befolyásolni a döntését. Minden versenysportnak vannak árnyoldalai, de javítja az önértékelésedet, erősíti az akaratod és a kudarcok mellett mindig ad valami pluszt is.

Van valami a kapcsolatotokban, ami publikus, és esetleg nem pozitív?

Enikő: Egy valamit el kell mondanom, ami Gábor mellett nem adatik meg nekem. Mint minden nő én is vágyom arra, hogy egészséges keretek között megnézzenek az utcán, szórakozóhelyen. Ez Gábor mellett kizárt, hiszen ő egy olyan impozáns jelenség, hogy mindenki őt veszi észre, korra és nemre való tekintet nélkül. Soha nagyobb problémánk ne legyen.

 

H.É.